Mitä tietoa etsit?

Uutisointi Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tilanteesta

15.2.2021

Järjestömme on ollut esillä julkisuudessa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) liittoomme kohdistuneen tarkastusraportin myötä koskien vuotta 2018. Tarkastajat ovat nostaneet raportissa esille erityisesti liiton taloushallinnon epäselvyyksiä ja puutteita koskevat havainnot. Liittomme on suhtautunut epäkohtiin erittäin vakavasti ja olemme ryhtyneet muutostoimiin välittömästi niiden tullessa esille. Aloitetut korjaustoimenpiteet saadaan päätöksen tämän vuoden aikana.

- On äärimmäisen harmillista, että liittomme taloustoiminnassa on ollut vakavia puutteita. Luottamuksen palauttaminen ja uuden toimintakulttuurin vahvistaminen ovat tämän vuoden hallitustyöskentelymme painopisteitä, sanoo liiton uusi puheenjohtaja Oula Wichmann, joka aloitti liiton puheenjohtaja 10.2.2021.

Allergia-, iho- ja astmaliiton hallitus teki vastineen STEA:n alustavaan tarkastusraporttiin korjaten esille nostettuja havaintoja ja käsityksiä, joita ei kuitenkaan lopullisessa tarkastusraportissa huomioitu.

- Asiavirheitä on haastavaa oikaista julkisessa keskustelussa. Asian käsittely on kuitenkin edelleen kesken ja liiton tekemä oikaisuvaatimus on ministeriössä käsittelyssä. Tämä ei tietenkään poista sitä, että virheitä hallinnossa on tapahtunut. Epäkohdat on otettu vakavasti, kaikki korjataan ja tahtotila on se, että liitto saa keskittyä jatkossa ydintehtäväänsä: järjestötyöhön, sanoo liiton nykyinen toiminnanjohtaja syksyllä 2019 aloittanut Paula Hellemaa.

Esillä olleet epäkohdat eivät liity jäsenyhdistyksiimme. Jäsenyhdistykset ovat toimineet vastuullisesti allergia-, iho- ja astma-asioiden parissa.

Lisätietoja tilanteestamme uutisoidaan näillä verkkosivuillamme www.allergia.fi

Sivua päivitetty: 15.2.2021