Allergia- ja astmaliitto: Suomalaiset suosivat hajusteettomia tuotteita!

14.4.2014

Allergia- ja astmaliiton myöntämästä Allergiatunnuksesta toteutettiin vuoden vaihteessa historiansa ensimmäinen tunnettuustutkimus väestön parissa. Naisista valtaosa, 80 prosenttia, tunnistaa logon, miehistäkin yli puolet.

Tutkimuksen mukaan 53 prosenttia kuluttajista suosii Allergiatunnustuotteita säännöllisesti tai toisinaan. Allergia- tai astmaperheissä vastaava luku on noin 70 prosenttia.

Allergiatunnustuotteista suositaan erityisesti pyykinpesuaineita, ihonhoitotuotteita ja puhdistusaineita. Allergia- tai astmaperheistä noin 55 prosenttia suosii Allergiatunnuksella merkittyjä pyykinpesuaineita. Myös muut vastaajat suosivat tuoksuttomia pyykinpesuaineita: 41 prosenttia kaikista vastaajista valitsee Allergiatunnustuotteen.

- Herkkäihoisille suunnattujen tuotteiden kysyntä on jatkuvasti kasvussa, se on osoitus, että halutaan suosia ihoystävällisiä ja hajusteettomia tuotteita. Pienen vauvan tai lapsen pyykkiä on täysin tarpeetonta pestä hajustetuilla pesuaineilla, sanoo viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

Allergia- ja astmaliitto myöntää Allergiatunnuksen yhdessä eri alan asiantuntijoiden kanssa tuotteille, jotka eivät sisällä yleisesti herkistäviä ainesosia. Kriteerit ovat tuote- ja tuoteryhmäkohtaisia. Hajusteettomuuskriteeri koskee kaikkia Allergiatunnustuotteita.

- Tuoksuyliherkkyys on nykyään jo arkipäivää. Suomalaisista 10–40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä, heistä suurin osa on naisia. Asian yleisyyden vuoksi on hyvä, että tarjolla on myös hajusteettomia vaihtoehtoja, toteaa viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

Allergiatunnus on ollut logona käytössä jo 90-luvun puolivälin jälkeen ja logon virallinen nimi Allergiatunnus rekisteröitiin kesäkuussa 2006. Tällä hetkellä Allergiatunnus on noin 700 - 800 tuotteessa. Tuotteita on 23 eri tuoteryhmässä aurinkosuojista pölynimureihin ja vuodevaatteisiin.

Allergia- ja astmaliiton teettämään paneelitutkimukseen osallistui 1085 henkilöä.  Tutkimuksen toteutti TNS Gallup.  Allergiatunnuksesta ja tuotteista on lisätietoa osoitteessa www.allergiatunnus.fi.

Lisätiedot toimituksille
Viestintäpalvelujen johtaja, Allergiatunnuksesta vastaava Niki Alanko, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 5255 982.

Tiedottaja Elina Demir, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 544 9728

Sivua päivitetty: 20.3.2015