Allergia-, iho- ja astmaliitto

Allergia-, iho- ja astmaliitto on terveysjärjestö. Sen perustehtävä on edistää allergiaa, astmaa ja ihosairauksia sairastavien terveyttä.

Allergia-, iho- ja astmaliitto
•    pyrkii parantamaan allergiaa, astmaa ja ihosairauksia sairastavien elämänlaatua
•    jakaa tietoa allergiasta, astmasta ja ihosairauksista
•    vaikuttaa yhteiskunnan toimintaan ja päätöksentekoon
•    valvoo allergiaa, astmaa ja ihosairauksia sairastavien etuja

Liitto kannustaa allergiaa, astmaa ja ihosairauksia sairastavia ja heidän läheisiään tulemaan mukaan paikallisyhdistysten toimintaan.

Liittoon kuuluu 55 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea. Liiton toimitalo, Allergiatalo, on Helsingin Meilahdessa.

Allergiaviikkoa vietetään joka vuosi

Allergiaviikko on teemaviikko, jonka aikana järjestetään tapahtumia ja kerrotaan allergiaan, astmaan ja ihosairauksiin liittyvistä asioista.

Allergiatunnus kertoo, että tuote on turvallinen

Allergia-, iho- ja astmaliitto myöntää Allergiatunnuksen tuotteille, jotka soveltuvat allergiaa tai astmaa sairastaville.

Allergiatunnuksen saaneet tuotteet eivät ärsytä, herkistä ihoa tai aiheuta hengitystieoireita. Tuotteet ovat hajusteettomia ja soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön.

Ennen kuin allergiatunnus myönnetään jollekin tuotteelle, se tutkitaan. Tuotteen pitää täyttää tarkat vaatimukset, eikä se saa sisältää hajusteita tai muita ärsyttäviä tai herkistäviä aineita.  Kodinkoneissa Allergiatunnus kertoo ominaisuuksista, joiden avulla voidaan vähentää sisäilman epäpuhtauksia kodeissa ja työpaikoilla.

Lisätietoa Allergiatunnuksesta.

Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti tutkii ja kouluttaa

Allergia- ja astmaliittoon kuuluu myös Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti, joka sijaitsee Imatran lähellä. Instituutin toimintaa ovat allergiaan ja astmaan liittyvä tutkimus, tiedotus ja koulutus. Lisätietoa instituutista: http://www.ekay.net/

Liitolla on lomamökki Lapissa

Allergiasäätiö omistaa Lapissa lomamökin, jota voi vuokrata.
Mökissä on hyvä varustus ja majoitustilaa yhteensä 11 hengelle. Mökki sijaitsee Muoniossa lähellä Jerisjärveä ja Pallas-Ounastunturin kansallispuistoa.