ulkoseinän ja väliseinän nurkan sisäpuoliset raot

tiivistetäänkö sisänurkat14.04.2014 14:10

Olemme muuttamassa elementtirakenteiseen rivitaloon. Huoneissa näkyy ulkoseinän ja väliseinän välisissä nurkissa rakoja. Ei mitään valtavia, mutta ihan selviä harmaita rakoja valkeassa seinässä. Joku vähän leveämpikin, jokunen milli leveimmältä kohdalta (ehkä 3 mm). Pitääkö nämä tiivistää? Millä ne kannattaa tiivistää etteivät avaudu uudestaan? Miten saa korjauksen piiloon tarvitsematta maalata koko seinää? Millä pystyisi rakennetta rikkomatta mittaamaan miten syviä raot ovat ja menevätkö vaikka höyrynsulun läpi? Tarkastellessani niitä en huomannut niistä vetävän. Asunnossa on vielä edellinen asukas.

Kuuluuko tämmöinen rakentajan tai asunto-osakeyhtiön vastuuseen? Syy lienee ulkoseinän ja väliseinän materiaalien epätasaisessa elämisessä tai sitten perustusten epätasaisessa painumisessa. Todennäköisemmin ensimmäisestä on kyse. Kosteusvauriosta ei ilmeisesti ole kyse.

Parkettimies arveli ettei niille tarvi tehdä mitään. Mutta itse mietin, tuleeko niistä pölyistä ilmaa rakenteiden läpi sisälle?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
15.04.2014 11:24

Ilmeisesti tarkoitat pystysaumoja ? Toihan nyt riippuu hiukan siitäkin, että onko siellä seinän välissä villoja. Mikäli on niin silloinhan sieltä voisi teorissa kulkeutua villapölyä, tuleeko sieltä sitten todellisuudessa mitään niin sitä onkin sitten vaikeampi sanoa. Mikäli se on huoneiden välinen väliseinä ja 90 asteen kulmassa ulkoseinään nähden niin siellä ei ole höyrynsulkua (ei mitään tarvetta sille). Jos ne haluaa esteettisistä syistä korjata niin helpoimmalla pääsee kun laittaa liimamassa (joka ei kellastu). Nykyään taitaa löytyä myös akryylimassoja jotka eivät kellastu. Rautakauppaan vaan kysymään sopivaa putkiloa. Maalarinteipillä vaan rajaa sauman kohdan hiukan leveämmältä alueelta ja massa päälle. Näin ei tarvitse maalata turhaan koko seinää. Oli ne seinät sitten betonista tai puusta niin elämistä tapahtuu aina ja siitähän noi halkeamat johtuvat. Mielestäni ei mitenkään vaarallisia tossa kohdassa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta