Homeesta yliherkistynyt, elämä muutostilassa, mitä tehdä?

Zeelas31.12.2012 20:06

Olen kärsinyt nyt lähes kolme kuukautta (tarkalleen ottaen oireet alkoivat 3.10.2012 koulussa) erilaisista oireista: pahoinvointi, päänsärky, huimaus, epänormaali olo, vilunväreet, sydänoireet fyysisessä rasituksessa, näköhäiriöt, hikoilu, lihas- ja nivelkivut. Oireet pahenevat ammattikorkeakoulussani, josta olen ollut nyt yli kuukauden poissa. Ne helpottivat aluksi kotonani, mutta sitten ostin käytetyn ruokapöytäsetin joka haisi maakellarimaiselle ja kitkerälle. Kahden päivän päästä vein sen pois, jonka jälkeen imuroin HEPA-suodatinimurilla, puunasin pöydät, hyllyt, pinnat ja lattiat kloriitilla - mutta silti oireilen ja oireilen. Välillä rajummin, välillä vähemmän. Olen ilmeisesti altistunut niin pahoin, että oleskelu sisäilmaongelmaisessa/hometilassa laukaisee lähes heti oireet. Olin tänään paikallisella R-Kioskilla n. tunnin ajan, jonka jälkeen oireeni tulivat voimakkaina. Voin tätä kirjoittaessani todella huonosti. Sama juttu oli kun kävin Turussa suojelurakennuksessa. Olen vasta 19-vuotias opiskelija, joka ennen oireita opiskeli innolla, urheili ja söi terveellisesti. Elämäni on muuttunut hirvittävästi, kuin mennyt alas vessasta. Olen käyttänyt hirvittävät määrät rahaa hoitoihin ja tutkimuksiin niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella - nostanut pikavippejä kahdeksasta firmasta ja käyttänyt opintolainaa - pahimmillaan en saa summia maksettua, edessä on siis ulosotto. Julkisella puolella taistelin n. 2,5kk ennen kuin suostuivat S3 -homelabrat ottamaan - olivat koholla, samoin kuin IgE oli 306, eli koholla.

Tänään kävin työvoimatoimistossa - pyörittelivät päätään, kun sain heidänkin tiloissaan välittömän huimauskohtauksen, minulle tuli pahoinvointia, päänsärkyä ja hikoiluoireita. Kuulema työpaikat aika vähissä. Sosiaaliturvatoimistossa kävi samoin. Työkkärissä ehdottivat sairauspäivärahaa, etteivät opintotukikuukaudet kuluisi. Onko enää mitään mahdollisuutta tai toivoa? R-Kioskilta yritin kioskimyyjän paikkaa saada, mutta aloin oireilla rajusti noin tunnin kioskissa oleskelun jälkeen - lämmintä ruokaa oli vaikea syödä, sillä tuntui että oksennan sen ulos. Kotonakin kun ongelmia on, niin täällä jatkuvasti epätavallinen olo, päähän koskee, väsyttää, huimaa, on lievää pahoinvointia ym.

Sydänoireita on jo kehittynyt, eli fyysinen harrastaminen on käytännössä mahdotonta, kun tulee rintakipuja ja yleisvointi huononee. Rasitus-EKG on tulossa yksityisellä. Ja tosiaan kilpirauhashäiriöitä, TSH oli koholla. Muita vastaavassa tilanteessa, joka osaisi auttaa epätoivoista nuorta? Laitoin äsken vahingossa Nuorten -puolelle, piti laittaa tänne tämä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
nopeaa vastausta31.12.2012 22:42

miten nykyasunto, olisiko sielläkin kosteusvauriota? Nopeaa apua saat pesemällä itsesi suihkussa usein, samoin vaatteessi hajusteettomalla, katso,e ttä pesukoneesi ei ole kerännyt homeista sakkaa, ja tuulettamalla mahdollisimman paljon.

vastailen lisää myöhemmin

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
nopeaa...31.12.2012 22:46

ihan aluksi, ulkoile, ja jätä siksi ajaksi erittäin tehokas tuuletus asuntoosi. Muutenkin, ikkunat auki mahdollisimman paljon miten käytännössä mahdollista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastausta31.12.2012 23:56

kuulostaa nopeasti vakavaksi menneeltä. Onko jokin muu tauti, kilpirauhanen tms. myös taustalla, ja lisäksi home, tai sitten vain home. Joka tapauksessa, lähde pois sieltä, missä olet, jos se on homeesta, älä ota juuri mitään mukaan, pese parhaat vaatteesi uudessa paikassasi. AMK ei ole oikeasti mikään unelmaopiskelupaikka, älä sellaisen takia uhraa terveyttäsi. Harkitsepa ravitsemusta ja kunnollisten keuhkolääkäreiden, jotka työskennelleet homealtistusten ym. parissa, käyttöä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
huh31.12.2012 23:57

"uunasin pöydät, hyllyt, pinnat ja lattiat kloriitilla " älä nyt kloriitilla, myrkyllistä, ärsyttävää!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
homeallergikko minäkin09.01.2013 12:06

Jos saat altistuksen pois, oireet vähenevät muutaman kuukauden kuluessa, mutta pahaa altistusta edeltävälle tasolle ei pääse. Tekstiilit ja sohvat ym. kannattaa vaihtaa, samoin kirjat ja muu paperitavara.

Astmalääkkeistä (avaava + hoitava, varsinkin tuo hoitava) ja kortisoninenäsuihkeista ja antihistamiineista on apua. Samoin ilmanpuhdistimesta, jos kotonasikin saat oireita etkä pysty muuttamaan. Pölynimuri HEPA-suodattimella on hyvä ja nihkeäpyyhintä vähentää pölyjä.

Kannattaa vähentää kaikkea allergisoivaa altistusta, ei ainoastaan homeita. Pesuaineeksi kannattaa ottaa esim. Erisan color ja huuhteluaineeksi joku hajusteeton. Ei kannata mennä kylään tupakoivien tai eläimiä pitävien luo eikä varsinkaan sellaisten luo joilla on kotona kosteusvaurio.

Ammatinvalinnan suhteen neuvontaa lienee saatavissa. Koulut ja päiväkodit ainakin kannattaa jättää pois laskuista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
homeallergikko minäkin09.01.2013 12:07

Tarkennus: tarkoitin ettei kannata kouluttautua opettajaksi tai lastentarhanopettajaksi tms. Opiskelua ei kannata jättää, mutta opiskelupaikkaa kannattaa vaihtaa, jos rakennus jossa opiskelet on homeinen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lastentarhanopettaja24.01.2013 19:12

Älä opiskele ainakaan opettajaksi! Olen työnssäni altistunut homeelle ja kärsin siitä edelleen vaikka olen ollut vuoden pois kyseisestä talosta. Nyt taistelen antibiootteja ja kortisoonia vastaan, joita olen synyt valtavat määrät. Ruoka olkoon lääkkeemme. Itse noudatan nyt munaton, maidoton, gluteiiniton, sokeriton, hiivaton ruokavaliota. Lisäksi homeisiin liittyy pähkinät, meloonit, sitrushedelmät, oliivit, kuivatut hedelmät, viinirypäleet, hapankaali, homejuustot. Koen nyt oleveni terveempi, mutta heti jos lipsuu, lämpö nousee (37,3)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
29.01.2013 15:49

Ruokavaliosi näyttää todella haasteelliselta. Miten rakennat sen, kun rajaat noin paljon pois, eli mitä pystyt syömään?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lakaton akka27.02.2013 07:51

Jätä hyvä ihminen ainakin se kloori pois.
Sinuna epäilisin onko asuin- tai opiskelupaikassasi hometta, kun oireet on noin äkisti pahentuneet. Oireet kyllä helpottavat, kun pääset homeesta eroon. Tuskin kuitenkaan kokonaan katoavat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Home31.03.2013 21:04

Mene ja ota kilpisrauhasen kokeet.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
krisse25.05.2013 13:12

Minäkin neuvoisin ottamaan kilpirauhasarvot selville. Itselläni oli vuosia kilpirauhasarvo koholla ja oli kaikenlaisia oireita ja paha olo. Aloitin viljattoman ruokavalion vajaa vuosi sitten, siis todella viljattoman, enkä vain gluteenitonta. Seuraavan kerran, kun minulla oli kilpirauhaskontrolli, olivat arvot normaalit.Siis ilman lääkitystä, ainoa muutos oli viljojen pois jättäminen. Syön kuiduikseni hedelmiä myös kuivattuina, pähkinöitä, auringonkukan- ym.siemeniä jne.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Jii16.10.2013 16:21

Minulla kokonais Ige yli 35000, iho- ja allergiasairaalan lääkäri totesi ettei kannata huolestua, joillain henkilöillä se on yli 200000. Pitäisikö tämän jotenkin auttaa tai piristää mieltä että jollain muulla on asiat huonommin kuin minulla? Olen ikäni käynyt iho- ja allergiasairaalassa, on astma, atooppinen iho ja allergioita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
muuttaja18.05.2017 17:45

Muutin uuteen pienkerrostaloon. Talosta meni ensimmäiseksi katto ja vesi tuli seiniä myöten sisään. Sitten meni koko kiinteistö. Kaikkien asuntoen kylpyhuoneet uusittiin veihahingon seurauksena. Korjaajat ihmettelivät muovimaton alapinnassa olevaa monen sentin paksuista homekerrosta. Olin yskinyt jo vuoden ja olo oli todella kurja. Sitten älynväläys! Muutin uuteen kerrostaloon. Siitä vasta alkoikin todellinen rumba. Kylpyhuonen lattia hiottiin uusiksi kome kertaa ja menossa on neljäs WC-pytty. Aivan merkillisen hullua rakentamista: Siihen ei pystytä muualla kuin Suomessa. Rakennusalan ihminen sanoi että se on siksi sellaista että kaikki teetetään eri työporukalla ja mahdollisimman halvalla. No - missä se rakennusmestari sitten on? Vai ovatko hekin täysin hukassa? Kaikki tietävät huonojen rakennusten seuraukset sekä rakenteissa että ihmisissä mutta jälkimäisten terveyttä ei korvaa mikään. Miksi ihmiset eivät herää!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tutteli12.02.2019 12:27

missä tämä asunto oli.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja21.07.2019 13:35

Kauhistus mitä myrkkyjä homeet ovat! Altistuin homeelle vanhassa mummonmökissä. Hui mitkä oireet sain, en olisi ikinä uskonut: Silmiä kirveli, olivat punaiset, päätä särki, olin kuin sumussa ja kognitiivinen kapasiteetti laski, väsytti, nenä vuoti. Kaikki vaatteet joita mökissä olin käyttänyt, pesin kahteen kertaan vaan ei auttanut; sain niistä oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Asioista ottanut selvää ja ihmettelee miksi nämä toimivat ratkaisut ei kiinnosta neuvolaa, sairaanhoitajia ja lääkäreitä ym. Kun on ne käypäsuositukset ja apteekki tavara..12.09.2019 11:50

Vaihda ruoka luomuun. Jokapäiväinen torjunta-ainekoktail aiheuttaa kroonisia sairauksia ja luulen että voi vaikuttaa herkistymisjuttuihin. Ainakin parantanut vauvan ekseeman, jos syön (imetän) ei luomua tai annan ei luomu ruokaa kutina ja ihottuma palaavat. Osta lisäksi vedensuodatin, joka poistaa mm. bakteerit, homeet, putkistoista irtoavat epäpuhtaudet (bisfenoli-a), raskasmetallit ja mikromuovit vedestä. Herkistymistä on voinut tulla myös kännykkä ja wlan tapaisiin säteilyihin. Muutenkaan ei kannata säilyttää kännykkää taskussa, jossa wifit, tukiasemat ja mobiilidata päällä=syöpä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja20.09.2019 20:13

On tainnut nyt hieman livetä lapasesta, tosin aloituskin on vuosia vanha.

  1. puhdas asunto
  2. stressitaso alas
  3. ulkoilu ja liikkuminen metsässä
  4. sauna

2, 3 ja 4 voi vaihtaa paikkaa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta 1.-kohtaan, joten KAIKEN hifistelyn voi unohtaa. Sen aika tulee, kun olo on parempi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta