Mitä tietoa etsit?

VERKKO: Anafylaksialasten vanhempien vertaistreffit syksy 2021

12.10.2021

aia_vertaistreffit_1200x628.png

Hei sinä anafylaksialapsen vanhempi!

Tekisikö hyvää vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia lapsen anafylaksiasta sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat puolesta lauseesta ymmärtää sinua? Olkoot se sitten miten välttää anafylaksiaa niin päiväkodissa, koulussa, kavereilla, juhlissa kuin harrastuksissa? Miten kuljettaa lääkepussia mukana? Mitä ajatuksia vahinkoaltistukset herättävät? Entä suunnitellut altistukset? Mitä siedätyshoitoon liittyy? Miten elää anafylaksian pelon kanssa? Mistä on kukin saanut tukea? Tai jotain ihan muuta mikä sinulla on mielessä liittyen lapsen anafylaksiaan.

Tule mukaan tiistaina 12.10.2021 klo 18-19.30 vertaistreffeille juttelemaan lasten anafylaksiasta. Saat muilta vinkkejä arkeen ja kuulet monia ajatuksia ja kokemuksia. Vertaistreffeillä ei siis ole anafylaksia-luentoa tai terveydenhuollon ammattilaista antamassa ohjeita, vaan verkkotapaaminen perustuu ohjattuun vertaiskeskusteluun.

Eräiden anafylaksialasten vanhempien treffejä yksi osallistuja kommentoi näin:

Oli ihanaa jakaa tuntoja samassa veneessä olevien kanssa. Samojen ongelmien ja pelkojen kanssa eletään. Vertaistreffien jälkeen leijuin illan pilvissä, oli jotenkin niin helpottavaa jutella ihmisten kanssa, jotka ihan oikeasti ymmärtää, mistä tässä on kyse.

Verkkovertaistreffit toteutetaan Teams-verkkoalustalla, joka on hyvin helppokäyttöinen ja hommaan pääsee mukaan ihan vain klikkaamalla sinulle toimitettavaa linkkiä. 

Jokaisen osallistujan ääni kuuluu ja video näkyy. Pystyt osallistumaan verkkovertaistreffeille tietokoneella nettiselaimella tai kännykällä (kannattaa ladata sovelluskaupasta Microsoft Teams). Huolehdi, että laitteessa, jota käytät on kamera ja mikrofoni. Yhteyksiä voi kokeilla jo klo 17.45 alkaen. Varsinaiset vertaistreffit aloitetaan klo 18.00.

Verkkovertaistreffeille mahtuu 12 ensimmäistä mukaan ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Ilmoittautuneet saavat juuri ennen vertaistreffejä ohjeet ja linkin, jonka kautta pääsee mukaan verkkovertaistreffeille.

Tervetuloa anafylaksia-verkkovertaistreffeille!

Lisätietoja: Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkoasiantuntija Anu Sauliala anu.sauliala@allergia.fi

Sivua päivitetty: 8.9.2021