Mitä tietoa etsit?

Vertaistreffien vetäjäkoulutus

20.1.2021 Verkko

Supersuositut vertaistreffimme ovat keränneet virtuaalisesti tai konkreettisesti saman pöydän ääreen jo satoja allergian, ihosairauden tai astman kanssa elävää. Nyt on sinun vuorosi järjestää vertaistreffit!

Tervetuloa vertaistreffien vetäjäkoulutukseen ke 20.1.2021 klo 17.30-19.00 Teamsiin. Koulutuksessa saat valmiudet vertaistreffien vetämiseen alkuvuoden 2021 aikana. Mikä parasta, käyttämällä vain pari tuntia aikaasi, saat tehtyä paljon hyvää - ja tietysti kasapäin vertaistukienergiaa myös itsellesi.

Lue lisää vertaistreffeistä täältä.

Koulutuksessa:

  • Tutustut vertaistreffitkonseptiin – kasvotusten tai virtuaalisesti järjestettävänä
  • Kuulet kokemuksia aiemmilta vertaistreffeiltä
  • Saat käytännön vinkit vertaistreffien järjestämiseen
  • Opit aloittamaan ja lopettamaan luontevasti vertaiskeskustelun
  • Saat työkaluja ratkaista erilaisia keskustelutilanteita, esim. joku puhuu paljon ja toinen ei yhtään
  • Tutustut muihin vertaistreffitvetäjiin ja Allergia-, iho- ja astmaliiton väkeen

Koulutuksen jälkeen toivomme, että vedät tammikuu-toukokuu 2021 aikana kaksi kertaa tunnin vertaistreffit joko kasvotusten tai virtuaalisesti. Vertaistreffit voi järjestää kasvotusten esim. kaupungin ihanimmassa kahvilassa tai lenkkipolulla tai virtuaalisesti esim. Teamsissa, Zoomissa tai Facebookin Huone-toiminnolla. Meiltä saat tukea vertaistreffien ideoinnista käytännön toteutukseen. Yleensä vertaistreffeillä on kaksi vetäjää, koulutuksen jälkeen teemme pareja. Sinulla ei tarvitse olla koulutukseen osallistuessa tiedossa tarkkaa suunnitelmaa vertaistreffien aiheesta, ajankohdasta, pitopaikasta tai vetäjäkaverista. Ne asiat kyllä ratkeavat myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan verkkokoulutukseen tällä lomakkeella.

Koulutus toteutetaan Teams-verkkoalustalla, joka on hyvin helppokäyttöinen ja hommaan pääsee mukaan ihan vain klikkaamalla sinulle toimitettavaa linkkiä. Pystyt osallistumaan koulutukseen tietokoneella nettiselaimella, tabletilla tai kännykällä. Yhteyksiä voi kokeilla jo klo 17.20 alkaen. Varsinainen koulutus aloitetaan klo 17.30

Koulutuksen vetävät Allergia-, iho- ja astmaliiton vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Annika ja järjestöasiantuntija Aino

Hienoa, että haluat vapaaehtoisena tehdä hyvää muille allergiaa, astmaa tai ihotautia sairastaville!

Lisätietoa: Annika Kabata, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija: annika.kabata@allergia.fi

Sivua päivitetty: 6.11.2020