Millä oireilla pysytte töissä?

sairastunut08.04.2015 15:01

Itse oireillut työpaikallani. Silmien ärsytystä, nenän tukkoisuutta, raajojen puutumista, ihon punoitusta, järkyttävää väsymystä ja lämpöilyä/kuumeilua kestänyt n. 3 vuotta. Nyt vihdoin ja viimein työpaikallani on tehty kuntokartoitus, joka vahvisti epäilyni. Sisäilmaongelmistahan nuo oireeni johtuvat. Ja nyt työterveyslääkärikin sen asian on ymmärtänyt. Välillä olen ollut sairaslomalla kun olo on oikein huono, mutta lomien jälkeen yksi päivä työpaikalla nostaa jo lämmöt ja huonovointisuus jatkuu. Työnantaja on tarjonnut toiseen työyksikköön siirtymistä, mutta minulle se ei ole vaihtoehto kulkea niin pitkää matkaa. Mitä siis jää? Irtisanoudun itse ennen kun menetän enempää terveyttäni? Uuuden työpaikan löytäminenkään ei ole niin yksinkertaista ja lainatkin pitäisi lyhentää.. nyt vaan rupeaa mitta täyttymään sairasteluun ja joku ratkasu minun tässä nyt tulisi tehdä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
30.03.2017 12:08

Itsellä alkoi työt tammikuussa ja jo ensimmäisenä työpäivänä huomasin että on kovin raskas hengittää, väsytti ja olo tuntui jähmeältä. Koko alkuvuosi mennyt on-off sairaslomilla. Keuhkoputkentulehdus on yksi ollut, muutoin oireina heti kun töihin menee: hengenahdistus, nenän tukkoisuus, aivastelu, yskä, äänen käheys ja puolen päivän jälkeen alkaa päänsärky joka kestää loppupäivän, nyt viimeisimpänä lisäyksenä on tullut lämpö joka on ollut jo kohta kuukauden kun töissä yrittänyt sinnitellä.

Pef-mittaukset aloitettiin ja niissä selkeää laskua töissä, kotona normaalit. Sisäilmaongelma on tiedossa mutta tutkimuksissa ei ole selvinnyt mikä aiheuttaa oireet. Remontteja on tehty, desinfiointilaite on huoneessa, huonetta vaihdettu ja ne vaihtoehdot onkin sitten siinä.

Tt-lääkäri kehotti sinnittelemään että saisi ammattitautiastman diagnoosin, mutta tällä kunnolla en potilastyössä voi olla. Hän tarjosi kasaa lääkkeitä, kortisonit nenään ja keuhkoihin, allergialääkkeet, särkylääkkeet päivittäiseen käyttöön päänsäryn vuoksi, antibioottiakin tarjosi. Eihän se altistuminen poistu oireita piilottamalla.... Työnantaja antanut vaihtoehdon että voin itse irtisanoutua, mutta muuta ei voi tehdä.

Liittoon olen yhteydessä asap, mutta tilanne on aika toivoton koska en aio terveyttäni pilata sillä että olen väkisin töissä, ikää alle 30.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lissu18.04.2017 11:13

Olis mielenkiintoista kuulla mitä nimimerkille Ker kuuluu nyt,tarinasi oli juuri samanlainen kuin poikani tarina,hän on nyt 23 v ja aivan samat oireet kuin sinulla johtuen työpaikan sisäilmasta. Kurjaa kun nämä sisäilmaongelmat ovat niin vaikeita asioita,työterveys ei tee asialle mitään ja esimiehet viittaavat kintaalla,vanhemmat työntekijät eivät uskalla avata suutaan. Ihminen on niin yksin tämän ongelman kanssa,tuntuu ettei kukaan auta ja ainainen pelko ettei vaan sairastuisi lopullisesti josta ei paluuta ole. Itsensä irtisanominenkin on vaikea päätös mutta luulempa että ainoa ja oikea vaihtoehto että se tärkein asia,terveys säilyy. Kaikkea hyvää ja voimia teille kaikille

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Epätoivoinen24.01.2018 15:24

Moi! Olen täällä ensimmäistä kertaa hakemassa vertaistukea! Olen ollut kolmessa sisäilmaongelmaisessa työpaikassa, joista 1. johtui rakennusvirheistä, mm.muovimatto liimattu märälle betonille, 2.työpaikassa puhkesi astma ja nyt 3.todettiin sisäilmaongelmat ja tuli muutto, mutta äänen käheytyminen, pettäminen ja häviävinen jäivät! Myös hhajusteherkkyys pahentunut rajusti! Työ lähes pelkkää puhumista ja nyt on uhkana unelmatyöpaikan menetys! Mitä teen?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hankalaa on29.01.2018 08:52

Itse olin töissä 5 vuotta kunnalla tasakattoisessa rakennuksessa, joka oli vuosien varrella päästänyt vettä katosta läpi, veden valumajälkiä ja maalin kupruilua ja isoja pullistumia. Kotona oli samoihin aikoihin myös talossa lahovaurioita, joita alotettiin korjata. Aloin saamaan isoja oireita ja pysyväksi jäi herkistyminen. Vaihdoin työpaikkaa ja kotia peruskorjattiin. Olen ollut 4 työpaikassa tämän jälkeen ja kaikissa on ollut sisäilmaongelmia ja kaikki vanhoja rakennuksia, joista ei ole pidetty huolta. Olin tässä taas hiljattain työhaastattelussa ja sain jo haastattelutilanteessa ääneni käheäksi, pyörrytystä ja väsymystä. Avasivat ikkunan jossain vaiheessa itsenäisesti, taisivat itsekin voida huonosti. Nyt soittivat, että ovat valinneet minut töihin, mutta en voi mennä jos saan tunnin oleilusta rakennuksessa jo oireita. Työssäkäynti voi muodostua todella hankalaksi sisäilmaongelmaiselle ja työpaikan vaihtokaan ei aina ole ratkaisu. Monet työt sitovat ihmisen sisätiloihin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Riitta09.03.2018 13:27

Sain kaikki edellä mainitut oireet, Elämäni on yhtä hel##, mutta nyt 8 vuoden työvuoden jälkeen, olen saanut kolme tajuttomuuskohtausta, astman ja sydän on ihan lopussa. Olen varjo entisestä. En palaa enää töihin. Älkää odotelko, sinnitelkö että tauti pahenee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Parempi tulevaisuus(ko)?30.08.2018 02:44

Tämä on vanha ketju, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa. Järkyttyneenä luen, miten yleistä on, että moni sinnittelee työpaikassaan jopa useita vuosia, vaikka tiedostaa oireilevansa ja on näyttöä, että oireilu johtuisi sisäilmasta. Samankaltaista kuulin myös ihmisten sitoutuneisuudesta, kun olin yhteydessä liittoon. Käsittämättömältä tuntuu, kun luin ketjussa jopa työterveyslääkärin kehottamaan työntekijää jatkamaan sairastuttavassa ympäristössä ja sinnitellen odottamaan diagnoosia! Oireet siis pitäisi turruttaa lääkkeellä niin pitkään, kunnes terveys on mennyt?! Eikö ensisijaista olisi päästä tälläisestä ympäristöstä mahdollisimman pian pois?

Toki vakituisen työpaikan turva on se, mikä pitää kiinni. Olen kiitollinen, että olen hoitoalalla, jolla työpaikkoja on runsaasti tarjolla, erityisesti täällä pääkaupunkiseudulla. Kiitollinen olen myös terveydenhoitajana toimivalle ystävälleni, jolta sain lisää tietoa ja joka lempeästi patisti tutkimuksiin ja suositti lähtemään kyseisestä paikasta. Esimieheltä ja työterveyshuollosta ei valitettavasti tälläistä tukea saa. Sen sijaan vähättelyä, oireiden selittämistä psyykkeellä ja motivaation puuttella sekä syyllistämisellä sairauslomista on saanut kokea. Ristiriitaista sinänsä, sillä hoitajanhan oletetaan olevan itse työkykyinen, jotta voi hoitaa muita. Suosittelen kaikille samassa tilanteessa oleville hakemaan apua ja tukea sieltä, mistä sitä oikeasti saa ja kuuntelemaan ihmistä, joka asettaa terveytesi etusijalle!

