Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Pientalollinen12.06.2012 13:39

Hei. Asumme 110 m2 omakotitalossa Espoon Nöykkiössä. Aikaisemmin asuimme kerrostalossa, joten moni asia on täällä toisin.

Olen käsittänyt, että ilmanvaihtokanavat ja koneisto kannattaa puhdistaa aina silloin-tällöin. Neuvot vaihtelevat vuodesta viiteen vuoteen. Osaatteko suositella hyvää yrittäjää?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
talollinen myös12.06.2012 16:19

Meillä tehtiin täydellinen ilmastointikanavien puhdistus, kun muutimme taloon viisivuotta sitten.Nyt on harkinnassa uusia toimenpide ( puhdistustyön kulut voi käytää kotitalousvähennyksenä verotuksessa). Koneen suodattimien vaihto vähintään kerran vuodessa, mutta suositus on kaksi kertaa jos on paljon pölynaiheuttajia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hei haloo!13.06.2012 07:38

Mikäli kyseessä on koneellinen ilmanvaihto, kone on pidettävä aina puhtaana. Erityisesti, jos laitteessa on lämmön talteenotto (ns. LTO-koje). Käytännössä tämä tarkoittaa suodattimien vaihtamista/pesemistä riittävän usein. Suodatintyypistä ja ympäristön olosuhteista riippuen 3-12kk:n välein. Laite kannattaa avata ja puhdistaa kerran vuodessa. Mitä paremmin hoitaa laitteen puhtautta, sen vähemmän tulee tarvetta kanavien puhdistamiselle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hei haloo!13.06.2012 07:45

"Hei. Asumme 110 m2 omakotitalossa Espoon Nöykkiössä. Aikaisemmin asuimme kerrostalossa, joten moni asia on täällä toisin."

Jeps, ok-talon asukas on aina osa-aikainen talonmies/laitosmies/remonttimies/asentaja. Sähkötyöt ja suuremmat LVI-työt on jätettävä ammattilaiselle, muutoin kannattaa opetella palvelemaan itseään itse. Sellainen on kivaa terapiaa normaalin arkityön ohella. Jos perhellä on peukalot keskellä kämmentä, on kaivettava kuvetta. Mainitsemasi ilmastointikoneen puhdistus ja suodattimien vaihto on normaalia huoltotyötä, vähän kuin auton pissapojan säiliön täyttö ja renkaiden ilmanpaineiden tarkistus. Sellainen kannattaa opetella tekemään itse.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Haloo itsellenne13.06.2012 11:43

Ensimmäisessä viestissä puhuttiin myös iv-kanavien puhdistamisesta, joka ei ole mitään tee-se-itse-miehen hommaa. Meillä ainakin lto-koneen suodattimet vaihdetaan 2-3 krt vuodessa ja konetta puhdistetaan siinä samalla, mutta kanavatkin pitäisi jossain vaiheessa puhdistuttaa. Valitettavasti ei ole vinkkiä aloittajalle, mihin kannattaisi asiassa kääntyä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hei haloo!13.06.2012 15:43

@Haloo itsellenne "Ensimmäisessä viestissä puhuttiin myös iv-kanavien puhdistamisesta, joka ei ole mitään tee-se-itse-miehen hommaa."

Totta, ei olekaan. Siksipä kukaan ei ole niin sanonutkaan. Se selviää kaikille lukutaitoisille. Ensimmäinen viesti puhui myös IV-koneen puhdistamisesta, se on tee-se-itse-miehen hommaa".

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hei haloo!13.06.2012 15:50

Omassa talossamme työn teki Fixi Oy. Talon koko on 260 neliötä, joten aika paljon oli kanavia rassattavana. Sijainti Tapiolan kupeessa, eli Espoossa tämäkin. Kaksi miestä teki hommat, hinta oli melko kova.

Fixi lupasi tehdä seuraavat asiat:

  • IV-kanavien puhdistus
  • Huoneventtiilien puhdistus
  • IV-koneen puhdistus
  • Huonekohtainen mittaus ja säätö
  • Uudet suodattimet

Kanavien puhdistuksen teki pyörivä harja, joka kulki pitkin ja poikin ja jonka kolina kuului pitkin seiniä ja välikattoja. Oletan, että asia hoitui hyvin.

Huoneventtiilien ”liuotinpesu” oli surkeaa, valkeat venttiilit jäivät kirjaviksi. Ostin Lidlistä 2,5 eurolla suihkepullon rasvaisen lian pesuainetta, sillä venat tulivat parilla pyyhkäisyllä puhtaiksi.

IV-koneen puhdistus oli OK. Samaa työtä, kuin itsekin teemme pari kertaa vuodessa. Ei siis valittamista.

Huonekohtainen säätö ja mittaus oli farssi. Myyjän mukaan ensin suunnitellaan tarvittavat ilmamäärät, sitten tehdään säädöt ja lopuksi lyödään mittauspöytäkirja käteen. Mitään ei suunniteltu, mitään ei säädetty. Fixin mies kävi mittaamassa ilmamäärät ja sanoi ”hyvät ne on”. Kun sanoin, että ei käy, haluan vähän tarkistaa eri huoneiden virtaamia, niin sitten alkoi Fixin miehen niska punottaa. Kävi ilmi, että ”ei meillä ole koulutusta sellaiseen, ei me tiedetä mitä ne myyntimiehet oikein lupaa asiakkaille, eikä kukaan kerro meille mitään”. En viitsinyt kiusata rehellistä miestä tämän enempää.

Uudet suodattimet olivat sitä normaalia karkeasuodatinkangasta (ex. EU3) kääräistynä pari kierrosta vanhojen suodatinkehikkojen ympärille. Siis huonompaa kamaa, kuin aiemmat (ex. EU-5).

Hankinko muutaman vuoden kuluttua uuden IV-kanavien puhdistuksen? Kyllä. Mistä hankin? Kilpailutan paikallisia ilmastointihuoltoja.

Oheisen linkin takana on juttua Fixi Oy:stä. Muistakaa, että suurin osa tuollaisista kirjoituksista on roskaa tai provoja. Mutta eiköhän sieltä asiaakin löydy välistä (tosin ehkä hyvin vähän).

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8283330

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hei haloo!13.06.2012 16:02

Ja jos kaipaat kotisivujen osoitteita, niin tuolta saatan hyvinkin tilata puhdistuksen seuraavan kerran:

http://www.sisailmahuolto.net/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ari Sevon28.11.2012 18:03

Ei tarvitse kuin googlata Fixin omistajan nimellä: Sami Pikkuaho. Voi sitten jokainen päätellä kenen kanssa haluaa asioida tai ei.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Työn teettänyt05.12.2012 09:39

Luosiivous teki homman edullisesti ja työn jälki oli mitä parhainta. Asiakaspalvelu ja opastus erinomaista!

Luosiivous.fi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mari08.02.2013 07:31

Surullista, että keskustelupalstojen luonne eli: vertaistuki, kokemuksen vaihdot, sekä toisten auttaminen on muuttunut näinkin negatiiviseksi. Mukavaa olisi jos asioiden puinti hoituisi hyvässä hengessä ja asiallisesti. Kaikki allergiset painimme varmasti suht. samojen asioiden kanssa..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
miten niin?11.02.2013 13:55

Keskimääräistä positiivisemmalta tuo näyttää - rakennusalasta kun on kyse! Rakennusalaa tunteva tietää, että jos yritys ei käytä pimeää tai alipalkattua työvoimaa, yritä laskuttaa lisätöinä keksittyjä tai sovittuun kuuluvia ylihintaan, yritä säästää materiaaleissa ja työssä sopimuksen vastaisesti, kierrä veroja ym., helposti uhkaa konkurssi, kun kilpailussa ei yksinkertaisesti useimmiten epärehellisiä vastaan pärjää - ja tämä johtuu siitä, että julkinen valvonta ei ole riittävää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Fixi, fixsausta, epäeettistä bisnestä17.04.2013 19:46

Ko yrityksen toimitusjohtaja on myös SRK.n palveluksessa. Tällä hetkellä hänen suurin unelmansa on päästä eduskuntaan ensi kautena. Vaalityö on aloitettu ja sen sai alkuun toinen SRK:n työtekijä-veli, joka ei itse lähtenyt Oulun valtuustoa pidemmälle. Asiat voi tarkistaa ko henkilön blogeista. Tällaista puoluepoliittista sössimistä on jo tarpeeksi SRK:n harteilla. Nyt tosin työntekijäveljet ovat asiassa julkisia. Tämä kirjoitus ei siis ole parjaus, vaanohje: joko ko eduskuntaan yrittävä ja kahta työtä tekevä veli jättää SRK:n tehtävät tai jättää toimitusjohtajan tehtävät. Kummatkin kärsivät, kun kahta isoa työtehtävää ei voi tehdä kunnollisesti. Tietysti asiaa voi perustella monin tavoin, mutta tällaiselle toiminnalle tuskin on oikeutta. Eikö uskonnollis-eettisillä ja sinsänsä eettisllä arvoilla ja moraalilla ole mitään tekemistä vanhoillislestadiolaisten organisaatiossa?

