Sisäilmaongelma työpaikalla

Ummikko29.04.2014 09:53

Minulla on todettu kuluvan vuoden alussa astma. Olen kolme vuotta sitten työskennellyt (4 vuotta) talossa jossa oli hometta. Vuosi takaperin siirryin toiseen taloon (en homeen takia), josta jouduin pois korvausilmanpuutteen aiheuttamien oireiden takia. Tässä yhteydessä minua alettiin tutkia ja sain astma-diagnoosin.

Työterveydestä en saa asiaan minkäänlaista tukea. Ensimmäiset kuukaudet olin ilman minkäänlaista ohjeistusta, saati että olisin ymmärtänyt ostaa kotiin omaa mittaria. Kiitos yhdistyksen järjestämästä tilaisuudesta jossa selvisi moni asia ja osasin edes jotain itselleni vaatia.

En koe olevani edelleenkään kunnossa. Epäilen tätä vahvasti työperäiseksi. Mitä voin asian eteen tehdä? On kait minulla oikeus vaatia työterveyttä laittaa minut eteenpäin tutkimuksiin?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Homeesta sairastunut30.04.2014 11:53

Hei!

Luin kirjoituksesi ja osin voin samaistua kirjoittamaasi. Itse olin töissä paikassa jossa oli mittailtu home juttuja ja niitä esiintyikin siellä. Mutta homeella ja yleensäkin sisäilmassa on paljon erilaisia itiöitä. Työpaikkani ei näistä mittauksista ja tuloksista koskaan toimittanut paperia työterveyshuoltoon joten työterveyslääkäri ei voinut muuta kuin tehdä astmatestit. Astmaan asti ei vielä ollut silloin edennyt mutta nyt parin vuoden aikana olen saanut paljon oireita erilaisissa rakennuksissa ja menee aikansa ennen kuin niistä toipuu. Saan jopa ulkonakin ajoittain oireita eli nenä menee tukkoon, poskiin särkee, päätä särkee ja olo on väsynyt.

En tiedä auttaako tämä viesti sinua mutta kehoitan ottamaan yhteyttä työterveyshuoltoon ja vaatimaan asian selvittämistä myös työpaikalla. Itseltäni tuo asia jäi tekemättä osaksi siitä syystä että olin määräaikaisena työntekijänä ja toisaalta olin jo niin huonossa kunnossa ja väsynyt etten vaan jaksanut. Nyt harmittaa kun en kaikesta huolimatta sitä tehnyt.

Itse olen nyt tämän asian kanssa aika yksin ja pelko jäytää aina takaraivossa jos tiedän että pääsen töihin (ja töihin haluaisin). En tiedä onko mitään tahoa joka voisi auttaa näissä homealtistusta sairastavien tapauksissa varsinkin jos ei ole työpaikkaa eikä sitä työterveyshuoltoa.

Tsemppiä sinulle ja vaadi selvitystä, älä anna periksi ennen kuin saat asiaan selvyyden!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna20.07.2014 14:05

Olisiko näistä teille apua http://www.hengitysliitto.fi/fi/hengitysilma/sisailma tai soittamalla sisäilmaneuvontaan http://www.allergia.fi/palvelut/allergianeuvonta/ .

Kannattaa olla työterveyshuoltoon yhteydessä, mikäli työnantaja ei toimi. Olen työskennellyt itse myös sisäilmaongelmaisessa työpaikassa ja minut siirrettiin työskentelemään toiseen rakennukseen työnantajan toimesta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta