Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit ennen kaikkea auttaa ja vaikuttaa.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit ennen kaikkea auttaa ja vaikuttaa.

Jokainen meistä voi edistää allergia-, astma- ja ihoasioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten viedä neuvolaan oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, vaikka vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja paljon hyvää mieltä. 

 

Vapaaehtoisena keräät itsellesi arvokasta kokemusta ja koet antoisaa yhdessä tekemistä, ja samalla autat muita. Opit myös monia käytännön taitoja. Otamme vapaaehtoiset huomioon muun muassa järjestämällä kehittämis-, virkistämis-, liikunta- ja koulutustoimintaa. Laadukkaat koulutukset ovat hyödyksi myös yhdistystoiminnan ulkopuolella. Vapaaehtoistoiminnalla on tutkitusti elämänlaatua kohentava merkitys.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tämän sivun lomakkeella. Tutustu vapaaehtoistehtäviimme täällä.

Vapaaehtoistoiminta on yleishyödyllistä toimintaa, joka on usein organisoitu esimerkiksi järjestön tai muun vastaavan tahon kautta. Vapaaehtoistoiminnassa yhdistyy yhteisöllisyys ja auttamisen halu. Vapaaehtoistoiminta on väylä myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Vapaaehtoinen toimii omalla vapaa-ajallaan eikä hänelle makseta toiminnasta rahallista korvausta.

Katso yhdistysten aktiivien kokemuksia vapaaehtoisuudesta: