Verkkokurssit

Verkkokurssit

Kaipaatko tietoa ja taitoa sairautesi hoitoon? Tuntuisiko verkkokurssi hyvältä vastaukselta tarpeeseesi? Meidän verkkokursseilla saat asiantuntija-alustuksia, tehtäviä sekä vahvan vertaiskeskustelun!

Vuonna 2018 on seuraavat verkkokurssit:

Hidradenitis suppurativa 13.8.-10.9.2018 HAKU PÄÄTTYNYT
Alopecia 12.9.-10.10.2018 HAKU ALKAA  23.8.2018
Atooppinen ihottuma 1.-29.11.2018 HAKU ALKAA  15.10.2018
Mastosytoosi 5.11.-3.12.2018
Astma 12.11.-17.12.2018
Käsi-ihottuma 19.11.-17.12.2018

 

Alopecia-verkkokurssi (11.9.-12.10.2018)

Vaikuttaako alopecia arkeesi? Olisiko nyt hyvä hetki pysähtyä miettimään miten parhaiten pärjätä sen kanssa? Hae mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton alopecia-verkkokurssille!

Verkkokurssilla saat asiantuntijoilta tietoa ja vinkkejä sekä vaihdat kokemuksia muiden alopeciaa sairastavien kanssa. Neljän ja puolen viikon aikana teet omaan tahtiin kurssitehtäviä nettisivuilla tai kännykkään ladattavan sovelluksen kautta. Tehtäviin, kuten videotietoiskujen katsomiseen, omiin pohdintoihin, käytännön harjoituksiin sekä vertaiskeskusteluihin on hyvä varata hetki aikaa lähes joka päivä. Tehtäviin menee aikaa viikossa tunnista kahteen. Yhteen teemaan keskitytään eri asiantuntijoiden myötä aina tiistaista tiistaihin.
Kurssi on osallistujille maksuton.

Tässä muutama esimerkki tehtävistä

 • Perustietoa alopeciasta -videoluennot
 • Peruukin hankinta ja hoito -videoluento
 • Elämää alopecian kanssa, psykologin videoluento
 • Erilaiset alopeciapolut -tehtävä
 • Vertaistarina -videoluento
 • Omien voimavarojen tunnistaminen -pohdinta

Verkkokurssi järjestetään 11.9.-12.10.2018. Haku kurssille on auki 23.8.-4.9.2018. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake, ja kurssille mahtuu 30 alopeciaa sairastavaa aikuista. Etusijalla kurssin valinnoissa ovat alopecia- ja vitiligoyhdistysten jäsenet. Kurssille valituille ilmoitetaan kurssille pääsystä pe 7.9. ja annetaan tunnukset nettisivuille ma 10.9.

Lisätietoja:
Aino Loikkanen, aino.loikkanen@allergia.fi, 050 301 4262

 

Atoopikon verkkokurssi (1.-29.11.2018)
Tuntuuko, että atooppinen ihottuma vaikuttaa paljon arkeesi? Olisiko nyt hyvä hetki pysähtyä hetkeksi miettimään miten parhaiten pärjätä sen kanssa. Hae mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton atoopikon verkkokurssille! 

Kurssilla saat asiantuntijoilta tietoa ja vinkkejä sekä vaihdat kokemuksia muiden atoopikkojen kanssa. Neljän viikon aikana teet omaan tahtiin kurssitehtäviä nettisivuilla tai kännykkään ladattavan appsin kautta. Tehtäviin, kuten videotietoiskujen katsomiseen, omiin pohdintoihin, käytännön harjoituksiin sekä vertaiskeskusteluihin on hyvä varata hetki aikaa lähes joka päivä. Tehtäviin menee aikaa viikossa tunnista kahteen. Yhteen teemaan keskitytään eri asiantuntijoiden ohjaamana aina torstaista torstaihin.

Tässä muutama esimerkki tehtävistä:
- Mitä atooppinen ihottuma on -videoluento
- Mitä muita keinoja rasvaamisen lisäksi voi kokeilla -videot
- Erilaiset atopiapolut -video ja harjoitus
- Omien voimavarojen tunnistaminen -pohdinta

Atoopikon verkkokurssi on 1.-29.11.2018. Haku kurssille on 15.-28.10. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake. Kurssille mahtuu 30 atooppista ihottumaa sairastavaa aikuista. Ensisijalla kurssille ovat atopia- tai allergia- ja astmayhdistysten jäsenet. Kurssille valituille ilmoitetaan kurssille pääsystä ja annetaan tunnukset nettisivuille ma 29.10. Tule mukaan kurssille, kun haluat ottaa atopiasi haltuun!

Lisätietoja:
Mira Airola, aluesuunnittelija mira.airola@allergia.fi


Astman verkkokurssi (12.11.-17.12.2018)
Vaikuttaako astma arkeesi? Vastaanota upea informaatiopaketti ja käytännön työkalut helpottamaan astmaatikon arkeasi. Tule mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton astman verkkokurssille!

Kurssilla saat ammattilaisten tietoa ja ohjausta sekä vaihdat kokemuksia muiden astmaatikkojen kanssa. Viiden viikon aikana teet kurssitehtäviä nettisivuilla tai kännykkään ladattavan appsin kautta. Tehtäviin, kuten videotietoiskujen katsomiseen, omiin pohdintoihin, käytännön harjoituksiin sekä vertaiskeskusteluihin on hyvä varata hetki aikaa lähes joka päivä. Tehtäviin menee aikaa viikossa noin pari tuntia. Yhteen teemaan keskitytään eri asiantuntijoiden ohjaamana aina maanantaista maanantaihin. 

Tässä muutama esimerkki tehtävistä:

 • Mitä astma on -lääkärin videoluento
 • Keinoja astman omahoitoon -video ja käytännön tehtävät
 • Liikkuvuutta ja ryhtiä -harjoitusvideo
 • Astma ikuisena ystävänä, astmatarinasi pohtiminen
 • Astma läheisten silmin ja sydämin -keskustelu​

Seuraava astman verkkokurssi on 12.11.-17.12.2018. Kurssille mahtuu 30 astmaa sairastavaa aikuista. Seuraa ilmoittelua ja haun alettua  pari viikkoa ennen kurssin alkua laita hakemus menemään. Tule mukaan kurssille, kun haluat ottaa astman palapelisi haltuun!

Kurssilaisten kokemuksia:

“Tietoja pitää päivittää ja tarkastaa. Kurssilla on ollut mukava ja avartavaa. Muiden astmaatikkojen kirjoitukset ovat auttaneet näkemään sairauden enemmän ullkopuolelta.”

“Olen noussut uudelle tasolle kurssin myötä. Aikaisemmin sitä vaan otti lääkkeet jne, mutta nyt on tullut tietoa lisää ja osaa suhtautua toisin astmaan ja sen hoitoon. Liikuntaa olen lisännyt huomattavasti. Tästä on hyvä jatkaa.”

"Aivan mahtava kurssi! Kiitos avusta! Tuntuu siltä että osaa ottaa lääkkeet oikein ja pystyy olemaan enemmän sinut astmani kanssa."