Onko tää vakavaa vai vaan tavallista flunssaa?

Janna 14v06.11.2014 01:02

Olen saanut välillä öisin kohtauksia jolloin en saa nukuttua tai jos nukahdan herään kuin en olisi saanut henkeä. Minulla on limaa kurkussani ja nenä on tukossa. Joskus jopa rintaani sattuu. En aluksi ajatellut sen olevan mitään vakavaa vaan luulin sen olevan ensimmäiselä kerralla flunssan merkkejä. Minulla on jo atooppinen iho ja siitepölylle olen allrginen lievästi. Aion kertoa vanhemmilleni asiasta nyt kun oireet ovat tulleet jo pari kertaa öisin. Ihmettelin vain, kun katsoin allergia- ja astmaliiton sivuilta ei siellä lukenut paljoa siitä mitä oireita öisin voi tulla. Haluaisin vain kysyä onko jollakin muulla ollut samanlaisia oireita. Minulle tekevät myös voimakkaat hajut ja en pysty olemaan samassa huoneessa jos joku on polttanut tupakkaa. myös pakokaasut tekevät pahaa. Menin nukkumaan tänään ja sain heti oireita kun meinasin nukahtaa. Limaaa kurkusssa ja en saanut unta. Kello on jo 1.02 mutta en vain saa nukutuksi. Toivottavasti en ole ainoa jota tälläiset oireet painavat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaisla06.11.2014 18:58

Kerro vain rohkeasti vanhemmillesi oireistasi. On varmaan hyvä käydä lääkärissä näyttämässä ylähengitystiet, vaikka korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärillä. Jos nenä on jatkuvasti tukkoinen ja kurkku on limaa täynnä niin eihän se kivalta kuulosta. Limaneritys voi olla flunssasta johtuvaa tai sitten ihan allergista nuhaa.

Täällä ei kukaan tietenkään tee diagnooseja, vaan jokainen voi kertoa omia kokemuksiaan. Täältä saa hyviä vinkkejä, mutta monen asian suhteen tulee olla kriittinen.

Omalla tyttärelläni on siitepölyallergia ja jonkin sortin ympärivuotinen allerginen nuha. Hänellä on ollut poskiontelotulehduksia, nenän limakalvojen turvotusta jne. Nenän kunto vaikuttaa myös keuhkoihin, koska nenästä lima valuu kurkkuun ja ärsyttää myös keuhkoja.

Nenää voi avata alkuun esim. apteekista saatavalla Nasolinella. Hyvä keino on myös nenähuuhtelu. Helppo keino on myös apteekista ostettava Physiomer-suihkepullo, jolla saa helposti nenää huuhdeltua ylimääräiseltä limalta. Tyttäreni käyttää Nasaline-nenähuuhtelijaa (vastaavia on sarvikuonokannu, NHS-kannu). Hänelle huuhtelu on onnistunut 5-vuotiaasta alkaen ja nykyään hän itse jo pyytää, että huuhdellaan nenä kun se tuntuu tukkoiselta.

Kerro tosiaan rohkeasti vanhemmillesi, niin saat apua oireisiisi nopeammin. Turhaan ei kannata limaisuudesta kärsiä, varsinkin kun se vaikuttaa jo yöuniisi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hajuton28.03.2015 17:58

Kertakäynti marketissa hajustaa sinut eli vaatteesi Toiseksi tätänykyä miljoona naista hajustaa KAIKEN. minne istutkin, Sinut on HAJUSTEttu.

väripainettu lehti ja liuottimet.

Pesuaineen on oltava hajusteeton. Lisää kuumaa vettä peukoneseen. Pyykki on huuhdottava kunnolla, ota ämpäri ja lisää huuhteluvettä

Imuroi huone kunnolla, microsuodatin

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vanha27.04.2015 12:28

Seuraa oireittesi ilmaantuminen ja päättele syy. Älä lankea selviytymään vain lääkkeiden avulla. Nuorella on vuosikymmenien myrkynsyönti edessä ja se jo sinänsä on erinomaisen epätoivottavaa.

Kokeile lisätä ulkona oloa. Minulla on sisällä vähemmän oireita, jos olen paljon ulkona.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta