Mitä tietoa etsit?

Allergiapäiväkirja-mobiilisovellus auttaa allergian ja astman oireiden seurannassa

8.3.2017

Uusi Allergiapäiväkirja -sovellus on apu allergisen arkeen, eritoten siitepölykaudelle tai vaikkapa työperäisten allergeenien metsästykseen. 

Sovellukseen tallennetaan päivittäin allergia- tai astmaoireiden tilanne. Sovellus muistuttaa ottaa lääkityksen päivittäin sekä antaa palautetta hoitotasapainosta. Mikäli hoitotasapaino on huono yli kolmena päivänä, kehottaa sovellus kääntymään lääkärin tai apteekin puoleen.

Sovellus on osa suurempaa hanketta. Sovelluksen kehittäjä on eurooppalainen MACVIA-LR-keskus (Contre les Maladies Chroniques pour un Vieillissement Actif en Languedoc-Roussillon). Se toimii organisaattorina hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää aktiivista ja tervettä ikääntymistä sekä kroonisten sairauksien hallintaa. ARIA-hankkeen (Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma) tarkoituksena puolestaan on saattaa käyttöön allergisen nuhan ja siihen liittyvän astman tutkittuun tietoon perustuvia hoitokäytäntöjä ja antaa niihin liittyvää koulutusta eri puolilla maailmaa.

Tästä ohjeesta löytyvät QR-koodit ja lisätietoa sovelluksesta. Sovellus löytyy myös Apple Storesta tai Google Play -kaupasta nimellä Allergiapäiväkirja. Sovellus on käyttäjälleen ilmainen ja käytettävissä Ios- ja Android-käyttöjärjestelmillä.

Allergia- ja astmaliitto julkaisee oman mobiilisovelluksen loppukevään aikana! Seuraa viestintäämme, kerromme sovelluksen julkaisusta näillä sivuilla.

Sivua päivitetty: 8.3.2017