Vertaistukea, tietoa ja toimintaa - liity jäseneksi! Lue lisää täältä
Mitä tietoa etsit?

Luontoliikkujat-retkipäivä

29.8.2020 Vihti, Ikaalinen, Kuusamo

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto järjestää Suomen luonnon päivänä, la 29.8. kolme valtakunnallista luontoliikkujat-tapahtumaa eri puolella Suomea.

KENELLE?
Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

MITÄ?
Kohtaamisia ja ajatuksenvaihtoa muiden allergiaa, astmaa tai ihontauteja sairastavien kanss. Iloista retkeilyä ja luonnosta nauttimista kaikille soveltuvilla retkeilyreiteillä.

MISSÄ?

Etelä-Suomessa kohteena on Salmen ulkoilualue, joka tunnetaan myös Nuuksion pohjoisena porttina. Tarjolla on hienoa metsämaasto jylhine kallioineen, solisevine puroineen ja mieltä tyynnyttävine järvimaisemineen. Vihdissä sijaitsevalle alueella on helppo saapua monesta suunnasta. Vaikka mäkiä reitin varrelta löytyykin, hyväkulkuiset kävelyreitit tekevät kohteesta koko perheelle hyvin soveltuvan retkikohteen. Omien eväitten nauttimiseen on tilaisuus komeilla paikoilla sijaitsevilla nuotiopaikoilla.

Pirkanmaalla kohteena on Seitsemisen kansallispuisto Ikaalisen ja Ylöjärven alueella. Seitsemisessä humisevat eteläisen Suomenselän vanhat ylväät metsät. Pitkospuupolut johdattavat tutustumaan niin harjumaisemaan kuin suoluonnon kauneuteen. Haukilammin äärellä on hyvä pysähtyä nauttimaan omia eväitä. Lisäksi reitin varrella sijaitsevalla Koveron perinnetilalla on mahdollisuus tehdä aikamatka entisajan torpparielämään.

Pohjois-Suomessa kohteena on Oulangan kansallispuisto Kuusamossa. Oulangan kansallispuistossa luonnon monimuotoisuus yllättää kulkijan. Täällä korkeat kalliot vaihtuvat suoksi ja pehmeät hiekkarannat reheviksi lehdoiksi. Elämyksiä tarjoavat myös lukuisat riippusillat, jotka johtavat Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Omien eväitten nauttimiseen on tilaisuus komeilla paikoilla sijaitsevilla nuotiopaikoilla.

BONUS: PIENI KARHUNKIERROS
Haluatko kiertää koko Piennen Karhunkierroksen? Retkeilystä innostuneilla on myös mahdollisuus kokea erikoistapahtumana järjestettävä päivävaellus Pienellä Karhunkierroksella.

Pieni Karhunkierros on pituudeltaan 12 km ja kävelyaika on vauhdista riippuen 4-6 tuntia. Matkan varrella on useampia taukopaikkoja. Retki sopii monenlaiselle liikkujalle, mutta korkeuserojen takia se on luokiteltu keskivaativaksi. Opastamme retkeen valmistautumisessa ja reitti suunnitellaan osallistujien kunnon huomioiden. Tapahtuma-aika on noin 12-18.
Ilmoittaudu mukaan Pienen Karhunkierroksen päivävaellukselle

MILLOIN?
Suomen luonnon päivänä 29.8.2020.
Tapahtuma-aika on 12-16.

REITIT
Tarjolla on eri pituisia reittivaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeijöille ja koko perheelle.

JÄRJESTÄJÄT
Tapahtuman järjestelyistä vastaa Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ja luontoliikkujat-hanke. Tapahtumissa mukana luontotietoutta tuomassa ja osaavina oppaina toimivat Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin työntekijät.

Lisätietoa: allergia.fi/luontoliikkujat

Sivua päivitetty: 6.3.2020