kemikaalien ym. aiheuttamat oireet

Valoa17.12.2014 09:08

Saan lihasjäykkyyttä, puutumista, kramppeja nukkuessani nykyisillä petauspatjoilla. Pää on aivan toimimaton. Valtavaa päänsärkyä esim. pimennysverhoista. Kaikkea en edes osaa vielä tiedostaa, mutta nykyajan materiaaleissa olevat myrkyt ovat todella sairastuttavia. Lääkärikäynteja riittää kun ei aina tiedä mistä on kyse. Lääkkeita lihasten rentouttamiseen ja särkyyn menee paljon. Välillä kun käy nukkumassa muualla niin voi todeta helpotuksen. Yleensä oireet helpottaa ulkona eli tästä voi tehdä johtopäätökset että oireet tulevat omassa kodissa. Varmaan myös jotkin rakennusaineet aiheuttavat oireitä mutta niitä on vaikeampi tutkia. Säälittää lapset jotka eivät osaa aina kertoa ja tunnistaa kipujaan ja mistä ne ehkä tulevat. Voi vaan kuvitella miten nenkisestikin raskasta voi tälläinen kierre olla. Ei mitään halua ostaa kun riski on kaikessa ja entinenkään ei toimi kunnolla. Kyllä päättäjien pitäisi ottaa kantaa näiden myrkkyjen käyttöön. Mitähän ne mahtavat pidemmällä aikavälillä elimistössämme aiheuttaa. Ainakin paljon sairauslomia ja tuhoaa elämää monelta. Usein on alla altistus homeelle ja nämä muut oireilut seuraavat perässä. Voi vaan kauhulla kuvitella näiden nykyisten homeongelmien jälkeen mikä on olotilamme vaikka 20 vuoden päästä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nenä tukossa19.02.2015 14:10

Petauspatjoista puheenollen, nykyään myydään vielä lisäksi patjansuojuksia, joissa lukee, että se on käsitelty biosidisesti vaikuttavalla aineella: Diomethyloctadecyl, 3-diomethoxysllyl propyl ammonium chloride. Onkohan tällainen allergiselle, astmaatikolle sopivaa? Nenä on ainakin koko ajan tukossa. Toisaalta tuotelapun mukaan, tuote ei sisällä mitään haitallisia kemikaaleja. Patjansuojus on valmistettu puuvilla percalesta, josta lähtee valtavasti hienojakoista nöyhtäpalloiksi kietoutunutta kuitua, lankoja yms, jota on vaikeaa saada irti edes imurin suulakkeesta petauspatjan imuroinnin jälkeen. Tai mistään muusta tekstiilistä (petari, lakana), jonka kanssa patjansuojus on ollut tekemisissä. Kysymys herää, onko puuvilla percale-materiaali allergian tai astman kannalta hyvä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tafari29.06.2015 19:46

Olen myös kemikaalialtistunut. Ihmetyttää, mistä voin ostaa enää vuodevaatteita, sohvaa tai muita huonekaluja. Pitää varmaan pärjätö entisillä. Juuri palonestoaineet esim. aiheuttavat minulle päänsärkyä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kemikaaleille oireillut?29.10.2015 09:42

Ainakin Porin Villa ja Peite myy kemikaaleista vapaita tuotteita. Ajattelin kokeilla niitä. Netistä löytyy lisätietoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Helena18.12.2015 00:54

Ostimme Porin villa ja peitteestä puuvillafutonpatjan eikä ole aiheuttanut meille mitään oireita! Suosittelen!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tarja01.03.2016 22:45

Ostin jouluksi kalliin mustan nahkainen ekornen stressless tuolin joka tuoksuu tosi voimakkaalle..pistävältä aivan ammoniakkiselta..Millähän mahdettu pintakäsitellä? Onko muilla vastaavaa kokemusta.?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tuulia13.03.2016 19:35

Kiitos tiedosta olen myös hyvin kemikaali yliherkkä.Pitääkin kokeilla Porin villa ja peite tuotteita.Olen sitä ajatellut mistä enää uskaltaa ostaa ettei tule pettymyksiä. Olen myös home altistunut.Nämä tuo paljon päänvaivaa kun kaikkialla lisätään hajusteita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
päivi31.10.2016 16:49

Minä tilasin myös futonpatjan Porista, huomenna tulee kotiovelle. Ihanaa ei tarvitse nukkua enää uuden sohvan vaahtomuovipatjan hajuissa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Futoneista05.11.2016 01:25

Villa & Peitteen (puuvilla)futoniin hankkineet: onko patjan päälliset pestyä kangasta? Vai onko kankaassa viimeistelyaineet jäljellä? Voiko patjasta päällisen irrottaa ja pestä?

Käytössä on ko. firman ohut patjansuojus, jossa on puuvillakangas päällä. Kangas oli pesemätöntä, eli haisi kankaan viimeistelyaineille (sellainen "uuden" puuvillakankaan haju). Onneksi suojuksen saattoi pestä pesukoneessa, jonka jälkeen se tuli hajuttomaksi. Jos patjassa olisi samanlaista kangasta, ilman että kangas olisi hajuttomaksi pesty, ei sitä kyllä voisi suositella herkistyneelle.

Vrt. vaatteet, pyyhkeet ja vuodevaatteet varsinkin kuuluu pestä ennen käyttöä, kankaiden viimeistely- yms. kemikaalien takia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nainen 57v.12.08.2017 15:26

Olen kärsinyt voimakkaista,nivelsäryistä, sekä selkä hellänä . Kävely meni vaikeaksi ,yhteyden oton jälkeen vähätellään sekä kukaan ei ota vastuuta. Se helpottaisi osalta kun tietäisi haihtuuko kemikaalit missä ajassa,mitä kyseiseen patjaan on valmistusprosessissa käytetty.En usko väitteeseen Allergia testattu. Myyjä kertoilee näitä on myyty paljon eikä kukaan ole valittanut, elikä saat ikävän asiakkaan maineen . Unohdin mainita olen ollut ihan terve ennen tätä kemikaali hyökkäystä.PS: Polyesteri kankaat tulevat etupäässä Belgiasta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta