Mistä ostatte vaatteita kun kauppakeskukset on homeessa?

homeallergikko03.07.2013 08:29

Mistä te muut allergiset ja astmaatikot ostatte vaatteenne?

Täällä pääkaupunkiseudulla (ainakin Espoossa ja Hesan keskustassa) ovat kaikki kauppakeskukset homevaurioisia. Minulla on iso ongelma mistä ostaa vaatteita, etenkin juhlavaatteita. Monissa vaatekaupoissa homeenhaju on niin voimakas että käännyn ovelta takaisin. Joissakin ongelma on sen verran pienempi että olen erehtynyt ostamaan sieltä vaatteita. Mutta kotona huomaan että en saa niistä hajua pois. Joko homeenhajua tai jotain muuta vahvaa hajua (homeenestoaine?). En pysty käyttämään vahvoja pesuaineita. Ja nykyajan vaatteet ovat niin huonoa kangasta että kolmen pesun jälkeen ne näyttävät jo ihan kuluneilta. Joten kun lopulta pystyn käyttämään niitä, ne näyttävät kuluneilta rievuilta. Monista vaatteista haju ei lähde ollenkaan. Yritän välttää juhlia, mutta ei sentään kummilasten tai lähisukulaisten isoista juhlista voi jäädä pois.

Tietääkö kukaan mistä voisi ostaa homeettomia ja hajuttomia vaatteita, erityisesti juhlavaatteita? Hinnalla ei niin väliä. Olen valmis maksamaan maltaita kunhan saisin itselleni vaatteita joita voisin pitää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus03.07.2013 11:52

Vaatteet tehdään paljolti halpamaissa, joissa niitä ja niiden raaka-aineita saatetaan säilyttää kosteissa oloissa. Samoin kuljetuksen aikana saattaa olla kosteutta. Kauppakeskuksissa ei yleensä kyllä suuria homevaurioita ole havaittavissa, mutta vaatteet kyllä haisevat usein voimakkaasti kemikaaleille ja jossain määrin osa myös homeelle.

Vaatteiden kuluminen johtuu paljoltimyös siitä, että pesukoneet käyttävät pesussa nykyään erittäin vähän vettä, ja pesuohjelmat ovat pitkiä, mikä aiheuttaa vaattteiden hankautumista, minkä sekä Suomen että Ruotsin kuluttajaviranomaiset testeissään ja kannanotoissaan ovat todenneet.

Kannattaa hankkia pesukone, jossa on hellävaraisesti pesevä rumpu, ja joka käyttää runsaammin vettä. Paras pesukone vaatteiden säästämisessä lienee Mielen hunajakennorumpuinen pesukone, maksimivesiasetuksin, joskaan nekään eivät nykyään käytä kokonaismääränä paljoa vettä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
homeallergikko04.07.2013 05:42

Kyllä on homevaurioita täkäläisissä kauppakeskuksissa. Niissä on ollut paljon kattovuotoja, ja rakennushome haisee tällaisen herkistyneen nenään tosi pahasti. Joissain liikkeissä en yksinkertaisesti voi olla, tulee niin huono olo. Silmiä kirvelee ja hengitys muuttuu vaikeaksi. Olen melkoisen hyvä homekoira nykyään. Varmasti toinen puoli ongelmaa on tuo halpatuonti konteissa jostain Kaukoidästä, vaatteet altistuvat kosteudelle ja niinpä niihin myös tungetaan kaikenlaisia homeenestoaineita, ja lopputulos on että vaatteissa on joko hometta tai muten kamala haju.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ostoksilla04.07.2013 09:11

Hajusteille herkistyneenä välttelen kauppoja. Vaatteita, kenkiä ja kirjoja ostan enimmäkseen netistä. Monissa nettikaupoissa on ilmainen palautus. Tavallisesti ostan tietyn merkin jo hyväksi havaittuja malleja, ja hyödynnän alennusmyyntejä.

Kenkien suhteen netti ja postimyynti on pelastus, kenkiä kun on hankala pestä.

Jos vaate haisee homeelle, niin silloinhan se on viallinen. Siinä tapauksessa postimyynnissä luulisi Euroopasta (EU:sta) muualtakin kuin suomalaisesta kaupasta ostetut vaatteet voivan palauttaa aina ilman, että jää itselle kuluja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kotimaista26.09.2015 10:40

Itse olen ostellut vielä toistaiseksi Nanson kotimaisia vaatteita. Ehkä niissä on vähemmän hajusteita ja/tai ärsyttäviä hajuja. Nanso valitettavasti lopettaa kotimaisen tuotannon :(

Pitääkin pistää varmaan tilaukseen ne viimeiset vaatteet mitkä pystyy...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta