Mitä tietoa etsit?

TURKU: Retki Vepsän saarelle

30.6.2021

Läntisen Suomen Atopiayhdistyksessä tapahtuu:

Perinteinen koko päivän Vepsän saaren retki keskiviikkona 30.6.2021

Tapaamme Turussa Aurajoen länsirannalla Vaakahuoneen edustalla M/S Lilyn lähtösatamassa klo 10.30 (Läntinen Rantakatu 37, Turku). Laivamatka Vepsän saareen kestää tunnin verran. Paluuliput on varattu klo 18.00 lähtevään laivaan, mutta jos haluaa lähteä paluumatkalle jo klo 15.00, voi kysyä paikkatilannetta. Sama lippu käy myös aikaisempaan vuoroon, mikäli laivassa on tilaa.

Vepsänsaaressa meillä on omassa käytössä Vasta-sauna koko Vepsässä oloajan, klo 12.00-17.30. Lounas ja päiväkahvit on myös saunalla, saunan yhteydessä on takkahuone. Saunarannassa on oma laituri ja uimapaikka.

Vepsä on 17 hehtaarin saari ja Turun kaupunginosa Turun saaristossa Rymättylän ja Satavan välillä, keskellä Airiston ulappaa. Saari on tunnettu kieltolain aikaisena salakuljettajien kätköpaikkana. Saarella on uimarantoja, luontopolku, frisbeegolfrata, minigolf, kioski ja ravintola. Saarelta voi myös vuokrata veneitä ja kanootteja. Mahtavan, 27 metriä merenpinnan yläpuolella kohoavan kallion laelta voi tähyillä maisemia Satavan, Nauvon ja Rymättylän suuntaan. Kallion laelle voi kiivetä jännittävää kanjonia pitkin ja laskeutua alas köyttä apuna käyttäen. Hyvät jalkineet ovat tarpeen. Kallion laelle pääsee myös polkua pitkin.

Ilmoittautuminen Vepsän saaren retkelle viimeistään maanantaina 21.6.2021 yhdistyksen sähköpostiin atopia.lansinen@gmail.com. Mukaan mahtuu 20 henkilöä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruokarajoitteet. Vepsässä on tavattu paljon punkkeja, joten retken jälkeen on hyvä tehdä punkkitarkistus.

Tervetuloa näille retkille joko yksin kaksin tai koko perheen voimin. Osallistuthan vain täysin terveenä. Huomioithan myös hajuste- ja tuoksuyliherkät ja tulet tuoksutta. Saunalle on varattu LV-sarjan tuoksuttomia tuotteita: shampoo, hiustenhoitoaine, käsidesi ja perusvoide.

Lämpimin kesäterveisin,

Läntisen Suomen Atopiayhdistys ry

atopia.lansinen@gmail.com

Sivua päivitetty: 17.6.2021