Mitä tietoa etsit?

Vertaistreffien vetäjäkoulutus

18.8.2020 Verkko

Supersuositut vertaistreffimme ovat keränneet virtuaalisesti tai konkreettisesti saman pöydän ääreen jo 356 allergian, ihosairauden tai astman kanssa elävää. Nyt on sinun vuorosi järjestää vertaistreffit!

Tervetuloa vertaistreffien vetäjäkoulutukseen ti 18.8.2020 klo 18-19 Teamsiin. Koulutuksessa saat valmiudet vertaistreffien vetämiseen syksyn 2020 aikana. Mikä parasta, käyttämällä vain pari tuntia aikaasi, saat tehtyä paljon hyvää - ja tietysti kasapäin vertaistukienergiaa myös itsellesi.

Lue lisää vertaistreffeistä täältä.

Koulutuksessa:

  • Tutustut vertaistreffitkonseptiin – kasvotusten tai virtuaalisesti järjestettävänä
  • Kuulet kokemuksia aiemmilta vertaistreffeiltä
  • Saat käytännön vinkit vertaistreffien järjestämiseen
  • Opit aloittamaan ja lopettamaan luontevasti vertaiskeskustelun
  • Saat työkaluja ratkaista erilaisia keskustelutilanteita, esim. joku puhuu paljon ja toinen ei yhtään
  • Tutustut muihin vertaistreffitvetäjiin ja Allergia-, iho- ja astmaliiton väkeen

Koulutuksen jälkeen toivomme, että vedät syksyn aikana kaksi kertaa tunnin vertaistreffit joko kasvotusten tai virtuaalisesti. Vertaistreffit voi järjestää kasvotusten esim. kaupungin ihanimmassa kahvilassa tai lenkkipolulla tai virtuaalisesti esim. Teamsissa, Zoomissa tai Facebookin Huone-toiminnolla. Meiltä saat tukea vertaistreffien ideoinnista käytännön toteutukseen. Yleensä vertaistreffeillä on kaksi vetäjää, koulutuksen jälkeen teemme pareja. Sinulla ei tarvitse olla koulutukseen osallistuessa tiedossa tarkkaa suunnitelmaa vertaistreffien aiheesta, ajankohdasta, pitopaikasta tai vetäjäkaverista. Ne asiat kyllä ratkeavat myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan verkkokoulutukseen klikkaamalla tätä linkkiä!

Koulutus toteutetaan Teams-verkkoalustalla, joka on hyvin helppokäyttöinen ja hommaan pääsee mukaan ihan vain klikkaamalla sinulle toimitettavaa linkkiä. Pystyt osallistumaan koulutukseen tietokoneella nettiselaimella, tabletilla tai kännykällä. Yhteyksiä voi kokeilla jo klo 17.50 alkaen. Varsinainen koulutus aloitetaan klo 18.00.

Hienoa, että haluat vapaaehtoisena tehdä hyvää muille allergiaa, astmaa tai ihotautia sairastaville!

Lisätietoa: Anu Sauliala, verkkoasiantuntija anu.sauliala@allergia.fi

Sivua päivitetty: 1.7.2020