Tuoksuton päivä

Tuoksuton päivä 1.11.2018

Allergia-, iho- ja astmaliitto haastaa tänä vuonna erityisesti julkisen liikenteen mukaan Tuoksuttomaan päivään jakamalla tietoa tuoksuherkkyydestä ja laittamalla Tuoksutko liikaa? -julisteen esille.

Lisäksi Tuoksuttoman päivän tavoitteena on saada mahdollisimman monta Tuoksutko liikaa -julistetta näkyville julkisiin tiloihin, joissa voi altistua tuoksuille.

Mitä Sinä voit tehdä?

Harkitse omaa tuoksukuormaasi. Lempihajusteesi tai tupakan haju saattaa aiheuttaa oireita vieruskaverillesi. Ehkä hajustettujen tuotteiden käytössä olisi vähentämisen varaa? Jätä tupakka polttamatta juuri ennen bussiin menoa. Pieniä tekoja, jotka voivat helpottaa kanssakulkijoiden oloa, ehkä omaasikin!

Tilaa tai tulosta Allergia-, iho- ja astmaliiton Tuoksutko liikaa? -juliste. Tarjoa julistetta julkisiin tiloihin, missä koet julisteen tarpeelliseksi.

Suomessa on puoli miljoonaa vahvasti tuoksuherkkää. Oireita tuoksuista saa lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Tuoksuherkkien oireet ovat todellisia ja vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun. Julkinen liikenne, ravintolat, baarit, teatterit, terveyskeskukset ja muut julkiset tilat työpaikat mukaanlukien ovat paikkoja, joissa tuoksuherkkien tulisi voida muiden tapaan kulkea ilman oireita laukaisevia tekijöitä.

Tehdään yhdessä esteettömämpi ympäristö liikkua!

Lähetä kuva, jaamme sen somessa. Haluamme myös kiittää kampanjaamme osallistumisesta. Ota meille kuva esille laitetusta julisteesta, jonka voimme nostaa esille järjestömme some-kanavissa (FB, Instagram tai Twitter). Haluamme näin kiittää julkisesti kaikkia toimijoita ja yrityksiä, jotka ottavat julisteita käyttöön.

Seuraa Tuoksuttoman päivän viestintää Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

 


Tue toimintaamme, liity jäseneksi!