TUETTU LOMA: Harvinaisia ihosairauksia sairastavat lapset perheineen ja aikuiset

28.6.2020

Huom! Haku tälle tuetulle lomalle päättyy 28.3.2020, katso hakuohjeet alta!

Harvinaisia ihosairauksia sairastavat lapset perheineen ja aikuiset
paikka: Nuorisokeskus Piispala, Kannonkoski
ajankohta: 28.6.-3.7.2020

Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea. Tuetuilla lomilla on lomapaikan järjestämää ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa ja usein oma vertaisryhmänvetäjä. Ohjelmaan osallistuminen on lomilla vapaaehtoista.

Kaikki lomamme on tarkoitettu niin lapsiperheille kuin aikuisille. Aikuiset voivat hakea lomalle puolison tai ystävän kanssa.

Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa Veikkauksen tuella. Lomanjärjestäjä tekee osallistujavalinnat sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Valinnoissa huomioidaan mm. työttömyys, yksinhuoltajuus, perhetilanne, sairaudet, pienituloisuus ja velat sekä vaikea elämäntilanne. Mainitse myös hakemuksessasi astma, allergiat tai ihosairaudet jotka sinua/perhettäsi koskettavat. Lomalle voi tulla valituksi mukaan vain joka toinen vuosi.

Lomalle haetaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy MTLH:n sivuilta osoitteessa https://mtlh.fi/loman-hakeminen/hakuohjeet/. Hakemus tulee tehdä viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua. Hakulomakkeen voi myös tilata paperisena MTLH:sta lomat@mtlh.fi  HUOM! Valinnat tehdään pelkästään hakemusten perusteella, joten hakemuksen täyttämiseen kannattaa laittaa ajatusta ja aikaa!

Loma sisältää majoituksen, täysihoitoruokailut sekä lomapaikan järjestämän lomaohjelman. Lomien sisällöissä on huomioitu eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat lomalaiset.

Lomalainen maksaa lomasta omavastuuosuuden 100 euroa/5 vrk aikuiselta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta. Matkakuluista lomalaiset vastaavat itse.

Lisätiedot: järjestöasiantuntija Mira Airola mira.airola@allergia.fi  sekä lomien hakemuksista ja käytännön toteuttamisesta vastaava:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs
00180 HELSINKI
puhelin 010 2193 460
http://www.mtlh.fi
lomat@mtlh.fi

Sivua päivitetty: 20.2.2020