VOC ongelmat vuoden vanhassa talossa?

Samaa täälläkin23.01.2017 19:48

Meillä myös samaa tilannetta,vocceja ja hometta ei ole. Iv-kone ja putkistot puhdistettu,ongelmaa ei löydy. Alapohjan tiivistys täälläkin pitäisi tehdä,selvää vuotoa laatan alta. Samoja oireita kuin teillä muillakin. Voisiko johtua laatan alta tulevista pöpöistä?

Meillä myös yksi huone tuoksuu voimakkaamin. Vaihdettiin lattia ja poistettiin tuplex,nyt odotellaan. Mikäli lattialämmitys ei ole kovalla niin makkareiden huoneilma parempi. Makkarit eivät ole maanvaraisella laatalla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tee se itse nainen30.01.2017 18:39

Heippa. Meillä samaa vikaa... Maavarainen laatta vesikiertoisella lattialämmityksellä, päällä solumuovi ja laminaatti makuuhuoneissa, muualla laatta. Hajua lähinnä makuuhuoneissa ja pahentunut vuosi vuodelta. Talo rakennettu itse huolella, 2012 muutettu sisään. Oireet pahenee koko ajan. Homekoira ei löytänyt mitään. Voc-mittaukset kai seuraavaksi. En tiedä mitä etsin, turhauttaa ihan tosissaan. Onko ideoita..?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe31.01.2017 16:19

Edelliselle kirjoittajalle - puuttuisiko teiltäkin alapohjasta radonkaistale ja sisäilmaan pääsee korvausilmana laatan alta mikrobeja yms.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe31.01.2017 16:49

Kumpa nää alkuperäiset aloittajat palaisivat ja kertoisivat,onko mitään selvinnyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonit01.02.2017 19:00

Olen paljon lukenut aiheesta ja kaikki viittaa siihen että näin uusissa taloissa on ongelmana betonin päällä oleva askeläänieriste. Niinkuin Maria Nordin kirjoittaa tutkimuksista johon löytyy linkki tästäkin ketjusta. Voihan toki homettakin olla ja ilmavuotoa lattian alta.

Meillä myös sama ongelma,olen päättänyt avata lattiaparkettia kunhan ehdin ja tutkia vähäsen.

Taloudellinen tilanne ei salli nyt ottaa mitään tutkijoita.

Nyt tammikuussa alkoi taas yskä ja flunssa joka kestää ja kestää.

Ilmanvaihto pitäisi myös puhdistaa ja säätää mutta en jaksa uskoa että siinä syy. Vai onko joku saanut apua siitä huonoon sisäilmaan,en ainakaan ole itse kuullut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tutkija02.02.2017 11:44

Ilmanvaihdossa tarkastamisen paikka voi olla,millaiset äänenvaimentimet on. Meillä mineraalivillaiset vaihdettiin uusiin,jossa käytetty muistaakseni polyesteriä äänenvaimentimena. En tiedä, oliko vaikutus suuri - mutta nyt ei ainakaan villapölyä mahdollisesti pölise ilmanvaihdosta allergisen lapsen kasvoille.

Mikäli mineraalivillainen äänenvaimennin on rikkoutunut niin pölyä irtoo kyllä ilmanvaihdon mukana. Meillä näyttivät ehjiltä,mutta kun äänenvaihtimia ravisteli niin pöläkkä kävi. Olen ymmärtänyt,että nykyään ei saa edes käyttää ko.villaisia äänenvaimentimia. Tämä talo tehty 2008 ja täällä nuo villaiset olivat kun muutimme.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
maxell03.02.2017 09:15

Vaikuttaa kovin yleiselle ongelmalle tämä, mikäli samoista asioista kysymys. Sellaisia erityispiirteitä olen huomannut, mitä myös täällä todettu, että lattian lämpötilalla on mielestäni vaikutusta hajuun. Erityisesti kesällä kun tiettyihin kohtiin lattiassa aurinko pääsee pidempään paistamaan ikkunoiden läpi niin haju voimistuu. Haju on myöskin levinnyt ympäri taloa, joka voisi selittyä sillä että kyseessä on rasvaliukoinen yhdiste joka liikkuu ilmavirtojen mukana ja kerääntyy pinnoille. Toisaalta koen myös olevani herkistynyt tiettyjen materiaalien hajuille, kuten mm. kumi ja vaahtokumi., joten sekin voi vaikuttaa kokemukseen. Ilmanvaihtojärjestelmä on puhdistettu, säädetty ja sitä on myös tehostettu entisestään mm. keittiön poiston osalta.

Taidan seuraavaksi tosiaan tilata VOC ja mikrobianalyysin tehtäväksi samalla kertaa. Tiettyjen mikrobien (sädesienet) aineenvaihduntatuotteet nostavat ymmärtääkseni vastaavia VOC yhdisteitä mitä nämä askeläänieristeet ja muovimatot. Eli jos sädesientä ei löydy ja VOCit silti sopivasti koholla niin ollaan ehkä lähempänä ongelman ratkaisua. Pidetään ketju hengissä ja yritetään ratkoa asioita tahoillamme kuntoon.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonit03.02.2017 20:08

Tutkija,miten päädyitte vaihtamaan äänenvaimentimet? Tuliko selvästi jotain oireita niistä? Oliko ne pölisevät sellaiset mustat kantikkaat ja muoviset?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tutkija04.02.2017 14:18

Olemme teettäneet taloon sisäilmatutkimuksen ja tulokseksi tuli ei vocit koholla,mutta kannattaa vaihtaa äänenvaimentimet sekä radon kaistaleen puuttumisen vuoksi ilmassa saattaa olla epäpuhtauksia. Mutta voc mittaus ei itsessään antanut tähän osviittaa.

Aiemmat äänenvaimentimet olivat samannäköiset kuin nykyisetkin - pyöreät ja oisko alumiinia. Oireena nenän tukkoisuutta aamulla ja yhdellä perheenjäsenillä jatkuvasti kotona ollessa. En osaa vielä sanoa,onko vaikuttanut. Äänenvaimentimiin voi myös kondensoitua vettä,mikäli ei ole hyvin eristetty yläpohjassa.

Lattian askeläänieristeen poistaminen meillä myös testauksessa,otettiin tuplex pois ja uusi parketti. Katsotaan,vaikuttaako tämä mihinkään. Samassa huoneesta otettiin voc mittaus kun vielä tuplex ja vanha lattia paikallaan ja voc mittaus oli normaali.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonit06.02.2017 05:21

Tulepa kertomaan sitten oliko tublexin poistosta apua. Minkälaisen askeläänieristeen laitoitte ja käsittelittekö betonin pintaa jotenkin ennen uutta parkettia?

Nämä ongelmat ovat varmaan monella perheellä ja tästä saa moni arvokasta tietoa vaikka ongelma voi olla muuallakin rakenteissa mutta luulen että tämä lattia on mahdollisesti se suurin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tee se itse nainen06.02.2017 18:09

Nyt meillä vocit mitattu. Koholla laatoitetussa tilassa (jossa en ihme kyllä oireile) heksanaali; tulee esim. Lastulevy, kastuneet proteiinit, polyuretaani-puunkäsittelyaineet, elintarvikkeiden makuaineet ja väriaineet. Meillä on ilmeisesti sauna supi jolla paneelit käsitelty. Butaani; tulee esim. Epoksipohjaisista liimoista (laattaliimat/laastit) sekä ponne-, poltto- ja kylmäaineista. dekametyylisyklopentasiloksaani; tulee edim.saumausaineista, kosteuseristeistä ja laasteista sekä hygieniatuotteista kuten deodoranteista. *alfa-pineeni; tulee puumateriaaleista, maaleista, puhdistusaineista (tuoksut mänty, sitruuna ainakin) tätä on myös kosteusvaurio kohteissa, mutta meillä mäntypaneelikatto.... Sitten laminaattilattiallisessa tilassa (jossa oireilen) oli koholla TXIB. Sitä tulee muovimatoista sekä kosteuden vaikutukses batonin, liimojen ja pvc-muovimaton välisissä reaktioissa. Meillä vissiin lattialämpö aiheuttaa vielä lisää ongelmia, koska laminaatin ja betonin välissä ei ole kuin halvin mahdollinen solumuovi. Kyllä tulee kalliiksi tälläinen, mutta ei kaikkea voi tietää etukäteen. .. Nyt sitten ihmetellään miten lattia pitäisi korjata... Laminaatit pois, mutta mitä tilalle? Onko kenelläkään tietoa mitä tehdä tai keneltä kysyisin neuvoja?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe07.02.2017 05:25

Kannattaa kyllä tutkituttaa lattia kunnolla eikä vaan vaihtaa materiaalia. Meillä vocit ei koholla vaikka myös kaikkea tuota materiaalina mutta ei laminaattia. Olisiko valitettavasti kostea betoni kaiken takana? Betonin ja eristetilan voi mittauttaa.

En tiedä tuotteesta,mutta olen seurannut ruotsalaista Ctrap maton keskustelua. Ihme tuote - pelastaisiko näissä tilanteissa?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe07.02.2017 05:43

Mikä teidän kokonaistulossa oli voc-mittauksessa? Vaikka eihän se kokonaistulos kerro välttämättä mitään. Kuka mittauksen teki? Voiko sama firma konsultoida jatkoa? Onko betonin pinta hiottu auki vai laitettu materiaalit suoraan betonin päälle?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe07.02.2017 08:40

Samalla jos joudutte lattiaa remontoimaan niin kannattaa ehdottomasti tutkia onko ilmavuotoa betonilaatan alta eli puuttuuko radonkaistale - mikäli puuttuu niin betonin ja alapohjan väli kannattaa tiivistää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonit07.02.2017 08:44

Tee se itse nainen

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonit07.02.2017 08:56

Hups,viesti ei tullut näkyviin.. Eli tee se itse nainen, Kappas vaan meillä myös voc ilmanäytteessä txib koholla,oli 12 kun toimenpideraja 10 vai onko nykyään peräti 5.

Maanvarainen betonilaatta vesikiertoinen lattialämmitys,päällä lautaparketti ja välissä se halpa 2mm solumuovi. Rakennettu 2011

Eli yhteneväisyyksiä on.

Millaisia oireita teillä ollut? Meillä kurkkukipua, hengitystie tulehduksia,päänsärkyä,jatkuvasti kuiva iho,varsinkin kämmenet,väsymys,mahdollisesti suolisto oireita ja paljon muuta mistä ei varmuutta johtuuko tästä ongelmasta.

Korjauksesta kannattaa kysellä Jussi Timoselta,firman nimeä en juuri nyt muista mutta google löytää.

Luultavasti korjaus menee niin että betoni hiotaan,tuuletus,mahdollisesti joku tasoite ja uudet pinnat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe07.02.2017 12:43

Tonit - miten teillä ilmavuodot betonilaatan alta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tutkija07.02.2017 19:16

Täälläkin betonin pinta hiottiin auki ennen uuden materiaalin laittoa. Alunperin ei oltu hiottu rakentajan toimesta. Varmuuden vuoksi porattiin betonia ja mitattiin kosteus betonista ja eristetilasta. Meillä kyseessä välipohjan betonilaatta. Meillä betoni tuoksui parketin ja Tuplexin alla voimakkaasti,mutta kuivalta näytti lukemat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tee se itse nainen07.02.2017 19:56

Meillä voc tulos kaikkiaan laattatilassa 190 microgrammaa per ilmakuutio ja toisessa laminaattitilassa vain 80. Ja minä siis saan allergiaoireita laminaatti huoneessa jossa txib oli 12. Laattatilassa se oli niin pieni arvo ettei voitu mitata. Eli tulokset muuten ok, mutta tixb ja butaani olivat ainoat jotka meni yli toimenpiderajojen. Teetin mittaukset Ositumin labrassa. Jatko näytteitä mietitään. Radon asiat ovat meillä ok, ei pitäisi falskata. Meillä betonissa on joku tasoite ja se imuroitiin ja siihen sitten solumuovit ja laminaatti. Oireilua yskä,kuivaiho, kutinaa, päänsärkyä, hengenahdistusta, limaisuutta, yms. ja nyt viimeisimpänä huimausta, ihan kuin olisi humalassa. Nää mulla, mies valittaa että vatsaoireita, lapset yskää ja kurkkukipua. Verta tulee nenästä milloin keneltäkin... Uskaltaako tohon betoninpäälle laittaa enää mitään muovia? Mitenköhän käyttäytyy parketinalushuopa tai aaltopahvi joka tietysti painuu ajan myötä... Pitäiskö betonin antaa "hengittää" vai tilkitä se niin hyvin ettei mitään tule läpi esim.epoksipinnoitteella..?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe07.02.2017 20:21

Tee se itse nainen - ompa kurjia oireita teillä. Entäpä ctrap - tutustu ehdottomasti. Olisikohan apua?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta