Atopia parempaan hallintaan Sidekick-hyvinvointiohjelmalla

20.9.2022

Allergia-, iho- ja astmaliitto ja lääkeyhtiö Pfizer ovat lanseeranneet Suomessa 12 viikon Sidekick-ohjelman atooppisen ihottuman hoitoon. Älypuhelimelle ladattava ilmainen hyvinvointisovellus auttaa atopian kanssa eläviä hallitsemaan paremmin terveyttään ja hyvinvointiaan.

Atooppinen ihottuma on hyvin yleinen, krooninen ihosairaus, jolle on ominaista kutiava ja tulehtunut iho. Oireiden kanssa ei ole aina helppo pärjätä arjessa, ja sairaus vaikuttaa ihon lisäksi paljon myös henkiseen hyvinvointiin.

Sidekick-sovelluksen ovat kehittäneet yhteistyössä lääkärit, psykologit, tutkijat ja kroonisten sairauksien kanssa elävät ihmiset. Sovelluksen tavoitteena on helpottaa elämää sairauden kanssa.

Atooppista ihottumaan sairastaville suunnatun Sidekick-sovelluksen tavoitteena on auttaa osallistujaa seuraamaan paremmin sairauden pahenemisvaiheita, tunnistamaan mahdollisia oireita laukaisevia tekijöitä, katkaisemaan kutina-raapimiskierteen, selviämään stressaavista tilanteista paremmin ja jopa harjoittelemaan mindfulness-tekniikoita.

Terveelliset elämäntavat osaksi arkea

Atooppisessa ihottumassa on tyypillistä aaltoileva taudinkuva. Välillä kutina ja ihottuma vaivaavat valtavasti, välillä eivät ollenkaan. Laukaisevien tekijöiden tunnistaminen ja hallitseminen on yksi suurimmista haasteista. Ihottuma voi oireilla monenlaisista ärsykkeistä aina stressistä väärään ruokavalioon ja ilmanlaatuun.

Sidekick voi auttaa laukaisevien tekijöiden löytämisessä, ja se tekee kestävien ja terveellisten tapojen omaksumisesta helpompaa. Se kulkee atopiaa sairastavan henkilön rinnalla, auttaa helpottamaan oireita ja antaa tukea elämään atopian kanssa, kun sitä tarvitsee.

Atooppisen ihottuman hoito on kokonaisvaltaista, sisältäen niin elämäntapamuutokset kuin sopivan lääkinnällisen hoidon. Sidekick-sovellus auttaa huomioimaan kaikki hoidon osa-alueet, ja täydentää ja tehostaa siten lääkehoitoja. Ihottuman hallinta on koko elämän pituinen prosessi, mutta sen ei tarvitse olla vaikeaa.

Lataa tästä maksuton suomenkielinen Sidekick-sovellus

QR-koodi sovellukseen:

Lisätietoja atooppista ihottumaa sairastavien Sidekick-hyvinvointiohjelmasta

Sivua päivitetty: 20.9.2022