TUETTU LOMA: Tuettu loma allergia-, atopia- ja astmaperheille ja aikuisille Rokualla

1.8.2021

Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea.

Tuettu loma allergia-, atopia- ja astmaperheille ja aikuisille

paikka: Rokua Health & Spa

aika: 1.8.2021 -6.8.2021

 

Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea. Tuetuilla lomilla on lomapaikan järjestämää ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa ja usein oma vertaisryhmänvetäjä. Ohjelmaan osallistuminen on lomilla vapaaehtoista.

Kaikki lomamme on tarkoitettu niin lapsiperheille kuin aikuisille. Aikuiset voivat hakea lomalle puolison tai ystävän kanssa.

Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa Veikkauksen tuella. Lomanjärjestäjä tekee osallistujavalinnat sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Valinnoissa huomioidaan mm. työttömyys, yksinhuoltajuus, perhetilanne, sairaudet, pienituloisuus ja velat sekä vaikea elämäntilanne. Mainitse myös hakemuksessasi astma, allergiat tai ihosairaudet jotka sinua/perhettäsi koskettavat. Lomalle voi tulla valituksi mukaan vain joka toinen vuosi.

Lomalle haetaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy MTLH:n sivuilta osoitteessa https://mtlh.fi/loman-hakeminen/hakuohjeet/. Hakemus tulee tehdä viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua. Hakulomakkeen voi myös tilata paperisena MTLH:sta. Valinnat tehdään pelkästään hakemusten perusteella, joten hakemuksen täyttämiseen kannattaa laittaa ajatusta ja aikaa!

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3 vuotiaiden lastenhoito (4x2h).

Lomalainen maksaa lomasta omavastuuosuuden 100 euroa/5 vrk aikuiselta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta. Matkakuluista lomalaiset vastaavat itse.

Lomien tiedot ovat ennakkotietoja. Ajantasaiset loma- ja hakutiedot Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon nettisivuilta.

Lisätiedot: järjestöasiantuntija Mira Airola mira.airola@allergia.fi sekä lomien hakemuksista ja käytännön toteuttamisesta vastaava:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs
00180 HELSINKI
puhelin 010 2193 460
http://www.mtlh.fi
lomat@mtlh.fi

Sivua päivitetty: 11.12.2020