Viime marraskuusta asti flunssakierteessä ja pitkillä sairauslomilla talvella oltuani, allergiaoireiden pahennettua kesällä ja jatkuvista hengitystieoireiluista kärsittyäni sain tarpeekseni ja lopulta rohkeutta irtisanoutua. Kuukauden loman jälkeinen oireilu työpaikalla vain vahvisti aavistustani, mikä minut saa oireilemaan. Monet syyttivät jo, että kissani olisi oireiden taustalla. Toivon mukaan vielä toivun ja pystyn pitämään rakkaat lemmikkini. =)

Työterveyshuollon pef-seuranta osoitti selkeästi, että vapaapäivinä arvot ovat selkeästi parempia. Kynnys lähteä vakituisesta, pitkäaikaisesta työpaikasta tuntui suurelta näin yksinasuvana ja pelko pärjäämisestä tuntui valtavalta. Päädyin lopulta ratkaisuun keikkalaiseksi ryhtymisestä. Kierrän eri paikoissa ja aikaa myöten voin toivottavasti työskennellä paikoissa joissa en oireile. Altistuksen ja vuorotyön aiheuttama jatkuva väsymys toivon mukaan myös vähenee, kun voin enemmän vaikuttaa kalenteriini. Kun ikää on 30 vuotta ja muutenkin olen pitänyt terveitä elämäntapoja arvossa ja olen aktiiviliikkuja, en voi tehdä itselleni sitä, että pilaan terveyteni tieten tahtoen työpaikalla jossa oireilen. Toivottavasti pääsen oireistani enkä joutuisi maksamaan kuukausien jahkailustani liian suurta hintaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
en pysy20.11.2018 20:42

Olen työuran loppuvuosilla. Taustalla on altistuminen jollekin ilman epäpuhtaudelle nuorena -siis vuosikymmeniä sitten- kun työskentelin pahasti kosteusvaurioituneessa rakennuksessa. Se rakennus meni myöhemmin käyttökieltoon ja purettiin. Siihen aikaan minulla diagnosoitiin oireiden perusteella "lievä pölyallergia" (nenän limakalvot olivat niin turvonneet ettei ilma kulkenut läpi, oli myös selittämätöntä lämpöilyä ja siitä lähtien olen aivastellut kukkien ja hajuvesien tuoksuja yms. ). Koiraa "syytettiin" oireiden aiheuttajaksi, mutta äskettäin otetuissa allergiatesteissä näkyy vain koivuallergia.

Tänä syksynä kun sateet alkoivat aloin oireilla tukkoisuudella vaikka koivukaan ei kuki... antihistamiinit eivät auttaneet. Ääni käheytyi (ilman kurkkukipa) ja alkoi kamala yskä (ilman lämpöä tai muita flunssan oireita). PEF arvo oli huono. Kortisonilääkitys ja kortisoninenäsumute auttoivat nopeasti mutta en aio odottaa tämän kanssa. Työpaikka ei lämmennyt ajatukselle että vaihtaisin työpistettä, kuulemma voin oireiden pahentuessa jäädä sairaslomalle. Minusta tuo on huono diili. Etsin itselleni uuden työpaikan, en jäänyt odottamaan oireiden pahenemisia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
29.01.2019 10:47

Romaani tiedossa..

Itselläni meni kaikki pieleen jo siinä vaiheessa, kun vaihdoin työkokeilun kautta paikkaa tähän nykyiseen työhöni. En pystynyt selkäni vuoksi hoitoalan töitä jatkaa ja minut siirrettiin pois toimisto hommiin.