Fixin palveluista ovat eniten kärsineet lestadiolaiset vanhat ihmiset! Liiketoiminnan "tuote" on harhaanjohtava ja sen tekeminen ja suuri laskuttaminen moraalitonta. Missä on veljet omatuntonne? Eduskuntaan ei riitä, että kuljeskelee perhetyörymissä ja saarnaamassa eri puolilla Suomea. Voiko SRK:n vaikuisessa oleva henkilö tehdä toista, rahakkaampaa työtä: fixauksen johtamista, samanaikaisesti? Ei! Miksi tälle asialle, ette SRK:ssa tee mitään? Eikö kielteinen julkisuus jo saisi riittää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eduskuntaanko22.05.2013 07:56

Ko mies on pyrkimässä eduskuntaan. Hän on aloittanut jo vaalityön. Sehän on helppoa, kun nykyinen työpaikka on kulkemista ja puhumista perheiden ongelmista yrittäjätaustaisena ja ex-ambulannsihoitajana, mutta nyt kasvatus-, diakoni- tai jonakin vastaavana sihteerinä yhdessä rekisteröidyssä yhdistyksessä. Hänen mielestään politiikan on tultava arkipäivään. Mikä suuri väärinkäsitys tässä ajatelmassa onkaan. Jo nyt politiikka on kaikkien tiedeihmisten ja asiantuntijoiden mukaan irtaantunut politiikasta. Eduskunnan lakipäätökset tulevat arkielämään, ei politiikka. Jos politiikka tulee ihmisten arkeen, voimme ajatella joitakin hyvin kollektiivi-uskollisia kansakuntia - silloin joskus...

Kysymys: ovatko Fixin (johon hän kuuluu edelleenkin) arvot kohdallaan? En näe eettisiä toimia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ilmasto Service22.05.2013 13:51

Itse otimme puhdistuksen Ilmasto Service Oy:ltä ja olemme palveluun erittäin tyytyväisiä.

www.ilmastoservice.fi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kokemusta on04.11.2013 11:37

Lto-koneen puhaltimien siipien puhdistus on tärkein. Moottorit pois paikoiltaan ja raavittava puhaltimien siivet täysin puhtaaksi. Kun siivet on täynnä niihin tarttunutta pölyä, koneessa ei oleenää tehoa ja ilmanvaihto ei toimi, vaikka putket,venttiilit ja suodattimet olisikin puhdistettu tai vaihdettu. Siipien puhdistus väli korkeintaan viisi vuotta paikasta riippuen. Työn voi tehdä itse jos on vähän tietoa koneesta. Moottorin virtajohto irti ja nosta moottori pois vetasemalla eteenpäin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Firmoja on09.12.2013 22:17

Onhan noita firmoja nykyään joka lähtöön. Osa tarjoaa palveluitaan valtakunnallisesti, osa enemmän paikallisesti. Meillä kävi täällä Turun suunnalla iv-laitteiston putsaamassa firma nimeltä Ilmataito Oy. En tiedä tarkkaan millä alueella palvelevat, mutta erittäin asiallista työtä tekivät. Kahdelta mieheltä aikaa meni nelisen tuntia säätöineen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kh21.01.2014 11:58

Danbert Oy hoitaa homman ammattitaidolla. referenssejä on ja tyytyväisiä asiakkaita. Horminkorjaukset tkee myös www.hormit.fi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
lusikka soppaan21.02.2015 08:20

Nuohouspalvelu Tmi Kimmo Salomäki tekee ilmanvaihtokanavien puhdistuksia, tarkastuksia, mittauksia ja säätöjä nuohoustöiden lisäksi. Suosittelen. Toimii Nurmijärven, Tuusulan, Hyvinkään, Vantaan, Helsingin ja lähikuntien alueella. kimmo.salomaki@windowslive.com

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kempele09.03.2015 12:05

Meillä kävi luosiivous täällä kempeleessä. Hyvin hoiti hommat, vieläpä perheyritys. Kohtuu hinta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
18.03.2015 17:36

Olipa kunnon oksennuspuheevuoro

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta