Mitä tietoa etsit?

Lähde Luontoliikkujat-retkelle Suomen luonnon päivänä

19.8.2020

Elokuun viimeisenä lauantain nostetaan jälleen liput salkoon Suomen luonnolle. Luonnossa liikkuminen on mukavaa yhdessä ja siksi Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää Suomen luonnon päivänä la 29.8. kolme kaikille avointa ja ilmaista luontoliikkujat-retkitapahtumaa eri puolella Suomea.

Retkikohteina ovat Salmen ulkoilualue Vihdissä, Seitsemisen kansallispuisto Ikaalisissa ja Oulangan kansallispuisto Kuusamossa. Luontoliikkujat-retkillä nautitaan luonnosta, kohdataan vertaisia ja kerätään luonnon hyvinvointivaikutuksia ohjatuilla kaikille soveltuvilla reiteillä. Tapahtuma-aika on 12-16.

- Luontoliikunta sopii kaikille, myös astmaa, allergiaa tai ihontauteja sairastaville. Näin poikkeusaikoina omasta terveydestä ja hyvinvoinnista kannattaa pitää erityisen paljon huolta, ja luontoliikunta on siihen oiva väline. Mitä enemmän otamme askeleita luonnossa, sitä enemmän terveyshyötyjä saamme, Allergia-, iho- ja astmaliiton luontoliikkujat-hankkeen koordinaattori Paula Lehtomäki muistuttaa.

- Meiltä on toivottu yhteisiä kohtaamispaikkoja ja halusimme sellaisen jäsenistöllemme tarjota. Samassa tilanteessa olevien kohtaamiset tarjoavat sairastuneille paljon iloa ja tukea arjessa jaksamiseen. Myös kaikille muille tekee hyvää välillä nollata ajatuksia ja hengähtää luontoympäristössä, Lehtomäki kertoo ja kannustaa kaikkia aiheesta kiinnostuneille tulemaan mukaan tapahtumiin.

Luonto lisää hyvinvointia

Luontoliikunta tekee hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joilla on jokin pitkäaikaissairaus. Luonnossa oleskelun on todettu mm. lisäävän ihmisten psyykkistä hyvinvointia, kohottavan mielialaa ja vähentävän stressin tunteita, minkä lisäksi liikkuminen itsessään tuo monenlaisia terveysvaikutuksia mm. kehittää sydämen, verisuonten ja keuhkojen toimintaa ja ylläpitää toimintakykyä.

Luonnossa liikkuminen on tärkeää meille kaikille myös siksi, että tarvitsemme erilaisia luontokosketuksia, joita ei kaupunkimaisessa ympäristössä välttämättä voi saada. Päivittäisen luontokosketuksen on todettu lisäävän ihmisten vastustuskykyyn ja siten suojaavan monenlaisilta sairauksilta.

- Luonto lisää hyvinvointiamme monella tapaa ja siitä kannattaa nauttia kaikin aistein. Luontokosketuksen saa mm. menemällä metsään, hengittämällä raikasta ilmaa, istumalla mättäälle, halaamalla puuta tai vaikka nauttimalla luonnonantimia, niitä metsässä nyt riittää, Lehtomäki vinkkaa.

Turvallisuus huomioiden

Retket toteutetaan osallistujien turvallisuus ja mukavuus huomioiden ja matkaa taivalletaan pienemmissä ryhmissä. Jokainen voi valita, haluaako lähteä reippaampaa tahtia pitäviin luontoliikkujiin vai leppoisampaan tahtiin etenevien luontonautiskelijoiden matkaan. Pääreitin pituus on noin 6 kilometriä, mutta tarjolla on myös lyhyempiä ja pidempiä reittivaihtoehtoja.

- Osallistujien turvallisuus on meille tärkeää ja seuraamme koronatilannetta tarkalla silmällä. Toiveenamme on, että tällainen ulkoliikuntatapahtuma voidaan järjestää suunnitelmien mukaisesti, Paula Lehtomäki sanoo.

Lisätietoa luontoliikkujat-retkipäivistä löydät täältä. Tapahtumasivuilta löytyy myös lisätietoa tapahtumien sisällöistä ja tarkemmat ohjeet tapahtumapaikalle saapumiseen ja siellä toimimiseen. Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Lisätietoa

Tapahtuman verkkosivu >>

Nuuksion Facebook-tapahtuma >>
Seitsemisen Facebook-tapahtuma>>
Oulangan Facebook-tapahtuma >>

Luontoliikkujat-hankekoordinaattori Paula Lehtomäki, paula.lehtomaki@allergia.fi, 045 676 2328

Sivua päivitetty: 19.8.2020