Vertaistuki

Vertaistuki

Vertaistoimijat

Liiton vertaistoimijat auttavat, kun tarvitset ymmärtävää keskusteluseuraa tai käytännön neuvoja. He ymmärtävät pulmia, joihin törmää, kun perheenjäsen sairastuu - he ovat olleet samassa tilanteessa aiemmin. Heille on myös kerääntynyt paljon arvokasta tietoa, joka helpottaa arjessa selviytymistä.

Vertaistoimijat ovat vapaaehtoisia. He jakavat tietojaan ja tarjoavat tukea mielellään - maksutta ja luottamuksellisesti. Älä epäröi ottaa heihin yhteyttä!

Lisätietoja vertaistoimijoista ja vertaistoimintaryhmistä saat paikallisyhdistyksistä.

Vertaistoimijat ovat arjen asiantuntijoita - eivät terveydenhuollon ammattilaisia. Henkilökohtaista terveydenhuollon ammattilaisten antamaa neuvontaa saat allergia- ja astmayhdistyksen tai liiton neuvonnasta.

Järjestömme vertaistoimijoille tarkoitettu valtakunnallinen koulutus järjestetään vuosittain.

Vertaistukijoiden verkosto

Liitto ylläpitää vertaistukijoiden verkostoa, joka tarjoaa ihotautia sairastavalle ja hänen läheisilleen tukea ja apua jaksamiseen. Vertaistukija on tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin varustettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtaisia kokemuksia sairaudesta, joko omalta kohdalta tai läheisensä kautta. Tuettavalleen hän on kuuntelija ja kokemusten jakaja. Vertaistukijaan otetaan yhteyttä puhelimitse, kirjeitse tai sähköpostin kautta. Hänet voi kohdata kahvikupin ääressä tai yhdistyksen tilaisuuksissa.

Vertaistukijoita koulutetaan tarpeen mukaan järjestettävillä peruskursseilla. Vertaistukijoiden jatkotapaamisia järjestetään noin kerran vuodessa, ja näihin voivat yleensä osallistua myös uudet vertaistukijat.

Vertaistukijaan saat yhteyden suunnittelijan kautta, yhteystiedot:
aluesuunnittelija Mira Airola, mira.airola(at)allergia.fi, 010 325 2573 tai
järjestösuunnittelija, harvinaistoiminta Aino Loikkanen, aino.loikkanen(at)allergia.fi, 050 301 4262

Vertaisuus verkossa

Facebook-ryhmät

Harvinaisia ihosairauksia sairastavien Facebook-ryhmät:

Suljetut ryhmät, joihin voi hakea jäsenyyttä:

Yhdistysten avoimia Facebook-sivuja:

Tuntuuko siltä, että haluaisit löytää muita saman allergian, astman, yliherkkyyden tai ihon sairauden kanssa painivia, mutta ryhmistä mikään ei vastaa tarpeisiisi? Ota yhteytttä etelasuomi@allergia.fi niin katsotaan josko aiheesi ympärille voisi perustaa Facebook-ryhmän. Meillä on kanavat ryhmän markkinointiin ja näin voitaisiin koota saman, vaikka harvinaisemmankin, aiheen ympärille ihmisiä.

Tervetuloa mukaan!