Lakanat ja patjat haju- ja kemikaaliyliherkälle

Päivi17.05.2017 11:05

Hei, Äitini on lähiaikoina sairastunut vanhojen kosteusvaurioiden aiheuttamista sisäilmaongelmista haju- ja kemikaaliyliherkkyyteen. Onko jollain kokemusta mistä saisi patjoja ja lakanoita ym. petivaatteita joissa ei ole käytetty mitään kemikaaleja? Hän on juuri muuttamassa asuntoon jossa mahdollisesti voi asua ja miettii parhaillaan voiko sinne viedä esim. vaatteita/tekstiilejä joissa nykysessä asunnosta tarttuneet hajut? Jos pesee ne ja kuivattaa ulkona, hajua ei juuri ole mutta kun vaatteet vie nykyiseen asuntoon, haju aktivoituu. Kaikki kommentit ja vinkit tervetulleita!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Petivaatteet18.05.2017 20:54

Homemuutosta: http://homeasunto.suntuubi.com/?cat=21

Kosteusvaurio, irtaimiston uusiminen: http://www.homepakolaiset.fi/13_myytti.html

Lakanoita yms. kun pitää muutenkin uusia aika ajoin, kannattaa varmaankin hankkia "uudet".

Villa&Peite-nimisen firman ohuen puuvillaisen patjansuojus ei valitettavasti ollut sinällään hajuton/kemikaaliton, vaikka ÖKO-TEX -standardin laatuista, mutta sen saattoi pestä koneessa. Haisi uutena, mutta kertapesun jälkeen hajuton (kutistui jonkun verran). Suojus eristää vähän tavallisesta petauspatjasta ja on helppo pestä.

Parhaat lakanat ehkä ennestään hajusteettomilla pesuaineilla pestyjä ja käytettyjä, jos jostain saa.

Kotimaiset pellavatuotteet voisi ajatella suht hyviksi (?), Lapuan Kankurit, Jokipiin Pellava, ym. Kunnollinen pellava ainakin kestää kuuman pesun. Ainakin jotain tuotteita löytyy petivaatteissa, ja Kankureilla joitakin pellavapeittoja.

Ruskovillalla on luomupellava/luomupuuvillainen peitto: https://webshop.ruskovilla.fi/tuote/612 (myös villatäytteinen peitto) Ko. pellavapeitto ei uutena juuri haissut, mutta sen verran silkoisen sileän näköinen, että varmuuden vuoksi pesin heti. Peitto ei ole kovin paksu, joten mahtui hyvin pesemään kotikoneessa.

Askon ihan peruspetauspatja on ollut kohtuullinen. Tosin sen sisusta (vaahtomuovi) piti tuuletella ulkona jonkun aikaa.

Uuden patjan hankkiminen mietityttää itseänikin, mikä olisi fiksu ja toimiva (mahdollisimman kemikaalivapaa). Älyvaahdot kierrän kaukaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta