Mitä hyötyä on aurinkopainotteisesta kurssitoiminnasta?

Aurinkopainotteinen kurssitoiminta parantaa monin eri tavoin osallistujien elämänlaatua.

Kanariansaarilla järjestettävät kurssit ovat parantaneet kurssilaisten elämänlaatua monella tavalla. Kurssin käyneet ovat sen jälkeen tyytyväisempiä muun muassa työkykyynsä, terveydentilaansa sekä unensa laatuun. He arvioivat myös, että he ovat aiempaa tarmokkaampia ja virkeämpiä.

Aurinkopainotteinen kurssitoiminta kannustaa osallistujia pysyviin elämäntapamuutoksiin. Kurssi tarjoaa tietoa ja vinkkejä atooppisen ihottuman hoitoon, mahdollisuuden tavata toisia samaa sairautta sairastavia sekä tilaisuuden liikkumiseen ja rentoutumiseen. 

Atooppinen ihottuma on usein pahimmillaan talvisin, kun valoa ja lämpöä on vähän. Tästä syystä Allergia-, iho- ja astmaliitto sekä Psoriasisliitto ovat järjestäneet kurssitoimintaa ulkomailla nykymuodossaan vuodesta 2012 alkaen, hoitopainotteisena jo 1990-luvun alusta alkaen.

Allergia-, iho- ja astmaliitto ja Psoriasisliitto ovat selvittäneet yhteystyössä Kuntoutussäätiön kanssa aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen vaikutuksia. Allaolevista linkeistä voit ladat selvityksen loppuraportin tekstinä ja tulostettavana infografiikkana.

Lataa raportti: Aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen vaikutuksia koskeva selvitys (PDF)

Lataa infografiikka: Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus parantaa elämänlaatua (PDF)

Sivua päivitetty: 5.1.2023