Höyrynsulku ja villa haisee

Ihmettelijä26.05.2018 00:43

Meillä on 2004 rakennettu kastellitalo, jota olisi tarkoitus hieman remontoida.Poistimme tuulikaapista tapetteja ja aloin ihmettelemään, kun ulkoseinällä kipsilevy saumojen kohdalla haisi. Nappasin sitten koko kipsilevyn pois, että saa nähdä rakenteen..

Villat, puut, ym ovat täysin terveen näköisiä ja kuivia. Mutta höyrynsulkumuovi haisee todella pahalle ja sitä vasten ollut kivivillalevy. Haju on jotenkin kemikaalimainen, hieman pistävä, ehkä vähän jotenkin saippuainen.. Homeen haju se ei ole ja sen osaan kyllä tunnistaa..

Onko kellään kokemusta mistä tälläinen haju voi olla peräisin?

Seinänrakenne sisältä ulos:

  • kipsilevy
  • 50mm kivivilla
  • höyrynsulku
  • 200mm kivilla
  • tuulensuoja
  • tuuletusväli
  • Ulkovuorauslauta
Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe05.07.2018 22:45

Meillä oli hyvinkin samankaltainen tilanne,syy ei selvinnyt. Vaihdettiin höyrynsulun sisäpuolella villat ja uudet pinnat. Mutta haju jäi ihmetyttämään. Muut kaksi seinää muissa huoneissa oli ilman hajua. Homekoira ei merkannut hajua,mutta se kyllä haisi ei homeelle mutta oudolle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ihmettelijä18.07.2018 00:44

Poistuiko teillä tuo haju villan ja levyjen vaihdon myötä? Meillä välillä haistaa tuon saman hajun talossa ja tuntuu, että kaikissa huoneissa tuolla yhdellä seinää on tuota hajua havaittavissa. Kun taas makuuhuoneessa toisella puolen ei ole mitään hajua.

Onko teillä minkä ikäinen talo ja oliko myös kastellin valmistama?

Haju on silleen outo, että en oikein osaa yhdistää sitä mihinkään. Millekään homeen tuottamalle toksiinille tuo ei haise. Olen asunut hometalossa ja uskon osaavani nykyään tunnistaa erillaisia homehajuja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Repe22.07.2018 23:30

Meillä ei ole kastelitalo,mutta seinärakenne sama kuin kastellissa. Meillä hajua on muutoinkin ei pelkkää seinästä tulevaa. Seinästä ei tullut hajua muuta kuin purettaessa sen haisti. Tuo muu haju on rakenteen hajua,jonka uskoisin tuprahtelevan yläpohjan ilmavuodoista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ihmettelijä04.09.2018 07:45

Osaatko kuvailla mille tuo teillä haisi? Kaikki tieto on avuksi, kun meinaa olla sen verran outo asia tämä haju. Olen miettinyt myös sitä, että voiko höyrynsulkumuovi haista?

Nyt purettiin takkahuoneesta sisäkatto ja tarkoitus olisi laittaa tilalle puupaneeli. Heti purkamisen jälkeen ilmoille tuli samanlainen haju, kuin eteisessä mutta huomattavasti voimakkaampi. Alkanut mietityttämään, että saako paneelilla niin tiivistä ettei hajut tule sisään?

Rakenteet näytti ihan terveille ja kuivilta. Paljon oli tosin höyrynsulussa tiivistämättömiä kohtia, jotka olen nyt tiivistänyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ei villoja!15.10.2018 23:08

Noi villat ovat maailmanlopun materiaalia. Villojahan käytetään puutarhoissa kasvualustoina. Kuka haluaa kasvualustaa seiniinsä? Karhuvillakin on valmistusprosessin aikana saanut hartsia sekaansa, mikä on erinomainen ravintoaine mikrobeille. Ja sitten joku höyrynsulkumuovi? Jos siihen muoviin ilmestyy jostain pienikin reikä, niin villa imee kosteutta itseensä ja sitten ollaankin k_sessa.

Kun ollaan eukon kanssa katseltu uutta pienempää OK-taloa itsellemme, niin ensimmäisenä lempataan kaikki villaeristeiset pois listalta. Aikapommeja. Tässä nykyisessä SPU-eristeisessä talossa kun on saatu asua lasten kanssa 26 vuotta ilman huolen häivääkään. Nyt pitäisi vaan löytää samaa tasoa oleva, mutta pienempi talo. Siis ehdottomasti ilman villoja seinäeristeinä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka15.12.2018 09:24

Purin myös 2010 valmistuneen talon yhden huoneen sisäkatosta valkolakatut kuusipaneelit pois, sillä paneelin pinta on haissut mielestäni voimakkaalle kemikaalille. Purettuani paneelit ja kun ne oli huoneessa seinää vasten leväällään niin haju oli huomattavasti voimakkaampi. Kannoin paneelit auton perään ja ne haisivat vielä sielläkin. Haju on huoneessa nyt ehkä voimakkaampi kuin ennen purkutyötä. Kuvailisin hajua usein käytetyksi rakenteen hajuksi.

En oikein tiedä onko paneelin lakkaus hajun lähde vai onko yläpohjassa jotain muuta hämminkiä. Höyrynsulkumuovi oli huoneessa ehjä ja hyvin tiivistetty saumoiltaan ja läpivienneiltään. Myös sisäkaton koolaukset olivat uudenveroiset.

Onko vastaavia kokemuksia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ihmettelijä16.12.2018 14:28

Meillä, kun purettiin yhdestä huoneesta kipsilevykatto pois niin huoneen valtasi, joku kemikaalimainen haju. Muovit, villat ja koolaukset näytti ihan kunnossa oleville. Minusta haju tuntui olevan siinä höyrynsulkumuovissa, kun sitä haisteli. Ei ole tullut koskaan haisteltua rullassa olevaa uutta muovia, että en tiedä haiseeko se tuolle jo alunperin.. Paneeloin katon ja mielestäni haju hävisi huoneesta. Nyt on vessan katto purettu ja sama haju tuli vastaan.

Onko Pekka sun talossa käytetty kivivillaa vai lasivillaa eristyksessä? Alkanut tuntuun, että muovin ja kivivillan yhdistelmä saa hajun aikaan..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka16.12.2018 14:54

Töissä tulee rakennettua rakenteiltaan vastaavanlaisia taloja ja kun on levittänyt uudet muovit rullasta koko taloon ei vastaavaa hajua kyllä ole mielestäni tullut.

Meillä on kivivillaa puhallettuna yläpohjassa ja levyinä ulkoseinissä. Seinistäkin otettiin mikrobinäytteitä (mitään ei löytynyt) ja silloin en kyllä vastaavaa hajua huomannut, kun seinää avattiin.

Nyt kävin nuuhkimassa katon höyrynsulkumuovia ja ei se kyllä mielestäni haise millekään.

Haju on muuten sellainen pistävä ja kemikaalimainen. Ja oikein kun nuuhkii niin aivan kuin nenässä tuntuisi lievää ärsytystä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ihmettelijä19.12.2018 23:16

Sulla ei ole kuitenkaan ns. Kastelli seinärakenne? Eli ennen höyrynsulkua on koolaus, jonka välissä 50mm kivivillaa..

Käynyt mielessä, että kun villat on pitempää kipsilevyn ja muovin välissä niin ne alkais haista. Kun ei pääse ilma kiertämään.

Haiseeko sulla ne villat? Kun monesti sanotaan, että kivivilla ei haise mutta kyllä niissä minussa jonkinlainen haju on. Ja tuntuu, että tuo haju olisi sellainen kivivillamainen haju. Mutta, että miksi se vuosien varralle alkaisi haista voimakkaammin..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka20.12.2018 10:29

Kyllä meillä on sama 50mm villaa - höyrynsulku - runko ja villa -rakenne.

Katossahan ei ole höyrynsulun sisäpuolella villaa ja jotenkin se haju meillä ainakin tuntuu enemmän liittyvän kattoon.

Osaatko kuvailla teillä esiintyvää hajua tarkemmin ja miten oireilette?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ihmettelijä20.12.2018 20:27

Enemmän tuo meilläkin liittyy todennäköisesti kattoon, kun sisäkaton purkaessa haju tuli voimakkaasti esiin. Vaikka mitään näkyvää syytä ei ole.

Meillä oli tuulikaapissa tuo outo haju ja purin seinistä sekä katosta kipsilevyy pois. Seinissä olevat villat haisi tuolle mutta olivat ihan kunnollisen näköiset. Vaihdoin ne uusiin ja haju väheni huomattavasti.. Tosin tuntuu, että samaa hajua tulee saman tilan katon suunnilta. Varmaan jonku ilmavuodon mukana mistä lie asti yläpohjaa..

Hajua on hankala kuvailla mutta jotenkin kemikaalimainen ja hieman pistävä se on. Minusta kivivillassa on lievästi samanlainen haju vaikka sanotaan ettei se haise..

Meillä on nokat koko ajan tukossa mutta epäilen, että se johtuu kuivasta sisäilmasta. Se, kun huitelee koko ajan alle 20%. On tullut asuttua hometalossa niin kaikki hajut saa nykyisin pään sekaisin. Eli isoin oire on turhan herkästi haistaminen. :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Talo 199017.04.2019 06:52

Meillä yläpohjassa 50mm kivivilla jonka päällä noin 50cm puhallusvilla jota lisättiin 2013. Sen jälkeen aika pian alkoi tulemaan tätä pistävää hajua. Vaikuttaa siltä, että alla oleva vanha villa ei pääse tuulettumaan ja hajua ilmestyy sen myötä. Taitaa olla kivivillan ikävä ominaisuus. Sisälle haju tulee joskus kun on kolmessa tulisijassa on tuli samanaikaisesti. Katto ei ole koskaan vuotanut ja rakenteet ovat kuivat. Samantapainen haju oli havaittavissa myös wcn seinien villoissa, kun remontin yhteydessä jouduin avaamaan kipsilevyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Haju ihmetyttää21.04.2019 16:32

Asun vuokralla v. 2013 valmistuneessa ja Yit-rakentamassa kerrostalossa (5krs). Asunnossa on erittäin huono ja kuiva sisäilma. (swegon casa ilmanvaihtokone) Asunnossa myös outo haju, sellainen rakenteista tuleva. Haju on voimakkain eteisessä ja ihmettelenkin eteisen katon suunnittelua. Katossa on neliön mallisia levyjä, jotka saa siirrettyä pois paikoiltaan. Katon taso on alempana kuin muualla asunnossa. Levyjen alta löytyy putket, johdot jne. putkien läpiviennit "tilkattu" keltaisella villalla umpeen. En ole ikinä nähnyt tälläistä kattoa, joka ei ole tiivis. Asunnossa parvekkeen ovelta mitattuna alipainetta 10pa ja ulko-ovelta rappuun päin mitattuna 5pa. Eteisen vieressä olevassa makuuhuoneessa ei voi nukkua koska siellä haisee niin voimakkaalle kellarille tai varastolle. Osaisiko joku kertoa mistä saan apuja tähän hajuongelmaan, olen myös homealtistunut ja hajuaisti todella herkkä. Myös muut asunnossa asuvat kärsivät päänsärystä, kurkkukivusta ja silmien kirvelystä. Ikkunoiden auki pitäminen voimistaa hajua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja04.05.2019 00:15

Se, että haisee kellarille on minusta huolestuttavaa koska se kielii siitä, että jossain homehtuu..

Ota yhteyttä isännöitsijään sekä vuokran antakaan ja kerro asiasta heille.Olet vuokralla niin älä maksa itse mitään tutkimuksia ja hommaa ketään sinne omin konstein katseleen paikkoja. Et omista asuntoa niin älä missään nimessä ala stressaan toisten omaisuudesta..

Minun suositus on se, että muutat siitä pois mahdollisimman nopeasti. Olen käynyt yhden hometalo riidan läpi ja en suosittele kenellekään. Niillä rahoilla olis korjannut taloa paljon. Vuokralaisena en edes miettisi asiaa vaan muuttaisin pois..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pois vaan sieltä04.05.2019 00:19

Et omista asuntoa niin sinun ei kannata alkaa etsimään apuja ongelmaan. Ilmoita vuokran antajalle sekä isännöitsijälle. Kumpikaan ei varmasti ole oikeasti kiinnostunut mutta olet asiasta kuitenkin ilmoittanut..

Sen jälkeen muutat pois siitä. Hometalo riidan läpi käyneenä voin sanoa, että vuokralaisella tuollainen asia on helppo hoitaa. Ei ole omistusta niin eiku irtisanoo asunnon ja muuttaa pois..

Kellarin haju kielii homeesta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Toinen samanlainen14.05.2019 20:04

Hei Haju ihmetyttää Asummekohan samassa talossa? Oireesi ovat täsmälleen samat kun meillä..tosin meillä kerroksia vain 4 ja asumme ylimmässä. Kattorakenteita sama kuin teillä mutta iv- kone erimerkkinen. Meillä myös lämmöntalteenotto. Meillä ei haise perushome kuin hitusen joskus kun ikkuna auki. Sen sijaan meillä haisee muovinen kemikali ja välillä jokin makea arominen. Mutta ilma on huonoa ja päätä särkee, silmiä ja suuta kirvelee. Talvella oli vielä pahempi. Tosin pitää heti kertoa että tämä firma vaihtaa suodattimet 2 kertaa vuodessa mutta koko koneen mustanharmaa sisälmys varmaan ikinä putsattu. Ollaan lähdössä nopeasti mekin. Pelottaa vaan että minne uskaltaa mennä koska nyt asumme kalliisti ja arvokkaasti ja tilanne on tämä. Olen kontaktoinut teknistä isännöitsijää mutta häntä ei toistaiseksi kiinnosta. Käynyt kerran toteamassa kaiken olevan kunnossa. Kehotti muuttamaan muualle. Oma analyysi liittyy kaatuneeseen villaan ja mahdolliseen 2etyyliheksanoliin lattiasta. Villaa epäilen siksi että ikkunaa aukaistessani tulee hetkonen homeen hajua ja näyttäisi noita ikkunanpieliä yritetty useampaan kertaan massalla laittaa. Lattiaa mietin makean haluan ja kiireellisen rakennusaikataulun perusteella. Betoni tuskin on saanut kuivua riittävästi ja siksi aiheuttanee 2etyyliheksanolia muovisesta askeläänieristeestä joka yhden lattialistan alla oli jopa muuttanut väriään lähes mustaksi. Ikkunatuuletus ei ihme kyllä juurikaan auta asiaa, vaan toisella keleillä oireet pahenee. Miksiköhän näin? Onko ikkunoiden ollessa auki yhteys villoihin esteetön? Se selittäisi homeenhäivähdyksen. Samoin tuulella ja ilmanpaineella yms lienee asiaan osuutensa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Laattojen uusjia18.11.2019 08:27

Tarkoitus on uusia pesuhuoneen laatoitus ja siinä yhteydessä saunan lattia laatoitus, koska ovat samaa lattiaa. Panelointi on saunassa purettu ja menossa on tulo- ja poistoilmastointiputkien laittaminen seiniin. Seiniä avattaessa haju muistutti kuumista auton jarruista tulevaa lemua. Seuraavana päivänä haju muistutti kissan pissan hajua; ehkä vähän kitkerämpi. Villat ovat kuivia ja normaalin värisiä; kivivillaa. Haju tuntuu hissukseen häipyvän, mutta panee miettimään...pitäisikö villat vaihtaa esim. ekovilloiksi. Talo on 1984 Mittatalon jokin tyyppi. Mittatalosta tuli myöhemmin Kastelli konkurssin kautta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka21.11.2019 21:13

Onko uusia kuulumisia höyrynsulkumuovi + villan hajun suhteen? Katossa tai seinissä?

Itseä mietityttää ovatko ullakon puhallusvillat hajun ja nenän ärsytyksen lähde.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta