Luonto vahvistaa lasten vastustuskykyä

16.6.2017

Luonto ja terveys -iltapäivä lapsiperheille Narinkkatorilla maanantaina

Luonnossa liikkuessa kunto kohenee ja sielu lepää. Lapsille kosketus luontoon on erityisen tärkeää. Luonnon monimuotoisuus vahvistaa lasten vastustuskykyä ja sen avulla heidän terveyttään.

Allergia-, iho- ja astmaliitto yhdessä Hengitysliiton kanssa tuo luonnon lähemmäksi lapsia järjestämällä tapahtuman maanantaina 19.6. Narinkkatorilla klo 12−16 teemalla ”Luonto ja terveys”. Tapahtuma on maksuton.

Luvassa on asiaa allergioista, astmasta ja luonnon merkityksestä lasten terveydelle. Liikunnan iloa edustaa pujottelurata, jossa lapset pääsevät kokeilemaan taitojaan. Luontosuhdetta voi testata ystävystymällä Kielo-laaman kanssa. Lastenmusiikkiorkesteri Orffit avaa tapahtuman omalla konsertillaan. Mukana iltapäivän menossa on myös lasten suosikki Taikuri Luttinen.

”Astmaan voi sairastua kuka tahansa, missä iässä tahansa”, kertoo Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne ja jatkaa: ”Astman taustalla voi olla perinnöllinen alttius, allergiataipumus ja pitkittynyt hengitysteiden tulehdus. Lapsien puolustusjärjestelmä on vasta kehittymässä ja siihen voi vaikuttaa tutustuttamalla lapsi monimuotoiseen luontoon, etenkin näin kesäaikaan.”  

”On tärkeää, että viemme lapsia luontoon ja kannustamme katsomaan, koskemaan ja haistamaan. Luontoa kannattaa hyödyntää myös liikuntapaikkana. Kiipeäminen, laskeutuminen ja hyppiminen ovat erinomaista leikinomaista harjoittelua ja sopii sekä lapsille että aikuisille”, sanoo Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija Kaisa Toikko.

Narinkkatorin tapahtuma liittyy Helsingissä 17.–21.6. järjestettävään kansainväliseen allergia-asiantuntijoiden EAACI -kongressiin. 

Sivua päivitetty: 16.6.2017