Homeesta yliherkistynyt, elämä muutostilassa, mitä tehdä?

Zeelas31.12.2012 18:03

Olen kärsinyt nyt lähes kolme kuukautta (tarkalleen ottaen oireet alkoivat 3.10.2012 koulussa) erilaisista oireista: pahoinvointi, päänsärky, huimaus, epänormaali olo, vilunväreet, sydänoireet fyysisessä rasituksessa, näköhäiriöt, hikoilu, lihas- ja nivelkivut. Oireet pahenevat ammattikorkeakoulussani, josta olen ollut nyt yli kuukauden poissa. Ne helpottivat aluksi kotonani, mutta sitten ostin käytetyn ruokapöytäsetin joka haisi maakellarimaiselle ja kitkerälle. Kahden päivän päästä vein sen pois, jonka jälkeen imuroin HEPA-suodatinimurilla, puunasin pöydät, hyllyt, pinnat ja lattiat kloriitilla - mutta silti oireilen ja oireilen. Välillä rajummin, välillä vähemmän. Olen ilmeisesti altistunut niin pahoin, että oleskelu sisäilmaongelmaisessa/hometilassa laukaisee lähes heti oireet. Olin tänään paikallisella R-Kioskilla n. tunnin ajan, jonka jälkeen oireeni tulivat voimakkaina. Voin tätä kirjoittaessani todella huonosti. Sama juttu oli kun kävin Turussa suojelurakennuksessa. Olen vasta 19-vuotias opiskelija, joka ennen oireita opiskeli innolla, urheili ja söi terveellisesti. Elämäni on muuttunut hirvittävästi, kuin mennyt alas vessasta. Olen käyttänyt hirvittävät määrät rahaa hoitoihin ja tutkimuksiin niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella - nostanut pikavippejä kahdeksasta firmasta ja käyttänyt opintolainaa - pahimmillaan en saa summia maksettua, edessä on siis ulosotto. Julkisella puolella taistelin n. 2,5kk ennen kuin suostuivat S3 -homelabrat ottamaan - olivat koholla, samoin kuin IgE oli 306, eli koholla.

Tänään kävin työvoimatoimistossa - pyörittelivät päätään, kun sain heidänkin tiloissaan välittömän huimauskohtauksen, minulle tuli pahoinvointia, päänsärkyä ja hikoiluoireita. Kuulema työpaikat aika vähissä. Sosiaaliturvatoimistossa kävi samoin. Työkkärissä ehdottivat sairauspäivärahaa, etteivät opintotukikuukaudet kuluisi. Onko enää mitään mahdollisuutta tai toivoa? R-Kioskilta yritin kioskimyyjän paikkaa saada, mutta aloin oireilla rajusti noin tunnin kioskissa oleskelun jälkeen - lämmintä ruokaa oli vaikea syödä, sillä tuntui että oksennan sen ulos. Kotonakin kun ongelmia on, niin täällä jatkuvasti epätavallinen olo, päähän koskee, väsyttää, huimaa, on lievää pahoinvointia ym.

Sydänoireita on jo kehittynyt, eli fyysinen harrastaminen on käytännössä mahdotonta, kun tulee rintakipuja ja yleisvointi huononee. Rasitus-EKG on tulossa yksityisellä. Ja tosiaan kilpirauhashäiriöitä, TSH oli koholla. Jyväskylästä olen kotoisin, onko täällä tai Keski-Suomessa muita vastaavassa tilanteessa olevia nuoria?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
E-T-Lään15.01.2013 14:41

Voitko kokeilla jotakin lämmintä maapallon paikkaa? Sellaisessa voi olla paljon ulkona ja sisälläkin ovi auki.

Tietysti pitää heti opetella paikallinen kieli (lähinnä tulee mieleen espanja) ja sitten päästä oppiin tai työhön.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Voi harmi15.01.2013 20:46

Olen jo aikuinen mutta kärsinyt osasta oireista. Ensin kannattaisi hankkiutua siitä kodista pois. Kuopion seudulla on homeoireisiin erikoistuneita lääkäreitä. Homeesta voi todella pahoin ja onhan sinulla elämä edessä. Muun muuassa lääkäri Tuula Hosman voisi jo puhelimessa konsultoida. jos sinulla on varaa niin siirry yksityiselle lääkäri puolelle. Googleta netistä järjetö Tyhosa on aikuisia jo työssä olevia varten, mutta saisit varmaan sitä kautta jotain tietoa asiasta.

Voimia polulle. Se voi olla raskas, mutta uskon, että jostain avun saat:)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus22.01.2013 08:41

kannattaa selvittää kilpirauhasasia, homepaikasta pois, ja oireiden pitäisi helpottaa, jos homeista ovat, mutta kilpirauhasvika voisi selittää noin rajut oireet. Kilpirauhasongelmat ovat melko yleisiä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Carita20.04.2013 12:34

Kokemukseni samoja kuin tämän neidin. Olen rakennushomeille herkistynyt "nuori" nainen, tosin viimeiset kahdeksan vuotta olen sairastanut ja hups, olenkin 30 vuotias. Jostain syystä laukesi samoihin aikoihin astma, kilpirauhasenvajaa toiminta eli hypotyreoosi. Siinä oli melkoista tk-lääkäreillä juoksua. Paljon sairastin, yritin saada aikaa lääkärille ja lopulta vastaus oli aina ei ole aikoja. Aika kumma miten ihmisiä nykyisin kohdellaan. Pyrin sitkeästi sairastamaan, kotona ja vähävaraisena opiskelijana minulla ei ollut varaa yksityiselle. Olin myös niin huonossa kunnossa etten jaksanut/kyennyt lääkäriin. Oli myös aika jolloin en kyennyt kauppaan olin yksin jolloin olin nälissäni. En jaksanut hoitaa laskujani jne. Mutta ilman vanhempia ja ystäviä on aika pulassa. Silti, pikavippi asia on järjesteltävä pois, esim. Velkajärjestelyjen kautta. Mitään ei kannata huolia käytettynä, ostaa kirpputorilta tai kierrätyksestä = niistä saa aina oireita. Tässä maassa homeiset, sädesienikamat ei mene kaatopaikalle vaan kierrätykseen. Opiskelu ja työpaikka on vaikea hankkia sillä on niin paljon tiloja joissa ei vain voi olla. Suomesta pois muutto on perusteltu vaihtoehto jota itsekin harkitsen nykyisin vakavasti.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
09.06.2013 19:08

Oireet kuulostavat myös joltain ahdistuneisuushäiriöltä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ei ihme18.06.2013 20:02

Ehkä, mutta luultavasti aikajärjestys oli niin, että ensin oli fyysiset oireet, ja mm. kun niistä/syistä ei tiedä/tiedetä tarpeeksi, ja tilanne on toivoton, seuraa ahdistuneisuus edellisten lisäksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta