Liikunta

Liikunta

Liikunta on tärkeä osa monien sairauksien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta.

Liikunnan terveysvaikutukset ovat ilmeisiä: liikkuminen on merkittävää muun muassa fyysisen kunnon, terveyden, toimintakyvyn ja elämänlaadun kannalta. Monipuolinen liikunta edistää myös astmaatikon, allergisen ja ihon sairauksia sairastavan terveyttä. Yleensä sairaus ei ole este liikunnan harrastamiselle, sillä liikkumistapoja on monenlaisia.

Tälle sivulle on koottu Allergia-, Iho- ja Astmaliiton liikunta-aiheisia materiaaleja ja tapahtumia. Jos liikunnan yhdistäminen allergiaan, astmaan ja ihon sairauksiin mietityttää, muistathan neuvontapalvelumme, jossa asiantuntijat vastaavat henkilökohtaisesti kysymyksiin.

Liikunta, astma, allergia ja iho

Liikunta on tärkeä osa astman omahoitoa. Astman tulee kuitenkin olla hallinnassa ennen liikunnan aloittamista. Lisää tietoa astman ja liikunnan yhdistämisestä saat 'Astma ja liikunta' -minioppaasta.

Rohkaise lasta liikkumaan ja leikkimään, sillä varhain opitut monipuoliset liikuntatottumukset edistävät terveyttä koko elämän ajan. Astmalapsi liikkuu -oppaassa tietoa lapsen turvallisesta ja terveellisestä liikunnasta.

Liikkumiseen ei aina tarvita erikoisjärjestelyjä, vaan liikuntaa voi harrastaa tehokkaasti myös arjen keskellä. Lisää tietoa Arkiliikunta -minioppaasta.

Iän karttuessa liikunnan merkitys kasvaa entisestään. Lue miniopas 'Ikäihmiset ja liikunta'.

Liiton liikuntavideoissa ja muissa liikuntamateriaaleissa asiantuntijat opastavat hyviin liikuntatapoihin.