Kansainvälinen vapaaehtoisten päivä 5.12. - Somelähettiläs toimii vaikka pyjama päällä

3.12.2018

Taloustutkimuksen mukaan jo lähes neljännes vapaaehtoistyöstä tehdään verkossa. Myös järjestöjen vapaaehtoistoiminta sähköistyy. Allergia-, iho- ja astmaliitossa verkkovapaaehtoisia toimii jo yli 20, kukin itselleen parhaiten sopivalla tavalla ja sopivaan aikaan, vaikka pyjama päällä.

- Somelähettiläät toimivat verkossa samoista syistä kuin muissakin vapaaehtoistehtävissä. Ihminen haluaa toimia itselleen tärkeäksi koetun asian puolesta, sanoo Allergia-, iho ja astmaliiton verkkotoiminnan suunnittelija Anu Sauliala.

- Somelähettiläiden rooli on todella tärkeä järjestön toiminnassa, näin voidaan helposti olla siellä missä ihmiset muutenkin ovat, Anu jatkaa.

Allergia-, iho- ja astmaliitossa somelähettilästoimintaan on panostettu kolmen vuoden ajan. Ilman somelähettiläitä ei saataisi aikaan samanlaisia tuloksia. Esimerkiksi vapaaehtoisen ylläpitämässä ruokarajoitteisten Facebook-ryhmässä on jo lähes 3 000 jäsentä.

 

Silloin kun itselle sopii

Somelähettiläs voi ylläpitää Facebook-ryhmää, toimia vertaisohjaajana verkkokurssilla, kirjoittaa blogia, tehdä videoita tai osallistua verkkokeskusteluihin. Kaiken voi tehdä kotoa käsin ja silloin kun itselle parhaiten sopii, ja silti antaa tukea ja tietoa tuhansille ihmisille.

– Somelähettiläät ovat eri-ikäisiä, miehiä ja naisia, eripuolilla Suomea asuvia erilaisten allergioiden, astman, atooppisen ihottuman tai harvinaisen ihosairauden kanssa eläviä, sanoo Anu Sauliala.

Jokainen uusi toimija saa perehdytyksen somelähettilääksi ja mahdollisuuden osallistua some-lähettiläiden tapaamisiin ja koulutuksiin useamman kerran vuodessa joko verkossa tai livenä.

 

Lisätiedot

Verkkotoiminnan suunnittelija Anu Sauliala, Allergia-, iho- ja astmaliitto,
anu.sauliala@allergia.fi, p. 044 514 7957
Tiedottaja Maija Krappe, Allergia-, iho- ja astmaliitto, tiedotus@allergia.fi, p. 050 440 6916