Yhdistetty sisäilma tupakoivan naapurin kanssa. Olenko vaarassa?

Anton05.02.2019 13:07

Hei,

Minulla on hieman erikoinen kysymys tupakoinnin pitkäaikavaikutuksista ja asunnon sisäilmasta.

Asun talossa joka oli alunperin tarkoitettu perheen asuttavaksi. Siinä on kaksi kerrosta ja ilmanvaihto toimii siten että ilma tulee ulkoa ilmanvaihtokoneen läpi yläkertaan, josta se sitten kulkeutuu alas alakertaan, ja lopulta poistuu koneellisesti.

Jossain vaiheessa asunto kuitenkin muutettiin yksiöiksi, eli yläkerrassa asuu naapuri ja minä asun alakerrassa toisena asukkaana. Molemmilla on omat lukitut ovet.

Olen huolestunut. Yläkerran naapuri on tupakoiva henkilö. Hän tupakoi ulkona noin 3-4 kertaa päivässä tupakointiin osoitetussa paikassa, eli itse taloon ei tule tupakansavua onneksi.

Se kuitenkin huolestuttaa että olen kokenut muualla tilanteen jossa joku vieras henkilö on ollut tupakalla ulkona, sitten saapunut takaisin sisätilaan jossa minäkin olin, ja heidän hengitys sekä vaatteet haisevat tupakalle, aiheuttaen epämukavuutta. Tämä efekti sai minut ajattelemaan nykyistä tilannettani.

Vaikka yläkerran naapuri ei sinänsä tupakoi asunnon sisällä taikka tupakoi paikalla jossa tupakansavu kulkeutuisi ilmanvaihdon sisäänottoventtiiliin, niin voiko siitä olla silti terveysvaikutuksia jos asun asunossa jossa yläkerran naapurin henkilön vaatteista tai hengityksestä jälkijäännökset tupakoinnista saattavat kulkeutua ilmaputkia pitkin minun asuntooni yhteisen ilmanvaihdon kautta?

Tunnen ahdistusta ja mietin pitäisikö minun muuttaa asunnosta pois?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta