Lattiaremontti - tuloksena kissanpissan haju

Iina17.01.2019 10:51

Meillä on 70-luvun omakotitalo, jossa päätettiin tehdä "nopea" pintaremontti makuuhuoneeseen viime keväänä. Lattiasta poistettiin vanha muovimatto ja betonille laitettiin primeri ja Kiillon tasoite. Haju oli todella pistävä, ja huonetta tuuletettiin läpi kesän. Haju ei poistunut, ajattelimme, että vanhat liimat ovat alkaneet reagoimaan aineisiin. Lattia jyrsittiin, pistävä haju poistui ja laitettiin samat aineet uudestaan. Haju palasi. Lattiana maavarainen betoni, salaojitukset uusittu pari vuotta sitten. Pintakosteusmittarilla mitattuna ei näyttäisi olevan kosteutta. Nyt suunnittelemme lattian jyrsimistä taas kerran, hiomista, ja sitä ettei laitettaisi mitään primereita tai tasoitteita. Askeleristeeksi (laminaatin alle) aiomme kokeilla joko pellavaeristettä (esim. isolina) tai texstep-parketinalushuopaa, onkohan näistä muilla kokemusta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Muoviton23.01.2019 15:57

Moikka. Ei ole kokemusta noista, mutta tuplexista on. En suosittele. Pistäviä hajuhaittoja voi tulla tavoitteesta jos betoni kuitenkin imee kosteutta ja sitä kautta vaikuttaa tasoitteeseen. Tavoitteissa on aineita jotka kastuttuaan emissioi mm. Ammoniakkia. Oletteko mittauttaneet vocceja, että mitä siellä on kaasumaisena ilmassa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Iina24.01.2019 13:00

Ei olla mittautettu muuta kuin kosteus, täällä eri ketjuissa seikkailtua tuntui että mittauksilla ei ehkä saa asiaan sen kummempaa lisäarvoa... Erilaista tasoitetta myös vielä harkitaan, googlettelulla päädyin lukemaan kipsitasoitteesta joka olisi muita matala-alkaalisempaa. Saisi kai senkin sitten jyrsittyä pois niin kuin nuo aiemmat, jos osoittautuu huonoksi :-/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Essi R21.03.2019 13:02

Hyvä kirjoitus alkuperäiseltä, helpottaa omaa suunnittelua ja osaa ehkä ottaa asioita paremmin huomioon. Mitäs jos pyytäisit muutamalta yritykseltä näkökulman asiaan esimerkiksi https://kodinplaza.fi/ kautta? Luulisi, että heillä olisi enemmän tietoa aiheesta, jotka lattiaremontteja tekevät työkseen päivittäin. Meilläkin aikeissa uudistaa lattiat ainakin kahdesta huoneesta tulevana kesänä ja mietitään tässä juuri, että miten tuo projekti kannattaisi tehdä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta