Maailman astmapäivä 2.5.2017: Harmaapantterit liikkeelle

Maailman astmapäivä 2.5.2017: Harmaapantterit liikkeelle

Allergia- ja astmaliitto kannustaa ikäihmisiä liikkumaan maailman astmapäivän merkeissä. Ikäihmisille, harmaapanttereille päivittäinen liikunta on tärkeää. Lisäksi liikunta on keskeinen osa astman omahoitoa. Tarkemmat tiedot päivän liikunnallisista tapahtumista ja eduista löydät sivun lopusta ja täältä.

Hengästymistä vai hengenahdistusta? 

Liikkuminen kannattaa aina, eikä astma ole este liikunnalle. Päinvastoin sairaus pysyy paremmin hallinnassa, kun peruskunto kohenee. Hengästyminen on hyväksi ja eri asia kuin hengenahdistus. Lue lisää Maailman astmapäivän tiedotteesta ja katso video!

 

 

Astma ei estä liikuntaa, jos sairaus on hallinnassa

Astma ei ole este liikuntaharrastukselle, jos sairaus on oikein lääkitty ja hallinnassa. Oireettomuus liikunnan yhteydessä kertoo, että lääkitys on tasapainossa. Liikunnan avulla säilytetään ja parannetaan lihasvoimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja kävelykykyä. Liikunta tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden tavata muita ihmisiä.

Jos et ole varma astmalääkityksesi tehosta, keskustele asiasta sinua hoitavan lääkärin kanssa, ennen kuin aloitat tai lisäät liikuntaa. Varmista lääkäriltäsi etukäteen avaavan lääkkeen oikea annos, jos saat liikunnan aikana herkästi hengitystieoireita.

Vietetään yhdessä maailman astmapäivää liikunnan merkeissä. Innostetaan myös harmaapanttereita liikkumaan kanssamme!

Haastamme liikuntapalvelujen tarjoajat mukaan

Toivomme, että mahdollisimman monet liikuntapaikat huomioivat teemapäivän ja innostavat harmaapantterit liikkeelle kanssamme! Keräämme tälle sivustolle kaikki salit, uimahallit ja liikuntapaikat, jotka ilmoittautuvat teemapäivään mukaan omalla paikkakunnallaan. Ilmoittautumiset ja tiedot tapahtumista sähköpostitse osoitteseen marianna.suonpaa@allergia.fi. Voit myös tulostaa tapahtumajulisteen sivun alalaidasta.

Astmapäivässä mukana:

             

 

                                           

 

                                 

 

   

 


Tulosta tästä

Harmaapantterit liikkeelle -juliste