Haasta itsesi liikkeelle luontoliikuntabingon avulla

7.12.2020

Tiesitkö, että liikunta on tärkeä osa hyvinvoinnin palapeliä ravinnon, unen, lääkityksen ja mielekkään tekemisen kanssa. Luontoliikuntabingo tarjoaa sinulle ideoita luontoliikuntaan. Täytä kortti ja osallistu arvontaan vuoden loppuun mennessä.

Vuoden loppua kohti energiat tuntuvat käyvän väliin ja korona-apatia sen kun kasvaa. Kun harrastustoiminta on tauolla ja työt painottuvat oman kodin seinien sisälle, itsensä liikkeelle saaminen ei ole kovin helppoa. Siksi siihen kannattaakin panostaa toden teolla.

Säännöllinen liikkuminen pitää yllä terveyttämme ja toimintakykyämme. Liikuntaa ei kannata unohtaa talvella tai varsinkaan näin poikkeusaikoina. Ulkona voi tälläkin hetkellä liikkua turvallisesti ja suuntaamalla askeleet luontoon, voi samalla tuulettaa mieltä oikein olan takaa. Luonnossa oleskelu vähentää tutkitusti stressiä ja päivittäinen luontokosketus taas vahvistaa vastustuskykyämme. Istu siis rohkeasti mättäälle, halaa puuta tai hengitä oikein syvään luonnon tuoksuja.

Jos liikkeelle lähteminen tuntuu haastavalta, itsensä aktivoimiseksi voi ottaa käyttöön Allergia-, iho- ja astmaliiton luontoliikuntabingon. Luontoliikuntabingo on luontoliikkujat-hankkeen kampanja, joka on käynnissä vuoden loppuun asti. Tavoitteena on kerätä kortin kaikki aktiviteetit, jonka jälkeen voi osallistua upean retkisetin arvontaan. Ja korttia voi täyttää myös takautuvasti eli jos kesällä tuli uitua avovesissä, avantoon ei ole pakko pulahtaa enää joulukuussa.

Ilahduta muita tonttupolulla

Erilaiset luontopolut ovat hyvä tapa järjestää turvallinen tapahtuma myös näin rajoitusten aikana. Omatoimisesti kierrettävät rastiradat innostavat liikkeelle ja hauskat tehtävät saavat näkemään luonnon uusin silmin. Hyödynnä siis liiton hyvinvointirastit tai tonttupolku ja järjestä tapahtuma muidenkin iloksi.

Lisätietoa ja valmis materiaali löytyy liiton liikunta-sivuilta.

Nautitaan liikkeestä ja pysytään hyvinvoivina.

Sivua päivitetty: 7.12.2020