Kannattaako hometyöpaikassa sinnitellä?

Raasu02.06.2014 17:35

Hei! Olen lapsena ollut homekoulussa ja sen jälkeen ollut töissä hometalossa, mikä on johtanut homeelle / huonolle sisäilmalle herkistymiseen ja astmaattisen allergiaan. Aloitin uudessa työpaikassa, ja sain heti melko pahoja oireita kuten pyörrytystä, keuhkojen "puristusta" ja nivelkipuja.

Kysymys kuuluu: sinnittelisinkö määräaikaisen muutaman kuukauden työsuhteen loppuun vai lopetanko heti? Ts. voivatko oireeni paheta tai voiko jäädä pysyviä terveysvaurioita muutaman kuukauden altistuksesta, vai paranenko taas oireettomaksi kun altistus loppuu (niin on käynyt tähän mennessä)? Kannattaako edes yrittää? Kiitos vastauksista!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
lähtisin heti04.06.2014 12:41

Mitä pikemmin pois sen parempi. Jokainen päivä lisäaltistusta lisää sairauden kroonistumisen ja vaikeutumisen vaaraa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Homealtistunut08.06.2014 15:08

Lähde pois heti tai pyydä työpaikan vaihtoa jos mahdollista. Itse olin määräaikaisena töissä ja sinnittelin 8kk:ta paikassa jossa olin puolisen tuntia päivästä ja alkoi ahdistaa, yskitti niin että meinasi oksentaa, kamala väsymys ym ym. Tästä on nyt lähes 3 vuotta ja olen kokeillut kolmea muuta työpaikkaa mutta samat oireet alkaa noin viikon oleskelun jälkeen. En tiedä löytyykö sellaista paikkaa tänäpäivänä missä voisin työskennellä sairastumatta.

Eli tosiaan kehoitan lähtemään ennen kuin sairastut pahemmin ja tämä sairaus on lopunelämää riesana mutta on vain opeteltava elämään sen kanssa. Toki rajoittaa hieman elämää mutta.....

Tsemppiä sinulle ja jaksamista. :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Raasu15.06.2014 09:39

Hei! Kiitos vastauksista! Päädyin osittain näidenkin keskustelujen pohjalta siihen, että lähden ko. työpaikasta. Hankin lääkärinlausunnon ja onneksi minuun suhtauduttiin vakavasti. Ehdin olla homepaikassa vain viikkoja, mutta sinä aikana ehdin herkistyä lisää: nyt en voi mennä esim. tuttuun lähikauppaankaan enää :O Lisäksi saan oireita töissä käyttämistäni vaatteista. Eli vakavasti tämä pitää näköjään ottaa, alan hiljalleen ymmärtää. Myötätuntoni on täysin teidän puolellanne, joilla tämä "tauti" on mennyt todella pahaksi. Arvelen, että kun nyt jo tässä vaiheessa tiedän, mistä on kyse, voin välttää sairauden pahenemisen kroonistumiseen asti. Onneksi nämä sivut ovat olemassa! Ja onneksi asiasta nykyisin puhutaan, vielä 10 v. sitten tilanne on varmaankin ollut toinen. Kiitos neuvoista!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ongelmainen26.06.2014 06:28

Edellisestä kirjoitukseen liittyen kysyisin "Raasulta" miksi et voi käydä enää lähikaupassa?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hj02.10.2014 20:13

Eikö ole luonnollista että lähikaupassa on ilmeisesti myös jotain sisäilmassa jossa Raasu oireilee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
03.10.2014 05:15

Voiko olla mahdollista, että olet jollekkin värille allerginen, jota työvaatteet sisältää. Ja pahoitteluni mutta vaikka kuinka pahalta se tuntuukin ni ei kannata sinnitellä, oireet voi pahentua, iha kuin sinulle on jo käynyt. Tsemppiä teille kaikille. <3 itse jouduin lopettamaan rakkaan kuoroharrastuksen homeen takia. Oon ollu 14 vuotta homekoulussa ja tässä tulos. Vasta ammattikoulussa on tullut pahat ruoka-allergiat, home- ja hajusteallergiat sekä eläinallergiat eli ammatti on vaarassa jäädä saamatta, homeen takia. Eli viime vuonna puhkes useat ja rajut allergiat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
samassa tilanteessa04.10.2014 12:19

Minäkin olen juuri aloittanut uudessa työpaikassa, ja oirehdinta alkoi heti ekalla viikolla: silmiä kirvelee, keuhkoja "polttelee", kurkku on kipeä, yskittää. Pitäisin tätä varmaan syysflunssana, ellen olisi aikaisemminkin ollut työpaikassa, jossa oli sisäilmaongelmia ja oireilin hyvin samalla tavalla. Mulla olisi nyt 3kk määräaikaisuus tuolla. Toisaalta haluaisin sinnitellä edes sen ja tehdä töitä, mutta toisaalta en todellakaan haluaisi uhrata terveyttäni. Pelottaa jo nyt, etten koskaan onnistu löytämään työpaikkaa, jossa en oireilisi. Minkälaisella lääkärintodistuksella aloittaja pääsi irti määräaikaisuudestaan? Entä miten te muut, jos kaikissa työpaikoissa oireilee, niin mitäs sitten, miten sitä elättää itsensä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ongelmainen12.10.2014 08:23

Ymmärsin kyllä tuon näkemyksen ja siitä syystä asiasta kyselin koska itselläni on täysin sama tilanne eli kaupassa käyminen ei enää onnistu ilman että siitä joutuu kärsimään. Olen yrittänyt etsiä vastaavia tapauksia netistä mutta tämä oli ensimmäinen kirjoitus, josta huomasin että muillakin samanlaisia ongelmia on vaikka tuntuu että itse on "kummajainen" tuon asian suhteen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minna14.10.2014 13:47

Moi,

Mulla on myös 10 vuoden historia (home)altistuksesta työpaikoilla ja olen tullut siihen johtopäätökseen, että keho on jotenkin ylialtistunut/herkistynyt, enkäö kesä enää juuri mitään. Lapsena oli vaikeat perusallergiat, jotka loivat kai pohjaa reagoida näin. Töissä silmät, nenä, keuhkot kirvelee, ääni menee, huimaa, nivelet särkee, pää kipeytyy jne. flunssaolo. Olen herkistynyt tässä matkalla hajusteille, painomusteelle, pesuaineille jne jne. Mutta kysymys kuuluu siis, kuka osaa asiaa hoitaa/saada kehoa rauhoittumaan? Työterveyslääkärit ei osaa, onko kellään tiedossa hyvää allergologia tms. joka tuntee tälläisiä altistumis/herkistymis -asioita?? Onko teillä kokemuksia?

Minna

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anneli19.10.2014 11:58

Hengitysliitto Helin sivuilta löytyi hyvin tietoa ja vinkkejä sisäilmaongelmien terveyshaitoista ja hoidosta http://www.hengitysliitto.fi/fi/sisailmaongelmien-aiheuttamat-terveyshaitat http://www.hengitysliitto.fi/fi/home-ja-kosteusvauriosairauspotilaan-hoito .

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sama samma09.11.2014 15:24

Tiedän tunteen. kukapa meitä auttaisi. Hullunpaperit kuin hankkii pääsee kyöhyysloukkuun mutta onpa jokin identitetti. Tässä maassa ei tiedosteta tätäongelmaa ja kaltaiseme ihmiset jäävät täysinheitteille. eipä tuo viimeisin ympäristöyliherryys kirjoitus jopa itse Haatelan kynästä lohduttanut. ei se ole todellista, luulotautia. Just joo.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anja09.11.2014 16:33

Mulla ei oo kokemusta kenestäkään sisäilmaan perehtyneestä lääkäristä, mutta netissä tuli vastaan professori Tuula Putus, joka luennoi aiheesta ja hoitaa sisäilmaongelmaisia.

Mikäli on sairastunut työpaikan sisäilmaongelman vuoksi, olen ymmärtänyt, että työterveyshuollon lääkärin pitäisi tehdä lähete työlääketieteen poliklinikalle erikoissairaanhoitoon, jossa asiaa lähdetään tutkimaan paremmin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minä vaan17.11.2014 18:44

Heippa! En siis ole ainoa,joka kärsii työpaikan sisäilman ongelmista. Aloitin työt 2014 heinäkuussa ja nyt tuli jo toinen poskiontelotulehdus lyhyen ajan sisällä. Muita oireita ovat jatkuva nuha,yskä,silmien kutina ja vetistäminen, päänsärky ja väsymys. Odottelen tässä työterveyslääkärin soittoa, jotta saisin lausunnon. Myös esimieheni ja koulun johto ovat tietoisia asiasta ja jollain tiivisteellä ongelmaa yritetään peittää, ei ole varoja sen poistamiseen. Koeaikani päättyy 1.12.2014 ja voi olla että sen jälkeen en mene enää sinne töihin. Otin yhteyttä työsuojeluvaltuutetun tänään asian tiimoilta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta