Kurssit, kuntoutus ja tuetut lomat

Kurssit ja kuntoutus


Rinnekoti-säätiön Lasten kuntoutuskoti järjestää sopeutumisvalmennuskursseja lapsiperheille, jossa lapsi tai nuori on kokenut vaikean palovamman. Lisätietoa tulevista kursseista tulee tälle sivulle heti kun kurssiaikataulut varmistuvat.

Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuron järjestää aikuisille palovamman kokeneille ja heidän omaisilleen sopeutumisvalmennuskursseja.

 

Tuettu loma


Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada taukoa arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea.

Tuetuilla lomilla on lomapaikan järjestämää ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa ja usein oma ryhmänvetäjä. Ohjelmaan osallistuminen on lomilla vapaaehtoista.

Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Lomanjärjestäjä tekee osallistujavalinnat sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein hakemusten perusteella. Hakemus kannattaakin täyttää huolellisesti ja kokonaan. Valinnoissa huomioidaan mm. työttömyys, yksinhuoltajuus, perhetilanne, sairaudet, pienituloisuus ja velat sekä vaikea elämäntilanne. Lomalle voi päästä joka toinen vuosi. Lomille tulee hakea viimeistään kolme kuukautta ennen lomaa.

Lomille haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.mtlh.fi viimeistään 3 kuukautta ennen loman alkua. Toimi Pajulahden loman osalta viimeistään nyt!

Tiedot Allergia-, iho- ja astmaliiton ajankohtaisista tuetuista lomista.

Lisätiedot:

Aino Loikkanen
aluesuunnittelija, harvinaistoiminta
050 301 4262, aino.loikkanen(at)allergia.fi

Sivua päivitetty: 22.3.2018