Tähän nykyiseen työhöni päästessäni haastattelussa jo mainittiin työpaikan sisäilma ongelmista, mutta evakkoon lähtö tiedossa. Se evakko paikka nro 1 oli grande katastrofi. Paikka, joka oli ollut pitkään tyhjänä ja jälkeen päin kuultiin, että käyttökiellossakin ollut. Ihme, kun koko työporukka oireili siellä. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Oltiin vuosi siellä. Itselläni oli 3ab kuuria poskiontelo ja keuhkoputken tulehduskin. Vuosien tauon jälkeen migreeni heräsi ja vieraili pari kertaa. Muisti heikkeni. Evakko paikka nro2 oli paha minulle. Sain astmakohtauksia pari kertaa niin, että kävin lisähapessa ja lisälääkityksessä. Nenäveren vuotoa, toistuvia migreenejä huimauksien ja tasapaino ongelmien kera. Jäätävä väsymys koko ajan, happi ei aina riittänyt ja oli istuttava ulkona useamman kerran päivässä hengittelemässä. Ääni lähti toistuvasti. Yölimaisuus oli pirullista, kun ei saanut nukuttua enää kunnolla kun heräs tukehtumisen tunteeseen sen liman takia. Pef arvot romahti ja koko lääkitys muutettiin. Sillai monta kertaa kalliimpiin lääkkeisiin. Lisättiin allergia lääkityskin työpäivien aikaan otettavaksi.. Omalla kohdalla oli selvästi ero töissä vs lomalla. Lomalla peffit parani, en tarvinnut lääkkeitäkään niin paljoa ja yölimaisuus poistui. Ääni kulki, nenä verenvuoto oli poissa. Migreenistä tietoakaan. Työterveys ei ottanut kantaa oliko sisäilmassa mitään vikaa. Kunhan vaan nyt lääkitään.

Palattiin lopulta sisäilmaremontoituun paikkaan, josta evakko retkelle lähdettiin. Vaan kuinka kävikään.

Oireet vähän aikaa oli helpommat, vaan palasi jälleen. Muutkin oireili työyhteisössä. Ekat evakkoon lähtijät tuosta remontoidusta talosta oli jo kuukauden jälkeen. Meillä vaati esimiehen sairastumisen, ennenkuin oma työyksikköni lähti jälleen evakkoon paikkaan nro 3.

Täällä kolmannessa alkoi oireet aika äkkiä vähentyä. Henki kulki, päänsäryt väheni joskin migreeni siltikin ajoittain muistuttaa olemassa oloaan. Pari kk meni suht kivasti itsellä ja mm yölimaisuus väheni, pystyin vähentää taas lääkkeiden käyttöä tai siis jättää allergia lääkkeet pois. Nyt puoli vuotta myöhemmin yölimaisuus on palaillut, köhinää yskimistä. Toistuvia rajuja yskä kohtauksia töissä. Jos tulee pitempi vapaa töistä, huomaa olon olevan parempi. Pitäisi varmaan taas uudelleen aloittaa töissä allergia lääkitys, jotta pystyisi olemaan.. Rahaa menee apteekkiin n 100€/kkssa lääkkeisiin.

Tuntuu niin pahalta, että on sairastuttanut itsensä näin pahasti pelkästään työpaikan vuoksi.

Silti kuten joku totesi, se on pelkoa irtisanoutua ja jäädä tyhjän päälle. Liikaa kuluja ja menoja, joihin sen säännöllisen palkan tarvitsee. Itselläni vielä työmarkkinoilla ongelman aiheuttaa sairas selkäni, jonka takia minut hoitoalalta siirrettiin pois toimisto hommiin. Sen kun olen maininnut rehellisesti työn haussa (olen siis yrittänyt päästä tuolta pois), pisteet laskenut saman tien. Yksi paikka oli sellainen, johon pääsin työhaastatteluunkin, mutta haastattelussa ja huomasi sielläkin olevan ongelmia sisäilman kanssa.

