Mitä tietoa etsit?

TURKU: Retki Ilmajoen Musiikkijuhlille "Hiljaiset perivät maan"-oopperanäytökseen

12.6.2021

Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksessä tapahtuu:

Retki Ilmajoen Musiikkijuhlille

Hiljaiset perivät maan - ooppera Lapuanliikkeestä

aika: lauantai 12.6.2021 klo 13:00 (lähtö retkelle klo 7:30)

Lähtö Turusta linja-autoaseman tilausajolaiturilta 10 klo 07.30. Esitys alkaa klo 13.00, sen jälkeen ruokailu ja paluu Turkuun.

Matkan hinta 130€ + lounas noin 28€.

Ilmoittautumiset: 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com, maksetaan yhdistyksen tilille FI12 5711 6120 040. Käytä viitenumeroa 1 36204.

Lämpimästi tervetuloa mukaan nauttimaan musiikista ja hyvästä yhdistyksen seurasta!

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2021. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen. Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

Kesällä 2021 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukko-kohtauksia. Päärooleissa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.

Sivua päivitetty: 2.10.2020