Kurssit harvinaista ihosairautta sairastaville

28.2.2023

Järjestämme vuonna 2023 viisi kurssia, jotka on suunnattu harvinaista ihosairautta sairastaville. Kurssit tarjoavat tietoa ja tukea arkeen sairauden kanssa ja mahdollisuuden tavata muita samaa sairautta sairastavia. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, eikä niille hakeminen edellytä jäsenyyttä liiton jäsenyhdistyksissä. 
 

Ainutlaatuinen iho

Kurssi on tarkoitettu lapsiperheille, joissa lapsella on harvinainen ihon sairaus. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden saada tietoa harvinaiseen ihon sairauteen liittyen sekä antaa ja saada vertaistukea samankaltaisessa tilanteessa oleville tai olevilta. Kurssilla on teemana jaksaminen ja perheliikunta.
Kurssiaika: 8.–10.9.
Kurssipaikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola

Hyvinvointia iktyoosia sairastaville

Yhteistyössä Suomen Iktyoosiyhdistyksen kanssa toteutettava kurssi on tarkoitettu lapsiperheille, joissa lapsi sairastaa iktyoosia, sekä aikuisille, joilla on tämä sairaus. Kurssille ovat tervetulleita siis joko perheet yhdessä tai yksittäiset henkilöt. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden saada tietoa ja virkistystä, kokemustietoa ja vertaistukea.
Kurssiaika: 6.– 8.10. 
Kurssipaikka: Apila, Kangasala

Mastosytoosi

Kurssi on tarkoitettu lapsiperheille, joissa lapsi sairastaa mastosytoosia sekä aikuisille, joilla on tämä sairaus. Kurssille ovat tervetulleita siis joko perheet yhdessä tai yksittäiset henkilöt. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden saada tietoa ja virkistystä, kokemustietoa ja vertaistukea.
Kurssiaika: 22.–24.9. 
Kurssipaikka: Apila, Kangasala 

Paksuuntunut iho (verkkokurssi)

Verkkokurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka kaipaavat vertaistukea tai tietoa paksuuntuneen ihon kanssa elämiseen. 
Hyödyt kurssista, jos sairastat esimerkiksi iktyoosia, jäkälöitymissairautta tai keratodermaa, tai jos atooppinen ihottumasi on aihettanut ihon paksuuntumista. Kurssilla pääset vaihtamaan kokemuksia muiden kanssa ja saat ammattilaisilta ohjausta ja neuvoja sairauden kanssa elämiseen.    
Kurssiaika: 4.4.–1.5. 

Rakkulasairaudet

Kurssi aikuisille, jotka sairastavat rakkulasairautta (esim. epidermolysis bullosa, pemfigoidi, pemfigus). Kurssille voi hakeutua lähiomaisen, esimerkiksi kumppanin kanssa tai yksittäisenä hakijana. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden saada tietoa ja virkistystä, kokemustietoa ja vertaistukea. 
Kurssiaika: 25.–27.8.
Kurssipaikka: Apila, Kangasala 

Lisätietoa kursseista ja hakuohjeet löydät verkkosivuiltamme: Harvinaiset-kurssit

Et ole harvinaisen sairautesi kanssa yksin.
Kohdataan kursseilla! 

Sivua päivitetty: 28.2.2023