Tuoksuton päivä

Tuoksuton päivä 1.11.2018

Allergia-, iho- ja astmaliitto haastaa tänä vuonna erityisesti julkisen liikenteen mukaan Tuoksuttomaan päivään. Tavoitteena on, että liikennöitsijät tuovat tuoksuherkkyyden esille omassa viestinnässään.

Julkisen liikenteen käyttö on usein haasteellista tuoksuherkälle. Vieruskaverin voimakkaat tuoksut voivat aiheuttaa voimakkaan päänsäryn, pahoinvointia tai muita tuoksuherkkyyden oireita.

Lisäksi Tuoksuttoman päivän tavoitteena on saada mahdollisimman monta Tuoksutko liikaa -julistetta näkyville julkisiin tiloihin, joissa voi altistua tuoksuille.

Mitä Sinä voit tehdä?

Harkitse omaa tuoksukuormaasi. Lempihajusteesi tai tupakan haju saattaa aiheuttaa oireita vieruskaverillesi. Ehkä hajustettujen tuotteiden käytössä olisi vähentämisen varaa? Jätä tupakka polttamatta juuri ennen bussiin menoa. Pieniä tekoja, jotka voivat helpottaa kanssakulkijoiden oloa, ehkä omaasikin!

Tilaa tai tulosta Allergia-, iho- ja astmaliiton Tuoksutko liikaa? -juliste. Tarjoa julistetta julkisiin tiloihin, missä koet julisteen tarpeelliseksi.

Suomessa on puoli miljoonaa vahvasti tuoksuherkkää. Oireita tuoksuista saa lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Tuoksuherkkien oireet ovat todellisia ja vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun. Julkinen liikenne, ravintolat, baarit, teatterit, terveyskeskukset ja muut julkiset tilat työpaikat mukaanlukien ovat paikkoja, joissa tuoksuherkkien tulisi voida muiden tapaan kulkea ilman oireita laukaisevia tekijöitä.

Tehdään yhdessä esteettömämpi ympäristö liikkua!

Lähetä tai jaa kuva somessa. Ota kuva esille laitetusta julisteesta, ja jaa se somessa #tuoksuton #tuoksutonpäivä. Voit lähettää kuvan myös meille, jaamme sen eteenpäin (FB, Instagram tai Twitter). Samalla pääsemme julkisesti kiittämään kaikkia toimijoita ja yrityksiä, jotka ottavat julisteita käyttöön. Kiitos osallistumisesta!

Seuraa Tuoksuttoman päivän viestintää Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

 


Tue toimintaamme, liity jäseneksi!