Mitä tietoa etsit?

VERKKO: Anafylaksianuorten kesäkuun vertaistreffit

9.6.2021

aia_vertaistreffit_1200x628_1.png

Onko sinulla riski anafylaksiaan? Oletko 8-12 -vuotias nuori? Haluatko kuulla kokemuksia anafylaksiariskin kanssa elämisestä? Haluatko puhua anafylaksiajuttuja, mutta ei aikuisten vaan kerrankin nuorten kesken?

Tule mukaan anafylaksianuorten verkkovertaistreffeille keskiviikkona 9.6.2021. klo 18-19! Vertaistreffeillä ei ole asiantuntijaa luennoimassa, vaan homma perustuu keskusteluun ja keskinäiseen ajatusten vaihtoon.

Verkkovertaistreffit toteutetaan Teams-verkkoalustalla. Jokaisen osallistujan ääni kuuluu ja video näkyy. Pystyt osallistumaan verkkovertaistreffeille tietokoneella tai kännykällä, jossa on kamera ja mikrofoni. Yhteyksiä voi kokeilla jo klo 17:55 alkaen.

Vertaistreffejä vetämässä Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkoasiantuntija Anu, joka on koulutukseltaan myös nuorisotyönohjaaja.

Tervetuloa anafylaksianuorten vertaistreffeille!

Verkkovertaistreffeille mahtuu 12 ensimmäistä mukaan ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://q.surveypal.com/Anafylaksianuorten-verkkovertaistreffit-9.6.2021

Ilmoittautuneet saavat vähän ennen tapahtumaa linkin sähköpostiin, josta voi liittyä mukaan verkkovertaistreffeille.


Millaista on ollut edellisillä anafylaksianuorten vertaistreffeillä?

Anafylaksianuorten vertaistreffejä on järjestetty muutamia kertoja, mm. marraskuussa 2020 järjestettiin anafylaksianuorten verkkovertaistreffit. Silloin oli neljä nuorta juttelemassa anafylaksiasta ja kaikesta muusta olennaisesta mikä liittyy 8-10 vuotiaiden elämään. Ehdittiin jutella mikä ärsyttää allergioissa (kun ei saa syödä kaikkia suklaita ja jätskejä), mitkä ovat kenenkin lemppariherkkuja (jätskit), miten kaverisynttäreillä kukin toimii (omat herkut tai etukäteen sovitut tarjoilut), miten on oltu allergialeirillä (eli kurssilla) leikkimässä piilosta ja uimassa, eläinhaaveista ja tulevaisuuden ammattihaaveista ja monia muitakin juttuja.

Lopuksi käytiin kierros, että mikä yksittäinen juttu jäi tunnista mieleen.

  • ”Muiden lempikarkit.”

  • ”Kenellä on ja kenellä ei ole lemmikkiä.”

  • ”Kuinka kaikilla tässä on pähkinäallergia.”

  • ”Lempijäätelömaut, kuten vaniljajäätelö.”

Eräs osallistuja totesi lopuksi ”Oli kivaa. Nyt tietää, että on muitakin, joilla on allergioita.” Siksi näitä vertaistreffejä järjestetään. Että nuoretkin voisivat tavata vertaisia. Lisätietoja: Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkoasiantuntija Anu Sauliala anu.sauliala@allergia.fi

Ps. Kurkkaa tulevat vertaistreffit!

Sivua päivitetty: 15.4.2021