Sairaslomia ei ole kohdallani ollut kuin yksittäisiä päiviä siellä täällä, maks 10päivää vuoden aikana. Puolikkaita poissaolo päiviä kyllä monia sen lisäksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Liah28.02.2019 15:10

Tuo edellinen romaani kosketti. Olen itse myös hoitoalalta siirtymässä sekä fyysisten että henkisten haasteiden vuoksi työkokeiluun taloon,jossa on jo toisessa kerroksessa ja yhdellä osastolla todettu hometta.Osin vissiin korjailtukin. Työkokeiluosastollani pari oireillut mutta siellä tehdyt testit ilmasta vissiin eivät ole antaneet viitteitä homeeseen. Nyt mietin arvaako tällaiseen lähteä,juurikin sen työpaikan perässä- jos en ota paikkaa vastaan tai työkokeilu ei onnistu,minut irtisanotaan. En vain haluaisi mitään pitkäaikaissairautta kyllä hankkia myöskään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sairsstunut13.03.2019 17:45

Oöe töissä koulussa. Rakennuksessa on pireiltu jo yli 10 vuotta. Itse sain 2,5 v sitten lopulta astman. Silmen kirveöy ja punitus, iho-oireet. .mm rakkuloita iholla, vatsaoireita:, turvotus, ,kipuilu, ilmavsivst, jumalston väsymys työpäivän lopulla ja illalla, silmien sumeneminen, , muisti pätkii, sydämen tykytys , hiilihydraattihimo jne. Tk,n omalääkäri sanoi pireiden olevan toksiinien siheuttamia. Työterveyslääkäri ei vahingossakaan viittaa yoksiineiin koska nuoleskelee työnantajaa. Työperäiseksi astmaani ei tulla koskaan myöntämään. H Haneutukaa äkkiä pois jos oireilette ylöäolevilla oireilla. Ette parane työpsikallanne eikä työterveys eikä edes AVI tee asialle kunnolla mitään. AVI ei työntekijöiden oireilun ja ssiradtumisen taki lsita rakennusta käyttökieltoon. Vain ympäristöterveystarkastaja voi sen tehdä. Ja srvstkaapss vaan tekeekö.....

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minä vaan01.08.2019 13:00

Avaudun myös tänne jos tämä jotakuta auttaa. Epäilen vahvasti että nykyisessä työpaikassani on sisäilmaongelmia, ja aika pahojakin. Heti kun aloitin täällä työt, sairastuin todella kovaan flunssaan, siis ensimmäistä kertaa vuosiin oikein kunnon tautiin. Muutaman kuukauden välein joudun olla sairaslomalla, koko ajan on pöpöjä. Menevät melkein jokainen hengitysteihin, pari ollut poskionteloissakin. Vihdoin vuoden alussa tuli niin hirveä keuhkokuume että se vei sairaalaan asti pitkäksi aikaa ja yli 2 kk:n sairaslomalle. Oireet ovat muutoin samankaltaisia kuin täällä on lueteltu; päänsärkyä, väsymystä, tuntuu vaikeahkolta hengittää, lievää huimausta, kurkun kuivumista, yskää, nenän tukkoisuutta, kasvojen kuumotusta, lievää pahoinvointia. Kun olin pitkään poissa töistä, olo parani keuhkokuumeesta huolimatta. Paranin siitä niin nopeasti että lääkärikin ihmetteli asiaa, vaikka määräsikin tietenkin kaikenlaista selvittämään olisiko minulla astma (ei ole). Vasta jälkeenpäin ymmärsin että työpaikalla on oltava jotain. Kotiin lähtökin usein parantaa jo oireita, mutta ne eivät häviä kokonaan ennenkuin taas aamulla pitää lähteä takaisin. Asia ahdistaa ja surettaa, kun ei jaksa vapaa-ajallakaan tehdä mitään jatkuvan väsyn ja päänsäryn vuoksi (pahimmat oireet). Vasta illemmalla alkaa olla normaalimpi olo ja tuntuu että jaksaa jotain tehdä, kun henkikin alkaa taas kulkea vähän paremmin. Kuulemma entinen työntekijä oli koko uransa ajan täällä lääkityksellä... Täytynee myös ryhtyä napsimaan jotain, koska tästä pääsen onneksi eroon pian niin ei kauaa tarvitse itseään lääkitä. Harmittaa lähteä, mutta tätä rakennusta ei kyllä tule ikävä tippaakaan...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta