Verkkokurssit

Verkkokurssit

Kaipaatko tietoa ja taitoa sairautesi hoitoon? Tuntuisiko verkkokurssi hyvältä vastaukselta tarpeeseesi? Meidän verkkokursseilla saat asiantuntija-alustuksia, tehtäviä sekä vahvan vertaiskeskustelun!

Vuonna 2018 on seuraavat verkkokurssit:

Astmaatikon painonhallinta 18.1.-15.3.2018 HAKU PÄÄTTYNYT
Astma 1.2.-8.3.2018 HAKU PÄÄTTYNYT
Atooppinen ihottuma 27.2.-27.3.2018 HAKU PÄÄTTYNYT
Hidradenitis suppurativa 13.8.-10.9.2018
Alopecia 12.9.-10.10.2018
Atooppinen ihottuma 1.-29.11.2018
Mastosytoosi 5.11-3.12.2018
Astma 12.11.-17.12.2018
Käsi-ihottuma 19.11.-17.12.2018

 

Atoopikon verkkokurssi
Tuntuuko, että atooppinen ihottuma vaikuttaa paljon arkeesi? Olisiko nyt hyvä hetki pysähtyä hetkeksi miettimään miten parhaiten pärjätä sen kanssa. Hae mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton atoopikon verkkokurssille! 

Kurssilla saat asiantuntijoilta tietoa ja vinkkejä sekä vaihdat kokemuksia muiden atoopikkojen kanssa. Neljän viikon aikana teet omaan tahtiin kurssitehtäviä nettisivuilla tai kännykkään ladattavan appsin kautta. Tehtäviin, kuten videotietoiskujen katsomiseen, omiin pohdintoihin, käytännön harjoituksiin sekä vertaiskeskusteluihin on hyvä varata hetki aikaa lähes joka päivä. Tehtäviin menee aikaa viikossa tunnista kahteen. Yhteen teemaan keskitytään eri asiantuntijoiden ohjaamana aina tiistaista tiistaihin.


Tässä muutama esimerkki tehtävistä:
- Mitä atooppinen ihottuma on -videoluento
- Mitä muita keinoja rasvaamisen lisäksi voi kokeilla -videot
- Erilaiset atopiapolut -video ja harjoitus
- Omien voimavarojen tunnistaminen -pohdinta

Atoopikon verkkokurssi on 27.2.-27.3.2018. Hae mukaan täyttämällä hakulomake 23.2. mennessä! Kurssille mahtuu 30 atooppista ihottumaa sairastavaa aikuista. Ensisijalla kurssille ovat atopia- tai allergia- ja astmayhdistysten jäsenet. Kurssille valituille ilmoitetaan kurssille pääsystä ja annetaan tunnukset nettisivuille ma 26.2. Tule mukaan kurssille, kun haluat ottaa atopiasi haltuun!


Lisätietoja:
Mira Airola, aluesuunnittelija mira.airola@allergia.fi


Astman verkkokurssi
Vaikuttaako astma arkeesi? Vastaanota upea informaatiopaketti ja käytännön työkalut helpottamaan astmaatikon arkeasi. Tule mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton astman verkkokurssille!

Kurssilla saat ammattilaisten tietoa ja ohjausta sekä vaihdat kokemuksia muiden astmaatikkojen kanssa. Viiden viikon aikana teet kurssitehtäviä nettisivuilla tai kännykkään ladattavan appsin kautta. Tehtäviin, kuten videotietoiskujen katsomiseen, omiin pohdintoihin, käytännön harjoituksiin sekä vertaiskeskusteluihin on hyvä varata hetki aikaa lähes joka päivä. Tehtäviin menee aikaa viikossa noin pari tuntia. Yhteen teemaan keskitytään eri asiantuntijoiden ohjaamana aina keskiviikosta keskiviikkoon. 

Tässä muutama esimerkki tehtävistä:

  • Mitä astma on -lääkärin videoluento
  • Keinoja astman omahoitoon -video ja käytännön tehtävät
  • Liikkuvuutta ja ryhtiä -harjoitusvideo
  • Astma ikuisena ystävänä, astmatarinasi pohtiminen
  • Astma läheisten silmin ja sydämin -keskustelu​

Seuraava astman verkkokurssi on keväällä 2018. Kurssille mahtuu 30 astmaa sairastavaa aikuista. Seuraa ilmoittelua ja haun alettua laita hakemus menemään. Tule mukaan kurssille, kun haluat ottaa astman palapelisi haltuun!

Kurssilaisten kokemuksia:

“Tietoja pitää päivittää ja tarkastaa. Kurssilla on ollut mukava ja avartavaa. Muiden astmaatikkojen kirjoitukset ovat auttaneet näkemään sairauden enemmän ullkopuolelta.”

“Olen noussut uudelle tasolle kurssin myötä. Aikaisemmin sitä vaan otti lääkkeet jne, mutta nyt on tullut tietoa lisää ja osaa suhtautua toisin astmaan ja sen hoitoon. Liikuntaa olen lisännyt huomattavasti. Tästä on hyvä jatkaa.”

"Aivan mahtava kurssi! Kiitos avusta! Tuntuu siltä että osaa ottaa lääkkeet oikein ja pystyy olemaan enemmän sinut astmani kanssa."

 

Huomaa, että on olemassa myös tämän kurssin pikkusiskona syntynyt Astmaatikon painonhallinta -verkkokurssi. Voit hakea sinne, jos painonhallinta on päälimmäisenä mielessäsi.

 

Atoopikon verkkokurssi

Kehitämme parhaillaan atoopikon neljän viikon verkkokurssia. Asiantuntija-alustuksia, tehtäviä ja vahvaa vertaiskeskustelua. Haluatko mukaan kehittäjäporukkaan? Ilmoittaudu https://my.surveypal.com/Atoopikon-verkkokurssin-ideointi.


Lisätietoja:
Anu Sauliala, aluesuunnittelija, anu.sauliala@allergia.fi