Viiden ilmanpuhdistimen partikkelimittarilla todettu puhdistusteho

Saksalainen nettikauppa13.02.2013 09:10

Selasin Genanon sivuja ja koin yhden sortin "deja vu" -ilmiön. Härveli näytti kovasti suomalaisen Ion Blast-yhtiön tuotteelta. Kyseinen Ion Blast valmistaa teollisuudelle, lentokentille jne. suuria sähköstaattisia puhdistimia. Tällaisten laitteiden arviointikriteerit ovat hieman erilaisia, kuin kotikoneilla. Oleellista on suuri ilmankiertovolyymi, helppo puhdistettavuus, huolto- ja ylläpitokustannukset jne.

Myös Ion Blastin tuotteet perustuvat "ionisuihkuun". Saitilla on rakennekuva puhdistimesta, se antaa tarkempaa tietoa ratkaisusta, kuin Genanon videopätkä. Kun joskus aikoinaan keskustelin Ion Blastin pääsuunnittelijan kanssa, kävi ilmi että sähköstaattisen suodattimen "tehon" hallinta on hyvin helppoa. Koko hommaa säädellään sähköjännitteen korkeudella. Mitä korkeampi jännite, sen parempi erottelukyky. Esim. Ion Blastin puhdistimet käyttävät n. 10 kertaa korkeampaa jännitettä, kuin Elixairit.

http://www.ionblast.com/suomi/index.htm Katso: hyödyt/korkea puhdistusaste

Suodatus on siis helppoa ja yksinkertaista, suunnittelijan mukaan "helpoin nakki" koko hommassa, nostamalla jännitettä, voidaan puhdistaa "mitä vain". Vaikeampaa on otsonin syntymisen pitäminen hallinnassa sekä itse laitteen mekaaninen suunnittelu. Tällä hän tarkoitti rakenteen puhdistettavuutta huuhtelemalla, täristämällä, jatkuvalla nestekalvolla, jne. Tuolla saitilla on lisää tietoa ja esimerkkejä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
www.oxygenium.pro19.02.2013 15:06

Genanon ja Ionblastin puhdistustekniikoissa on tosiaan merkittäviä yhtäläisyyksiä. Tämä johtunee siitä, että käsittääkseni molemmat menetelmät ovat Veikko Ilmastin kehittämiä. Veikko Ilmasti on nykyisin Aavi Technologies Oy:n toimitusjohtajana ja on itse asiassa kehitellyt sittemmin Ionblastin ja Genanon puhdistustekniikoita edelleen. Uusinta menetelmää kutsutaan ”AAVI-menetelmäksi” ja siinä ennen ionisiuhkutusta puhdistettava ilma altistetaan vesisumulle, jonka tarkoitus on sitoa hiukkasia ja kaasuja ennen varsinaista ionisuihkutusta.

http://www.aavi-tech.com/

Tuosta Genanoa kohtaan ilmaisemastani kriittisyydestä täytyy vielä todeta, ettei tarkoitukseni ole väittää Genanon puhdistustekniikkaa huonoksi. Se, kuinka tehokkaita Genanon ilmanpuhdistimet ovat, jää kuitenkin potentiaaliselle ostajalle pelkkien epätarkkojen markkinointiväitteiden vuoksi kovin epäselväksi. Genano ei esimerkiksi ilmaise, paljonko sen valmistamien ilmanpuhdistimien läpi kulkee milläkin asetuksella ilmaa. Genano 310 todetaan soveltuvan enimmillään 100 neliömetrin kokoiseen tilaan ja sen puhdistuskapasiteetin todetaan olevan enimmillään 250 kuutiometriä tunnissa. Mitä edellä todettu käytännössä puhdistustehon näkökulmasta oikein tarkoittaa? Mielestäni edellä todettu ei kerro laitteesta sellaisia merkityksellisiä tietoja, joita ilmapuhdistimen markkinoinnissa tulisi mielestäni aina ostajalle tarjota. Epäselväksi jää, montako kertaa laite kierrättää tunnissa lävitseen esimerkiksi tuon 100 neliömetrin kokoisen tilan huoneilman. Laitteen puhallustehon jäädessä tuntemattomaksi on mahdoton arvioida, onko laitteen ilmavirtaus riittävän suuri, jotta sen voi edes arviolta olettaa kierrättävän koko 100 neliömetrin suuruisen tilan huoneilman lävitseen.

Mitä tarkoittaa, että Genano-teknologian ilmanpuhdistintehokkuus on testattu useissa arvostetuissa tutkimuslaitoksissa? Miten testattiin, missä testattiin ja mitkä olivat lopulliset testitulokset? Jos laitteita on testattu puolueettomasti sekä uskottavasti ja ne on todettu erityisen tehokkaiksi, miksei tuloksia ole julkaistu? Mielestäni Genanon markkinoinnissa on jotain todella pahasti vialla. Nyt markkinoinnista jää todellisuudessa käteen vain pelkät väitteet siitä, että Genanon laitteet ovat hyviä, puhdistusteholtaan kaikkein parhaita. Kalliin ilmapuhdistimen ostaminen pelkästään tällaisten markkinoinnissa annettujen tuotetietojen perusteella on mielestäni hieman järjetöntä, koska on olemassa hyviä laitteita, joista annettu markkinointi-informaatio on aivan toisella tasolla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hajuherne19.01.2014 18:48

Mites tuo iQair:in suodattimet sijoittuu tähän ULPA17 luokkaa vastaan...kumpi parempi..?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Talvikki25.01.2014 01:16

Asuntomme parketti hiotttiin ja tekijä ei osannut suojata tilaa kunnolla.. Nyt asunnostamme löytyy puupölyä, jota on yritetty hartiavoimin puhdistaa huonekaluista ja kaikkialta.. Kotoa löytyy vuonna 2008 ostettu Phillipsin ilmanpuhdistajaan mallia Ac5055/00 http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=AC4055/00&hlt=Link_FAQs&mid=Link_FAQs&scy=FI&slg=FIN

Onkohan tuosta putsarista mihinkään? Mitä ilmanputsaria suosittelette puupölyn puhdistukseen? Kiireellinen tilanne..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus26.01.2014 00:43

Parketti on usein tammea ja k.o. pöly on: -ärsyttävää -syöpää aiheuttavaa

Vuodenaika puhdistamiseen on todella paha.

Eräs keino, jota kannattaa käyttää (kylmä ilma rajoittaa), on ovien ja ikkunoiden avaaminen ja tuulikoneilla tuuletus siten, että pöly irtoaa pinnoilta ja poistuu asunnosta. Tällöin ei luonnollisesti oleskella k.o. tiloissa.

Muita keinoja:

imurointi

moppaus

vaatteiden ym. tekstiilien tuuletus

vaatteiden ym. tekstiilien pesu

pyyhintä rätillä

tehokas ilmanpuhdistin asuntoon, esim. Plymoventin suuri malli, ja se täysille, ja eri huoneisiin lisäksi vaikka DeLonghi DAP700

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ihmettelen vain18.06.2014 10:53

Hintatietoinen

Ihan mielenkiinnosta sisäilma sairastuneena haluaisin kysyä sinulta, mihin perustuu se, että pahasti homemyrkyistä siipeensä ottanut on saanut todella hyvää apua Airstatic puhdistimista. Kyllä, olen myös kokeillut useita eri merkkejä ja niistä en ole saanut apua siinä mitässa miten Airstatic helpoittaa oloa.

Onko sinun testisi uskottava? Vastaus ei ole. Ihan oma keho kertoo tuloksen. Ei ole Elixair, Electrolux, Philips, Genano, IQair ja muuttama muu merkki jota olen kokeillut auttanut. Electrolux on ihan hyvä mutta suodatin on entinen minun tiloissani reilussa 1-2kk, pesu ei auta.

Onko testimenetelmäsi hyväksytty jotenkin. Käsittääksen VTT:llä on tilat, joissa voi mitata luotettavasti. Oletko tehnyt mittaukset VTT:llä vai missä? Voisit vaikka laittaa videon mittausolosuhteista ja mittauksesta.

Mikä on yhteytesi seuraavaan sivustoon: http://oxygenium.pro/ .

Vaikuttaa, että olet töissä ilmanpuhdistinalalla ja trollaat jonkun laskuun.

Niin ja minä en ole edes valitettavasti töissä olen ollut kyvytön tekemään töitä jo reilun muutaman vuoden.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
www.oxygenium.pro (ent. Hintatietoinen)23.06.2014 21:50

Ikävä kuulla kohtalostasi sisäilmasta sairastumisen suhteen.

Mielestäni jokaisen kannattaa käyttää laitetta, josta kokee saavansa apua. Yleisesti ottaen joku voi esim. tuntea saavansa apua vaikkapa uskosta, rukouksesta, homeopatiasta tms. Tuntemus ei kuitenkaan aina osoita asian todellista tilaa. Sinänsä tosin usein on mielestäni täysin turha arvostella toisen uskomuksia epätosiksi, mikäli uskomuksesta ei ole todellista haittaa.

Kuluttajana testaan ja mittaan laitteet itse. Silloin tiedän miten testit ja mittaukset on suoritettu ja voin toistaa mittauksen riittävän monta kertaa, jotta tulos on luotettava. Mikäli haluaisin VTT:n mittaustuloksia, varmaankin veisin laitteet heille mitattaviksi. Ehkäpä se kuitenkin olisi enemmänkin Airstaticin jälleenmyyjän tehtävä toimittaa laitteensa VTT:lle mitattaviksi, kun kerran markkinoinnissa esittää niistä mielestäni kovin epäuskottavia ja totuuden vastaisia väitteitä. Toki tämä pätee myös moneen muuhun laitemyyjään.

Sellaista testaustapaa ei olekaan, etteikö aina voisi kritisoida testaustapaa, olosuhteita, menetelmiä tai johtopäätöksiä, mikäli niitä ei jostain syystä halua uskoa. Niin brändivalinnat kuin monet muutkin eri tuotteita kohtaan koetut mieltymykset ovat pitkälti tunneasioita. Kuluttajana en katso tarpeelliseksi käyttää voimavarojani siihen, että pyrkisin vakuuttelemaan ketään mistään. Tarjoan ainoastaan mahdollisimman puolueetonta tietoa ja jokainen voi sitten itse päättää hyödyntääkö sitä vai ei. Mittauksissa saan kuitenkin esiin laitteiden välillä puhdistustehoissa olevat erot ja jopa mittaustulokset korreloivat varsin hyvin laitteista muiden tahojen suorittamien mittaustulosten kanssa. Käytännössä se, ettei laitteesta löydy minkäänlaisia luotettavia mittaustuloksia valmistajan tai jälleenmyyjän hankkimana, kertoo usein laitteen heikosta menestyksestä puhdistustehoa osoittavissa testeissä. Uskoakseni testien välttely on usein tietoista. Tämä pätee nähdäkseni Airstaticiin, Bareniin sekä monien muidenkin valmistajien laitteisiin.

Tuo viittaamasi sivu on allekirjoittaneen. Omat kokemukseni sekä mittaustulokset Airstaticeista eivät vastaa sinun kokemuksiasi. Turha tästä kuitenkaan on pahastua. Käytä ihmeessä jatkossakin laitetta, josta tunnet itse saavasi apua.

Kuten olen aikaisemmin ilmaissut, suhtaudun suurella varauksella tuntemuksiin perustuvaan ilmanpuhdistimen arviointiin. Kun jo tieteenkin piirissä kiistellään monista sinänsä kuitenkin todistettavista näkemyksistä, pidän tuntemuksista väittelyä erityisen hedelmättömänä, kun tämä liitetään ilmapuhdistimien paremmuudesta käytävään keskusteluun. Tuntemukset ovat liiaksi subjektiivisia ja vaikeasti mitattavissa, ettei niiden perusteella yksistään kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Osoituksena tuntemusten vaihtelevuudesta oheinen linkki, josta puolestaan ilmenee omista kokemuksistasi poikkeavasti, ettei ainakaan Kangasniemen koulun henkilökunta pitänyt Airstaticien vaikuttavuutta riittävän hyvänä. Ongelmaksi muodostuu jälleen kysymys siitä, kenen tuntemuksia pitäisi uskoa.

http://www.kangasniemi.fi/D5webKniemi/kokous/KOKOUS-958-2.HTM

Jos Airstatic on mielestäsi hyvä ja auttaa sinua oireissasi, niin se on pelkästään hyvä asia. Mikäli kuitenkin tarvitset vahvistusta käsityksellesi laitteen hyvyydestä ja minun suorittamien mittausten virheellisyydestä, niin suosittelen sinua itseäsi toimittamaan Airstaticin vaikkapa VTT:lle mitattavaksi. Uskoakseni kuitenkin pettyisit mittaustuloksiin.

Arviointiperusteemme eivät selvästikään ole sovitettavissa yhteen, koska en sinun tavoin anna tuntemuksille merkitystä laitetta arvioitaessa. Tästä näkökulmasta keskustelumme ei myöskään johda mihinkään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Saksalainen nettikauppa17.08.2014 21:30

Tuossa nimimerkki "Ihmettelen vain" kirjoittamaan aiheeseen kuuluu mielestäni kaksi, osittain erillistä kysymystä:

  1. Argumentointi siitä, onko Airstatic hyvä vai huono, onko mutu-tunne pätevä mittari vai ei? Itselläni on parikin tuollaista vempelettä ja minusta ne ovat "ihan kivoja". Kun ei odota liikoja, niin joissakin olosuhteissa niistä on jopa hyötyä.

