Hyvä imuri astmaatikolle

astmaa tikko29.04.2011 10:59

Lueskelin tuolta allergiatunnustuotteista imurikeskustelua, mutta se oli jo sen verran vanha viestiketju, että ajattelin aloittaa tähän uuden. Eli mikä imuri teilläon tai mikä teidän mielestä on hyvä imuri allergiselle/astmaatikolle? Mulla on Electrolux, mutta harkitsen uuden imurin ostoa. Tuossa imuteho laskee pölypussin täyttymisen myötä. Olisi kiva kuulla kaikenlaisia kokemuksia!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä29.04.2011 10:59

Heips`

Meillä on aika uusi Miele S5821 ja on mielestäni kyllä hyvä pölynimuri. Pölypusseina on merkkikohtaiset irtopölypussit. Tehokas imuri, tehot on säädettävissä 300-2200W:n. Hyvä imuri, pitäisi kai van talutella sitä vieläkin useammin - laiska kun olen. Hoh, hoijaa! Mun vain saisi jälleen kunnialla ohitse tämän katupölyajan. Täällä on vasta alkamassa.... Terkuin Surullinen yskijä

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mansikka29.04.2011 11:00

Meillä on kaksi imuria. Tavallinen keskuspölynimuri ja sitten sellainen Dysonin imuri joka on tarkoitettu kotiin jossa on eläimiä (en muista mallia, saattoi olla että mainostettiin peräti allergia-imurina -meillä ei siis ole mitään lemmikkejä). Musta Dyson on jotenkin hankala käsitellä, siinä on lyhyt johto ja se on äänekäs. Mutta kerran sitten testasin eli imuroin sohvakaluston ensin keskuspölynimurilla ja sitten Dysonilla -Dyson veti ihan uskomattoman määrän sitä pölyä siitä sohvakalustosta vaikka kuinka olin mielestäni imuroinut hyvin tuolla toisellakin. Ja sohvakaluston värikin suorastaan kirkastui.

Niin, että kai se Dyson ihan hyvä on vaikka on mielestäni edelleen jotenkin hankala käsitellä ja meluisa...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pölyä29.04.2011 11:00

parhaiten toimii varmaan juuri sellainen missä on parhain mahdollinen se suodatin. Eli ei päästä ilmaan pölyä juuri lainkaan. Me ostettiin electroluxiin uusi suodatin mikä oli vielä parempi kuin edellinen. Niitä myydän erilaisia. Ja varmaan imutehokin ratkaisee...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astmaa tikko29.04.2011 11:00

Meilläkin on just tuo sama Mielen pölynimuri hepa-suodattimella varustettuna. Olen erittäin tyytyväinen. Jos päädyt hankkimaan tuon, niin huomaa, että pölypussipaketin mukana tuleva vaihtosuodatin ei ole hepa-luokan suodatin, vaan että se uusi hepa-suodatin pitää erikseen hankkia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
wildlife01.05.2011 21:20

Nyt useamman imurin läpi käyneenä voin suositella Hyla puhdistusjärjestelmää. Se on kallis, mutta moninverroin parempi kuin tavalliset imurit ja kestää kymmeniä vuosia käytössä. Meillä on Dyson DC29 allergy, joka on ok imuri, mutta hankala käyttää (se mistä pidetään kiinni, rasittaa rannetta), jumii lattiaan ja säiliön tyhjennys on taitolaji.

Tein siivouksen Dysonilla ja sen jälkeen Hylalla ja kyllä se vesi oli aivan kamalan näköistä, joka lähti matoista ja sohvasta, jotka olin jo käynyt Dysonilla läpi.

Verrattiin Hylaa muihin vastaaviin tuotteisiin: Rainbow, Roboclean ja Pro Agua, mutta muissa ei ole vastaavaa separaattoria ja osassa on vielä hepasuodatin lisäämässä tehoa. Kestävä tuote kyseessä. Ja hyvä käyttää.

http://www.hylafinland.fi/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allerginen02.05.2011 15:41

Meilläkin on tuo HYLA merkkinen imuri ja olen tykännyt siitä kovasti.

Imuroituaan petivaatteet tuolla imurilla voi vain ihmetellä missä sitä onkaan nukkunut. Sängyn imuroinnin jälkeen vesi on imurissa mustaa.... Imurilla saa kaikki pölypunkitkin pois sängystä ja on paljon helpompi hengittää. Imurin voi jopa laittaa puhditamaan ilmaa. Sen minkä saa imuroitua ei tule takaisin ilmaan kun se sekoittuu veteen. Vesi on tietenkin vaihdettava joka imurointi kerran jälkeen.

Itse en tulisi enää toimeen ilman HYLAA.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
02.05.2011 16:21

meidän perhe on vaihtanut keskuspölyimurin tilalle ,hyla merkkisen vesi-imurin.imurissa iso vesisäiliö johon laitetaan pudas vesi kun imurointi aloitetaan ja likainen sitten päätteeksi pönttöön.aina puhdas imuri,ei pusseja eikä vaihettavia suodattimia ja huoneilmaan ei palaa mitään pienhiukkasia takasin kun ne jää veteen. useamman vuoden käytön jälkeen edelleen erittäin tyytyväinen imurin käyttäjä.ostos oli kallis mutta pois en antaisi mistään hinnasta!! suosittelen !

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astmaa tikko04.05.2011 15:16

Mä olen nyt miettinyt, että hankkisin joko Electoluxin sen version, joka oli testivoittaja jokin aika sitten (oliko v. 2009) tai sitten Dysonin. Mutta en osaa päättää, kumman ostaisin...Ovat kuitenkin sen verran erilaisia...Ja haluaisin hyvän!! Kummatkin on kuitenkin sen verran kalliita, että sen täytyy sitten olla kans hyvä. Nyt mulla on Electrolux, mutta se on joku halvempi versio.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
RAINBOW20.05.2011 15:12

Hei,

omistin ennen Hylan puhdistusjärjestelmän. Ihan vesi-imuri. Meillä on ollut LUXin imuri käytössä, on myös keskuspölyimuri mutta vesi-imuri on ehdoton ykkönen! Mielestäni imurissa on tärkeänä ominaisuutena ilmanpuhdistus. Myös Hylassa separaattori rupesi pikkuhiljaa tukkeutumaan vaikka sen piti olla itsestään puhdistuva. Hylassa ei ollut myöskään hepasuodatinta. Kuulin ystävältäni RAINBOWN puhdistusjärjestelmästä. Siinä on voi pienemmällä teholla putsata huoneilmaa, ääni on niin hiljainen että voi olla kokoajan päällä. Tampparihan on ihan ehdoton petien puhjistaja ja mattojen imurointiin loistava. Myös "Reiskan" uusi ilme, tamppari ja normi suulake toimivat samalla letkulla on loistava uudistus. Tuote on hintava mutta haukkuu hintansa moninkerroin. Imurihan on pitkäksi aikaa tarkoitettu hankinta! Lämpimästi suosittelen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
NtiKoo20.06.2011 00:57

Paljonko tuollainen HYLA-imuri maksaa? Mitä kautta hankitte sen?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Entinen hylan omistaja05.07.2011 00:05

Meillä oli ennen Hylan puhdistusjärkestelmä. hYLASTA luvattiin että sen separaattori puhdistuu itsekseen. Imuri ehti olla meillä vuoden ja minun täytyi alkaa putsailemaan separaattoria koska imuteho laski separaattorin hiljaksellen tukkeutuessa. Kansi, jossa separaattori on kiinnitettynä pysyi suht puhtaana mutta ei tärkein separaattori. Ja minulle kun ilmanpusaus on todella tärkeä ominaisuus ja hylassa kun ei ole kuin yksi voimakkuus niin se harmitti. En voinut koko päivää pitää imuria isolla teholla putsaamassa ilmaa. Tamppari on hyvä, ehdoton osa kodinhoidossa. Vesisäiliö mahdoton täyttää normivessan altaasta koska on niin korkea. No minun tarinani sai onnellisen käänteen. Ystäväni, entinen hylalainen, törmäsi Rainbown puhdistusjärjestelmään. Kuulin puhdistettavasta separaattorista, ilmanputsausta voi tehdä kahdella teholla, esim, yöksi voi jättää suolahoidon päälle. Puhdistettava separaattori ja vielä hepasuodatin. 8vuoden takuu! Missä moottorilaitteissa on näin pitkä takuu? Ja näppärän kokoinen vesisäiliö.Heitimme Hylalla hetulaa ja siirryimme Reiskaan, onneksi. Rakensimme talon viisi vuotta sitten. Halusin ehdottomasti keskuspölyimurinsen vuoksi koska se on niin "näppärä". Miksi laitoimme monta sataa enemmän rakaa imuriin kun samanlaiset puhdistukset toimittavan, perässä vedettävän imurin olisimme saaneet ainakin 599 euroa halvemmallaa?Siksi koska kaikki toitottavat että keskuspölyimuri on niiiiiin hyvä. No kun vesi-imuriin törmäsimme niin keskuspölyimuri saa meidän perheessä pölyttyä rauhassa:) Mut vertailkaa ka vaikka millaisen imurin olette ostamassa niin verratkaa vesi-imrin kanssa. Hinta on korkeampi mutta toimintoja on niiiiin paljon ja käyttöikä on n.20 vuotta. Etenkin astmaatikon ja eläinperheessä edetu tulevat parhaiten näkyviin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
wildlife05.07.2011 08:40

Pitää vielä sanoa, että Hyla on ollut markkinoilla 1990 luvulta alkaen (kotisivut) ja markkinoilla on toinen versiomalli menossa (muistelen myyjän kertoneen näin). Myyjällä oli myös 10 vuotta vanha malli tullut "vaihdossa" ja sekin oli edelleen toimiva. Vertailtiin tosiaan muihin puhdistusjärjestelmiin, mutta hinta, laatu ja hyvät ominaisuudet osuivat Hylaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Testivoittajaan pahasti pettynyt12.07.2011 12:00

Meillä on ollut kohta kaksi vuotta electrolux ultraone tetivoittaja (hinta vähän alle 400e). Imuri on ollut suuri pettymys. Suulake sisältää tampparin, kuulostaa kivalta, mutta tekee imurista painavan ja kömpelön. Suulake on myös sen mallinen, että se pitää puhdistaa (avata) lähes jokaisen imuroinnin jälkeen, koska se kerää niin paljon karvoja ja hiuksia, että imuteho laskee heti. Lisäksi tamppari hajosi noin kuukauden käytön jälkeen. Huollossa imuri makasa noin 1,5 kk. Huollon jälkeen tamppari toimi taas noin kuukauden ja hajosi uudelleel. En ole jaksanut korjauttaa. Säätönupit imurin kahvassa ovat hankalat, koska käsi osuu niihin tahtomatta esim. sängyn alusia imuroitaessa. Tästä syystä imuri joko sammuu tai muutta tehoa vaikka et haluaisikaan. Nyt tänään imuroidessa imuri sammui yhtenään eikä tahtonut käynnistyä uudestaan vaikka en säätönuppeihin koskenut. Imuteho ei myöskään yllä maksimiin vaikka imuroisi parkettia uudella pölypussilla. Kiikutan sen huoltoon vielä toistamiseen, koska takuuta on jäljellä vielä kuukausi. Taidan silti ostaa uuden tilalle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hyvääeisaahalval27.07.2011 12:56

Minulla on ollut hyla 4 vuotta ja olen tyytyväinen. Nyt kävi Pro-aqva esittelijä. Periaate on sama mutta paljon laadukkaampi ja viimeistellympi vehje. Olisin ostanut, mutta kun on jo se hyla. Kuka ostaisi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mikä avuksi13.09.2011 10:35

Kuka tietää jonkun laitteen, joka veisi puunpolton hajut pois, olemme hätää kärsimässä hajujen vuoksiVaikka kuinka tuulettaa, kun pitkiä aikoja poltetaan hajut on aina sisällä

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hyvä imuri13.09.2011 18:22

Kannattaa tutustua Rainbown puhdistusjärjestelmään siinä on ilmanpuhdistus ja imuritoiminnot samassa ja paljon muuta, saa varmasti myös nuo puun hajut pois. Minulla laite on ollut puolisen vuotta, enkä enää luopuis siitä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tikko13.09.2011 21:12

Puunpolton + kaikki muutkin hajut poistaa: http://www.ilmanhaltija.fi/homeoireet__allergia_ja_astma_hallintaan___sisäilmanpuhdistin_iqair_health_pro_150_markkinoiden_paras_ilmanpuhdistin_isoon_tilaan_pr_101005.html

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astma Liina14.09.2011 09:32

Joku kehui Proagvaa uuden aikaisemmaksi verrattuna HYLAan. Voin kertoa, että Proagvan kehitti mies, joka lähti HYLAlta pois ja perusti oman firman. Muuten hyvä laite se pro agva, mutta siinä on sama moottori kuin eka HYLAssa 20 vuotta sitten. Eli TOSI alkeellinen verrattuna UUTEEN HYLAan, jossa on takuu 15 vuotta!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
HYLA GST- separaattoriteknologian edelläkävijänä14.09.2011 14:06

Hyvä ”Entinen hylan omistaja”, Edustan HYLAn maahantuontia Suomessa ja haluan tässä yhteydessä selventää kirjoituksessasi esiintyneitä väitteitä HYLAn separaattorista. Ensiksikin haluan täsmentää, että HYLAn (NST&GST) separaattori ei voi mennä tukkoon. Tämä perustuu maailmanlaajuisesti patentoimaamme separaattoriteknologiaan, joka pitää huolen siitä, että separaattorin lamellit eivät tukkeennu. HYLAlla on näin ollen hallussaan ainoana patentti tukkeutumattoman separaattorin valmistukselle. HYLA GST:lle myönnämmekin Suomessa 15 vuoden takuun. Emme ole saaneet vuoden 1999 alkaneen historiamme aikana yhtään ainutta konetta huoltoon, jossa ”separaattori on mennyt tukkoon”. Mikäli omistat Suomen ensimmäisen ja ainoan tukkeutuneen HYLAn separaattorin, haluaisimme mielellämme nähdä sen. Takuuaikaahan siinä lienee jäljellä?

Rainbow-imurin ilmanputsaustehoa meillä vastaa HYLA-ilmanraikastin, jonka voi kätevästi saada vaikka suosittelulahjaksi ilmaiseksi tai hankkia osoitteesta www.hylashop.fi Mikäli haluat tarkemman selityksen Rainbow-imurin ja HYLA-puhdistusjärjestelmän eroista sekä HYLAn separaattoriteknologiasta, voit käydä katsomassa pari minuuttisen videoklipin nimeltään ”Laitetta ostaessa” osoitteessa www.youtube.com/hylafinland

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
MaijaL.15.09.2011 16:36

sopii hyvin allergiselle ja astamaatikolle. Roboclean on näistä edullisin ja ihan samat separaattorimoottorit löytyy kuin Hylasta tai Rainbousta. Koneella voi vielä matot ja auton penkitkin pestä...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta