Vertaistukea, tietoa ja toimintaa - liity jäseneksi! Lue lisää täältä
Mitä tietoa etsit?

Harvinaisten sairauksien päivä 28.2.: Tutkimus tuo toivoa

27.2.2017

 

28.2. vietetään Harvinaisten sairauksien päivää jo kymmenettä vuotta. Päivän järjestää Harvinaiset-verkosto, jonka jäsen Allergia- ja astmaliiton kanssa yhdistyvä Iholiitto on.

Harvinainen sairaus tai vamma koskettaa yli 300 000 suomalaista ja heidän läheisiään. Lisäksi on suuri määrä ihmisiä, joiden harvinaista sairautta ei vielä osata tunnistaa. Tarkkaa lukumäärää on vaikea arvioida, sillä monet joutuvat odottamaan diagnoosia vuosia, jopa vuosikymmeniä. Tutkimus antaa toivoa siitä, että lisää vastauksia löydetään vähitellen.

Vuonna 2017 Harvinaisten sairauksien päivän teemana on tutkimus. Harvinaissairauksien tutkimus auttaa tunnistamaan aiemmin tuntemattomia sairauksia ja lisää ymmärrystä harvinaissairauksista. Se tukee lääkäreitä oikean diagnoosin määrittelyssä ja antaa harvinaissairaalle tietoa sairaudestaan. Se voi myös johtaa uusien innovatiivisten hoitojen kehittämiseen ja joissakin tapauksissa jopa parannuskeinon löytämiseen.

Harvinaisten sairauksien päivän viikolla Harvinaiset-verkosto kiertää kaikissa yliopistosairaaloissa tiedottaen toiminnastaan ja harvinaisista sairauksista. Tapahtumat ovat kello 13 – 15 seuraavissa sairaaloissa:

  • 27.2. Oulu, OYS: B1-sisäänkäynti, aula
  • 28.2. Helsinki, HYKS: Meilahden Tornisairaala ja Lastenklinikka
  • 1.3. Turku, TYKS: U-sairaalan aula
  • 2.3. Kuopio, KYS: Pääaulan Akvaario-näyttelytila (kahvilan vieressä)
  • 6.3. Tampere, TAYS: R-talo (Radius), henkilöstöruokalan käytävä & vanha pääaula

Tutustu Harvinaisten sairauksien päivään ja katso myös muut Harvinaisten sairauksien päivän tapahtumat Harvinaiset-verkoston sivuilta.

 

Sivua päivitetty: 28.2.2017