  2. Toinen asia on sitten hinnoittelu. En tietenkään ole hankkinut kiinalaisen Barenin valmistamia laitteita Airstatic-logolla ja maksanut niistä 1.200 euroa kipale. Hankin ne Saksasta alkuperäisellä Baren-logolla ja maksoin niistä n. 200 euroa. Yli tonni noista kapistuksista on sulaa hulluutta.
Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tukehdun15.02.2016 18:42

Olisiko tietoa tai mitään hyvää ideaa siitä miten Elixair E400 laitteen saa puhdistettua niin että se toimii taas? Laite kihisee ja vinkuu eikä ilma puhdistu. Selityksenä ja ratkaisuna on "ionisointilankojen puhdistus". No niitäpä saa hinkata vaikka loputtomiin eikä tunnu auttavan, plus että niihin on täysin mahdotonta päästä käsiksi ilman näppäriä sormia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pari E400:sta16.02.2016 12:36

Laite kihisee ja vinkuu eikä ilma puhdistu. >>

Kihisee? Se kihisee, kun on oikosulussa. Oikosulun aiheuttaa useimmiten p--kainen kennosto.

1) Milloin pesit sen alumiinikennoston viimeksi? Miten pesit sen?

2) Kennosto on pitkään märkä. Sen pitää antaa kuivua vähintään vuorokausi. Jos jossain välissä on yksikin vesitippa, niin taas "kihisee".

3) Jokin kennoston lukuisista levyistä on vääntynyt ja koskettaa viereiseen levyyn tai runkoon. Tuloksena oikosulku ja "kihinää".

4) Kennoston sisälle on pudonnut/imeytynyt pieni vieras esine, vaikka karkkipaperin folion murunen, joka aiheuttaa oikosulun ja "kihinää"!.

Se, että laitteesi "kihisee", on merkki siitä, että korkeajänniteyksikkö toimii. Nyt sinun tehtäväsi on etsiä, missä kohtaa on oikosulku.

Vinkuminen saattaa johtua moottorista. Kun moottorin liukulaakerit tulevat ikänsä päähän, niin ne vinkuvat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ei auta16.02.2016 23:32

Pesin kennon uudestaan äsken, virallisella pesuaineella ensin liottaen ja sitten suihkuttaen. Kuivasin. Levyt on suorat. Folioista en tiedä, mutta luulisi lähteneen pesussa? Eipä siellä mitään näy. Moottori on uusittu eikä vingu. Mitä logiikkaa on siinä että vinkuminen saataa hiljetä ja alkaa uudestaan jos kennon ottaa ulos ja laittaa takaisin sisään?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
noniin17.02.2016 00:13

Tähän mennessä paras tilanne on saavutettu kun soittaa ionisointilangoilla pienen serenadin, vähänkuin kitaran kieliä nostamalla venyttää ja päästää soimaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ei ole totta17.02.2016 16:55

En tiedä toimiiko tuo Elixair kunnolla koska hieman pölyinen ilma käy nenään. Se oli kehittänyt uuden äänen jota voisi kuvailla hiljaisena "hurr-durr" tai "durina" äänenä. Katsoin laitteen sisään ja ionisointilangat olivat muuttuneet väriltään sateenkaarenkirjaviksi, vähän kuin bensiini vesilammikossa. Laite ei ehkä ole ihan kunnossa?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mörkö14.10.2016 08:56

Hieman vanhaan viestiin Genanosta haluaisin antaa muutamia kommentteja.

Genano laitteet on pohjimmiltaan sähkösuodattimia. Markkinointimateriaalin jutut ionisuihkusta on illuusio. Kyse on normaalista koronapurkauksesta, jolla hiukkasten varaus luodaan. Mitään kineettistä törmäysvoimaa, joka nostaisi erotuskykyä, ei ole. Suuri käyttöjännite ei muuta tilannetta.

Genanon rakenne on lisäksi epäedullinen sähkösuodattimelle, koska sen keräyspinta-ala on hyvin pieni suhteessa ilmavirtaan. Tavanomaisissa sähkösuodattimissa on keräyslevyjä, joita on monta vierekkäin.

Sähkösuodattimen erotuskyky loppuu jonnekin 0.1um paikkeille, joka koskee myös genanoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sähkösuodatuksesta02.02.2017 08:37

Mitä kaikkia sähkösuodatuksella toimivia ilmanpuhdistimia on markkinoilla ? Ja miksi erotuskyky loppuu 0.1 um paikkeille ? Ruotsalaisvalmisteinen Cair on VTT:n testeissä hiukkasten suodatuksessa näköjään ollut parempi kuin m.m. Genano. Samalla ilmeisesti hiljaisin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja19.02.2019 05:53

Camfil City M toimii paremmin kuin yksikään noista. Mekaaninen suodatus, aktiivihiili ja H13 HEPA suodattimet vakiona. Eikä tuota otsonia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta