Hajusteeton Omo Sensitive

Yäk17.07.2011 12:28

Omo Sensitive hajusteettomassa pesuaineessa on Allergia- ja Astmaliiton tunnus. Tuote on ollut ok minulle pitkän aikaa. Nyt tuote on pistävän hajuinen eikä haju lähde huuhtelemalla. Pullon väri ja pesuaineen väri on myös muuttunut. Tunnus pois tuotteen sisältöä muuttaneelta valmistajalta!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hajusteettomien tuotteiden ystävä18.07.2011 01:50

Sama täällä havaittu. Hajusteettomassa Sensitive-tuotteessa on hajusteellisen tuotteen hajustetta. Normaalisti pesuainejäämän haju häviää vaatteen kuivuessa, mutta nyt niihin jää hajusteen tuoksu, jonka poistaminen vaatii useita pesuja sekä tuulettamista usean päivän verran parvekkeella. Pesukone pitää hajusteen pois saamiseksi pestä 5-10 kertaa suurella vesimäärällä ja korkealla lämpötilalla. Ei pieni työ. Laittakaa viesti omo@unilever.com, pyytäkää Unileverin tuotepalautusosoite ja vaatikaa vahingonkorvausta. Jos pompottavat, kuten minua, älkää luovuttako, ja lopulta teitä palvellaan hyvin. Laittakaa myös TUKESiin tietoa: (janne.niemela miumau tukes.fi), ja myös kuluttajaviranomaisille: https://qune.kuluttajavirasto.fi/kuluttajaneuvonta/web_lomake.aspx

Asia on vireillä myös TUKESissa ja Kuluttajaviranomaisilla. Heiltä tosin puuttuu toistaiseksi todisteet asiasta, koska asia on niin uusi. Ottakaa yhteyttä joukolla myös heihin, jotta asia saadaan kuntoon. Unilever testaa parhaillaan yhtä lähettämääni pulloa itse, ja on löytänyt (testattu) vastaavan hajusteellisen Sensitive-tuotteen ulkomailta, ja muitakin tuotepalautuksia on ULKOMAILLA vastaavasta syystä tulossa, mutta ei ole vielä tutkittu. Lähettäkää tuotteita Unileverille tutkittavaksi, ja ilmoittakaa TUKESille ja kuluttajaviranomaisille, niin asia otetaan vakavasti ja saadaan kuntoon.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hajusteettomien tuotteiden ystävä18.07.2011 02:12

Nyt pitänee välttää Unileverin tuotteita (Omo ja Bio Luvil (ilmeisesti samalta tehtaalta)), kunnes ongelma on selvitetty.

Millaisia kokemuksia teillä on näistä tuotteista? Ongelman selvittämisen ajaksi, tai jos ovat muuten parempia, voi näihin siirtyä kokonaan. Vielä ei ole tietoa, saadaanko ongelmaa korjatuksi (tai onko siihen halukkuutta Unileverillä, olettaisin, että on, mutta jos esim. kustannussyistä käytetään samaa linjaa, vaikka osa Sensitive-tuotteista tulee hajusteellisiksi, ei korjausta välttämättä tule.

Omon raaka-ainetta on vaihdettu myös hiljattain (kellertävämmän/ruskeahkon väriseen), mutta sillä ei ole tekemistä hajusteen kanssa. Hajustetta ei saisi olla tuotteessa laisinkaan.

Tässä vaihtoehtoja ongelman korjauksen ajaksi:

Erisan pyykinpesuneste MiniRisk nestemäinen pyykinpesuaine Pirkka Sensitive nestemäinen pyykinpesuaine LV nestemäinen pyykinpesuaine (sisältää käsinpesua varten glyserolia) Ariel Sensitive -pyykinpesuneste

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hajusteettomien tuotteiden ystävä22.07.2011 01:31

testailtu nykyisiä tuotteita:

Erisan haisi jo kaupassa hieman epämiellyttävälle, en ostanut MiniRisk nestemäinen pyykinpesuaine vaikuttaa oikein hyvältä
Pirkka Sensitive nestemäinen pyykinpesuaine aika hyvä ainakin Ariel Sensitive -pyykinpesuneste aika hyvä ainakin LV nestemäinen pyykinpesuaine en ostanut, koska glyserolia konepesussakin

Uusi Omo Sensitive on voimakkaan hajuinen (raaka-aine vaihdettu kellertävään/ruskehtavaan), mutta voimakas haju häviää vaatteesta sen kuivuessa. Omossa kuitenkin virheen takia hajusteellisia tuotteita osa, jolloin voimakkaan luonnollisen hajun takia vaikeaa havaita hajustettuja tuotteita kuin vasta kuivumisen jälkeen: silloin haju ei lähde, ja on myöhäistä. Omo oli aikaisemmin hvyä, ja ennen näiden muiden tuotteiden markkinoille tuloa (vuosia sitten viimeksi vertaillessani) parhaimpia, mutta ei siis ole enää. Hajusteettomuudesta pitäisi olla varmuus, ja kuivumisen aikainen haju on ikävä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus04.08.2011 00:44

K.o. tuotteen valmistuserästä löytyi Unileverin itsensäkin mukaan hajustetta 150 ppm.

Syy hajusteen pääsylle hajustamattomaan tuotteeseen oli, että hajustettu ja hajustamaton valmistetaan/pullotetaan samalla koneella, ja koneen pesu oli ollut tavallista huonompi "pesuveden paineenvaihtelu". Tiedossa ei ole, kuinka hyvä heidän pesunsa on normaalitialnteessa, ja kuinka tuollaisia "pesuveden paineenvaihteluita" jatkossa vältetään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hajuille allerginen07.08.2011 16:25

Hei, olen tehnyt saman huomion. Omo Sensitive ja Bio Luvil Sensitive pyykinpesuaineissa on todella outo hyvin pistävä haju. Epäilin jo vikaa pesukoneessamme, kun pyykin pesun (40 asteessa) jälkeen pesin koneen vielä tyhjänä ilman pesuainetta 90 asteessa. Haju ei lähtenyt siinäkään pesussa. Vaatteisiin ei haju ole kuitenkaan jäänyt kuivamisen jälkeen. Todella inhottava haju. Pesu/kylpyhuone tarvitsee tuuletuksen pesukoneen käytön aikana.

Huomasin kirjoitukset netissä, joten täytynee vielä kokeilla jotain muuta hajusteetonta pesuainetta ennenkuin kutsuu koneen korjaajan paikalle. Tulipalon vaara tulee mieleen ko. hajusta!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus09.08.2011 11:30

Omon ja Bio Luvilin raaka-aineen normaalikin haju on voimakas, mtuta niissä voi olla myös hajustejäämiä, koska hajusteellset ja hajusteettomat pullotetaan samalla koneella. Jos kyseessä on hajustejäämä, ei haju häviä vaatteen kuivuttua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mt17.08.2011 01:27

Jos haluaa myrkytyntä ja hajusteetonta pyykkiä, kannattaa kokeilla Merenneidon pesupähkinöitä. Tuote on egologinen ja sopii pähkinäallergisille koska "pähkinät" ovat luumarjoja. Pesee mielestäni hyvin. Pakkaus joka riittää 40 pesuun, painaa 150g, eli kaupasta kantaminenkin kevenee. Itse en voi käyttää Omoa tuksun takia ja mielestäni monet ns. hajustamattomat pulverit tuoksuvat liikaa. Pesupähkinät eivä myöskään haalista pyykkiä. Itse ostin Prismasta, mutta löytyy varmasti muualtakin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Arja23.08.2011 13:08

Olen käyttänyt vuosia hajusteetonta Omo-sensitiveä atooppiselle lapselleni, koska hän ei ole saanut siitä oireita.Nyt huomasin kauhukseni sen sisältävän ZEOLIITTIÄ, joka on erittäin huono asia pesukoneelle. Tukkii pesukoneen putket ja kertyy lämpövastuksien ympärille. Koneeseen saattaa tulla jopa tulipalovaara. Ihmettelenkin, kuinka tuote on saanut allergia-ja astmaliiton merkin? Zeoliitti on myös pölisevää ja saattaa aiheuttaa asmaoireita. Myöskin ihmettelen LV-pesujauheen saamaa astmaliiton tunnusta. Kyseisessä tuotteessa ei ole zeoliittiä eikä hajusteita, mutta silti poikani sai siitä näppyjä peppuun. jotka olivat pahimmillaan aika huiman näköisiä. En meinannut ensin uskoa sen johtuvan pesuaineesta, mutta kun vaihdoin pesuaineen näpyt hävisivät. Myöhemmin kokeilin taas LV:tä ja näpyt palasivat. Nyt olenkin uuden haasteen edessä, kun haluan eroon Omo sensitivestä zeoliitin vuoksi. Kokeilenkin nyt Hyvä-pyykki pulveria, jota ei päivittäiskaupoista saa. Monet allergiset ja atoopikot ovat tuntuneet sitä kehuvan. Toisena merkkinä näytti nousevan esiin Allegro niminen jauhe. Tuntuu olevan samantapainen, kun Hyvä pyykkikin, mutta sitä saisi myös fosfaatittomana, mikä olisi tietysti onnen omiaan haja-asutusseudulla. Asun kuitenkin kaupungissa, jossa pesuvedet menevät jätevesipuhdistamoon, jossa fosfaatit saadaan pois 95%:sti. Löysin Hyvä-pyykki pesuaineen jälleenmyyjän tästä ihan naapurikunnasta, joten sen tähden kokeilen nyt sitä. Allegroa olisi pitänyt tilata netin kautta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Perheessä allergiaa12.10.2011 15:38

Täältä yksi ääni myös Merenneidon pesupähkinöille, aikaisemmin noita piti tilata netistä mutta nykyään saa ihan prismastakin!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sensitive12.05.2012 16:45

Itse en ole vielä tuotetta ostanut. Aikaisemmin kyllä ja silloin tuote soveltui minulle. Allergia ja astmaliiton tulee olla aktiivinen ja vaatia tuotteilta merkin edellyttämiä ominaisuuksia. Tuotteiden muuttuessa huonompaan suuntaan, merkki pois tuotteelta armotta. Itse ehdottaisin, että me allergiset saisimme kokeiltaviksi nuo meille suunnatut tuotteet ja meillä olisi painava sana siitä, mille tuotteelle tuo merkki annettaisiin. Tuhannen allergisen otos olisi mielestäni riittävä. Tuhat ihmistä on vaikea "voidella", jolloin tulos olisi luotettavampi, mielestäni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
nykymenolla olemme allergisia kohta kaikelle04.08.2012 20:28

Allergiatunnuksesta näillä sivuilla kerrottua:

"Allergiatunnus auttaa valitsemaan tuotteita, jotka eivät YLEISESTI ärsytä, herkistä ihoa tai aiheuta hengitystieoireita."

"Allergiatunnuksella merkityt tuotteet soveltuvat LÄHES kaikille --"

" -- eikä sisällä hajusteita tai muita YLEISESTI ärsyttäviä tai herkistäviä aineita."

Allergiatunnus ei siis kerro mitään 1) ympäristön kuormituksesta (esim.fosfaatit eli kasviravinteet, suoranaisista haitallisista aineista puhumattakaan) 2) pesukoneen kuormituksesta (esim.zeoliitit) 3) siitä, saatko juuri Sinä allergisen reaktion, sillä riittää, ettei tuotteessa ole yleisimmin allergisoivia aineita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Milja02.11.2012 15:15

Nestemäinen Ecover Zero on hajusteeton, ja veikkaisin että käy monelle vaikkei sillä tunnuksia muistaakseni olekaan. Nykyään ihan Prismojenkin valikoimissa, aiemmin lähinnä eko- ja luontaistuotekauppojen. Pesutehoon olen ollut tyytyväinen (saman merkin käsitiskiaine muuten peittoaa Fairyn tehossa ja on kuitenkin hellempi iholle).

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
miinamari06.11.2013 20:02

Omo Sensitive ei enää mielestäni ansaitse allergia ja astmaliiton leimaa? Tuote ei vastaa enää sisällöltään entistä.Omo korvasi minulle 10e,kun tein heille ilmoituksen tuoksusta pari vuotta sitten. Lohduttipa moinen todella :(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus07.11.2013 02:14

Tuote ilmeisesti edelleenkin valmistetaan samalla pullotuslinjalla kuin hajusteellisetkin pesuaineet, ja raaka-ainekin vaihdettiin voimakkaamman tuoksuiseen vuosi pari sitten? Jos peset paljon vaatteita hajusteellisiksi Omolla, koituva työ lienee suurempi kuin saamasi korvaus. Kannattaa vaatia korvausta kaikista vahingoista.

Nestemäinen Mini Risk tavalliselle pyykille on parasta, käytä sitä, älä haaskaa aikaa muiden kokeiluun. Tämä on monen pyykinpesuaineen, joskaan ei täysin kattavan ja jokin aika sitten muodostuneen havaintoaineiston perusteella.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Omo sensitive04.04.2014 19:31

Minkä takia omo sesitiveen on laiteetu et on hajusteeton? Sehän ei pidä paikaansa sillä siinä on inhottava pistävä haju. Joudun nyt antamaan pulverin pois,josta on vajaa mitallinen pulveria pois.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kutiava13.02.2016 16:52

OMO-sensitive ilman hajustetta aiheuttaa kutinaa. Kesti jonkin aikaa huomata se. Laitoimme viestin valmistajalle. Vaihdamme aikaisempaan pesuaineeseen. Tuotteesta ei ole selostetta sen sisältämistä aineista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Petteri 68v10.07.2016 00:07

Ennen viime joulua emäntä osti tarjouksesta Omo Sensitiveä nestemäisenä ison satsin. Minulla alkoi taiveihottuma alapäässä jo vuoden alusta. Olen käynyt lääkärissä kolme kertaa ja saanut sienilääkityksen sisäisesti ja ulkoisesti: eivät auttaneet. Kutinat jatkuivat... Vasta äskettäin emännälle tuli asia mieleen, ja vaihdettiin pesuainetta: Vaivat katosivat muutamassa päivässä. Rahallisesti meni yli 100€ lääkäriin ja lääkkeisiin. ENÄÄ EI OMOA OSTETA MEILLE. PUOLI VUOTTA VAIVOJA SEN TAKIA !!! Pitäisikö jostain hakea korvauksia ?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Marketta 68v15.07.2016 09:42

Käytän pesuainetta Serto Ultra yleispesuaine, hajusteeton, zeoliititon, fosfaatiton. Tämä pitäisi lisätä Allergialiiton luetteloon.

En voi hajun vuoksi käyttää seuraavia pesuaineita, vaikka olisivat hajusteettomia: Omo, Neutral sekä markettien hyllyt notkuen muut pesuaineet. Ainoastaan Lv Color herkkäihoisille, hajusteeton, sopii. Ulkona liikkuessa ihmisten talot haisevat pesuaineista kuvottavalle "hyttysmyrkyn" hajulle, (allergisoivalle Perunbalsamille), myös ihmisten vaatteet pesuaineista samalle hajulle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hanmarja28.08.2016 17:27

onko nyt erisanista hävinnyt epämiellyttävä haju ja oliko se hajuusteen haju, tietääkö kukaan, tässä itse miettinyt mikä olisi paras pesu-aine pyykille kun on paha hajusteallergia

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pitkäselitys06.10.2016 07:05

Onko Omo Sensitivellä ollut edes koskaan Allergiatunnusta (http://www.allergia.fi/allergiatunnus/tuotteet/pyykinpesuaineet/)?

Ymmärtääkseni se sisältää jotain isotiatsolinoneista (https://fi.wikipedia.org/wiki/Isotiatsolinoni) säilöntäaineena, jotka ovat tunnetusti erittäin herkistäviä aineita. Mm. mikrobiologian professori Mirja Salkinoja-Salonen mainitsi Kanarialinnut-dokumentissa, että ne ovat laajasti käytettyjä pahoja herkistäjiä (mm. Fairy-tiskiaine). Omo Sensitiven ainesosaluetteloa ei näytä Omon sivuilta löytyvän, mutta paketin kyljestä sen voi tarkistaa. Ei kannata sokeasti luottaa yritysten omiin mainoksiin tuotteiden terveellisyydestä/turvallisuudesta, vaan katsoa onko sillä Allergiatunnusta ja perehtyä itse ainesosaluetteloon. Myös Wikipediasta sekä http://www.ewg.org/ -sivulta löytyy tietoa yksittäisistä aineosista, mutten tiedä kuinka tieteellinen jälkimmäinen sivusto on.

Itse olen käyttänyt viime aikoina pääasiassa Lidlin Formil Sensitive nestemäistä pesuainetta ja nykyisin Erisanin pesujauhetiivistettä (korkeammat ohjeelliset pesulämpötilat) sekä yksittäisiä kertoja villapyykille Erisan pyykinpesunestettä. Lidlin Formil Sensitive on omaan nenääni hyvin neutraali ja olen ollut tyytyväinen siihen sekä Erisan pesujauhetiivisteeseen, josta ei myöskään huomautettavaa. Erisan pyykinpesuneste haisee omaan nenääni mäntysuopamaiselle ja siinä on vahva kontrasti Formil Sensitiveen verrattuna. Kysyin asiaa Erisanin valmistaja KiiltoCleaniltä n. 2 kk sitten, josta vastattiin:

"Tuotteen tuoksussa vivahde saippuaan tulee siinä käytetystä saippuasta. Valitettavasti en tunne tuon Formilin sisältöä, joten en osaa sanoa, onko siinä saippuaa, voiko tuoksun ero johtua ihan siitä. Hajusteettomassa tuotteessa kun tuotteen tuoksu tulee vain ja ainoastaan siinä käytetyistä raaka-aineista, tuo tuoksu saattaa myös hieman vaihdella käytettyjen raaka-aine erien välillä."

Jos Allergiatunnuksenkin saanut pyykinpesuaine ärsyttää, niin kannattaa siirtyä seuraavaan ja antaa vanha jäljellä oleva pesuaine jollekin toiselle, jolle se soveltuu. Allergiatunnuksen saaneita pesuaineita on todella paljon ja sieltä löytynee sopiva herkemmällekin.

Mahdollisiin pesuainejäämiin ja pesutulokseen voinee myös vaikuttaa pienemmällä pesuaineen määrällä, pesulämpötilalla ja lisähuuhtelulla, jonka voi monissa koneissa säätää. Korkeampi veden lämpötila lisää diffuusiota ja sitä kautta pesutulosta. Moni tekstiili myös kestää oman kokemukseni mukaan hyvin korkeampaa lämpötilaa kuin mitä ohjeessa annetaan, mutta tehkää se kuitenkin omalla vastuulla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 25.12.2019