Hengitys tökkii kotona

Pekka17.02.2019 07:36

2002 rakenettu talosta jossa rossipohja koko talo paitsi autotalli, sauna ja suihku. Eristeenä lattiassa että välikatossa on käytetty selluvilla.

Olemme asuneet melkein 2vuotta siitä lähtien kun ostimme talon. Joulun jälkeen alkoi hengitystiet menemään tukkoon. Nenä myös vähän tukossa. Mitään muutosta taloon emme ole tehnyt. Mistä moinen voisi olla peräisin, kun oireilu alkoi vasta nyt eikä silloin kuin muutimme?

Ryömintätilat tarkistettu kuten myös kaikki muu mahdolliset paikat ja viitteitä kosteusvaurioon ei ole. Nyt meillä on mikrobikoe meneillään mutta jotenkin epäilen että vika olisi mikrobikasvusto.

Puolisolla ei ole oireita. Tuttavapiirissä on homeherkkä henkilö jonka myös on käynnyt meillä, mutta hän ei ole oireillut.

Talossa ei ole koneellinen ilmanvaihto. Korvausilmaventtiilit on jokaisessa huoneessa paitsi olohuoneessa.

Kokeilin nukkua 3yötä vanhempien talossa ja oireilu loppui. Nyt olen taas nukkunut yhden yön kotona, saunassa, sen takia kun se on rakennettu laattalla. Silti oireilu on alkanut, tosin ei vielä niin pahasti.

Onko muilla samankaltaista kokemusta? Mistä kannattaa alkaa tutkimaan? Kuukauden kestää ennen kuin mikrobikoe selviää ja onko se sitten kuinka luotettava?

Sisäilmankosteus on 31-33%. Pitkä kylmän jakson aikana niin oli varmasti kuivempaa (kosteusmittari hankittu vasta nyt). Onko mahdollista että kaikki johtuu vaan kuivasta sisäilmasta? Puulla, takassa olemme vaan lämmittäneet talon, nyt kuitenkin sähköpatterit päällä mikrobitutkinnan aikana.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja25.02.2019 22:11

Ei toi 31-33 ole kuiva ilma. Toisilla saatta olla alle 10..

Koneellinen IV ei sovi kaikille. Onko tämä ensimmäinen koti jossa näin?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka04.03.2019 15:08

Ei ole koneellinen ilmanvaihto, painovoimallinen.

Olo koheni hieman kun saatiin RH ~50%. Kävin lääkärissä joka epäilli astma. Keuhkokuvat normaalit, hieman on limaa keukoissa. Kurkku tuntuu kuivalta ja ääni vähän käheä.. Nyt pef-mittaus. Reilu viikko vielä ennen kun tulokset mikrobimittauksesta saapuu. Ettei vaan on hometta sitteenkin..? Hermothan tässä menee kun pitää odottaa. Ajattelin että vika olisi ollut kuivasta sisäilmasta kun olo parani. Hengitys toimii nyt paremmin ja pef-tulokset on ollut hyviä joten siinä mielessä parempaan suuntaan. Kuiva yskä on parantunut paljon mutta tilalle kurkku on käheä ja kuivaa, joten nyt voisi kuvailla että oireet on muuttunut..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja13.03.2019 20:04

Tuttuja oireita monestakin asunnosta. Palailevat kertomaan tuloksia. Mistä otitte mikrobinäytteet? Otettiinko VOC?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tiivistäjä06.04.2019 14:28

Meillä selvitetty sisäilmaongelmaa vuonna 2016 valmistuneessa talossa. Talossa myös selluvillaa eristeenä seinissä, katossa ja rossipohjassa. Oireena hengenahdistus. Meillä ainakin havaittu selvää ilmavuotoa alapohjasta, ja sen perusteella tiivistetty kaikki seinä-lattialiitokset. Seuraavaksi avataan sisäkatto ja teipataan höyrynsulku tiiviiksi, kun havaittu että tämä virheellisesti toteutettu ja lattian tiivistyskorjauksen jälkeen ongelma ei poistunut. Toivotaan että tämä toimenpide ratkaisee ongelmat. Onko Pekka teillä tiiviysasioihin kiinnitetty huomiota?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja26.08.2019 10:58

Onko asia selvinnyt?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta