VOC ongelmat vuoden vanhassa talossa?

Timo18.08.2019 08:05

Talviasuttava kesämökki valmistui 2014 ja vuoden kuluttua alkoi kurkkuoireet, jotka katosivat aina kun olin pois sisätilasta. Mittaus näytti alfapineenin tasot korkeiksi, eli viite herkitymisestymisestä puulle (paljon on tullut nieltyä rakentaessa sahanpölyä). Vaihdoin saksalaisen lukkoponttiparketin M1 vinyyliin ja heti helpotti hiukan, mutta oireet palasivat. Vasta nyt vuoden kuluttua (kun talvella käytiin vähemmän) oireet ovat hävinneet ja tämä painajainen on ohi. Jälkiemissioiden pituus yllätti, vaikka tuuletin/pesetin matot ja teksttilipintaiset huonekalut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sierain27.08.2019 17:57

Hei,

Mitattiinko a-pineeni ilmasta vai materiaalista? Kuinka paljon sitä löytyi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja12318.09.2019 10:03

Hei, meillä oireena silmienärsytystä ja huulien kuivumista, joka alkoi kun laitettiin lattialämmitys päälle. Ilman kosteusprosentti n.45% joten oireet ei johdu kuivasta ilmasta. Lattia on ontelolaatta (alla kellarikerros) jonka päällä valu jossa kulkee vesikiertoinen lattialämmitys. Vaihdettiin juuri aikansa eläneiden laminaattien tilalle parketti ja askeläänieristeeksi textstep. Alla olevasta valusta ei ole aikanaan hiottu betoni liimaa pois, huomattiin tämä lattioita purettaessa.

Oireita ei ollut aikaisemmin, vasta nyt kun lämmityskausi aloitettiin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja19.09.2019 07:20

Päivitystä oman projektin kanssa. Aistinvaraisesti löydetty voc-ongelma maanvaraisessa laatassa (tuplex). Epoksointi oli hetkellinen ilo, kunnes epoksiin altistuttiin. Jyrsittiin 5mm, lämmitettiin kertalämmityksellä +65 ja laatoitus asennettu. Nyt vaikuttaa melko hyvältä. Hajuyliherkkyys on ollut pahinta. Tämäkin on nyt helpottanut. Mielummin antaisin vaikka toisen käden sormet katkottavaksi, kuin olisin hajuille herkistynyt. Ei tule mieleen mitään kammottavampaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta