Ympäristöyliherkkyys yleisempää kuin luullaan?

Niin herkkä, että01.04.2015 09:28

YMPÄRISTÖYLIHERKKYYS YLEISEMPÄÄ KUIN LUULLAAN

Ympäristöherkkyys on ilmiö, jota ei ole vielä tunnettu eikä tunnistettu riittävän hyvin kerrotaan Työterveylaitokselta. Kyseessä saattaakin olla hermoston ylireagointi ympäristön normaaleille tekijöille. Se voisi selittää moniakin ympäristön aiheuttamia oireita. Tulevaisuudessa voitaisiin ehkä jopa siedättää homeista oireilevia.

Ympäristöyliherkkyys on valitettavan tuttu ilmiö myös monella työpaikalla. Erityisesti julkisissa rakennuksissa oleskelevat työntekijät valittavat toistuvasti sisäilmasta. Myös tilapalveluissa on herätty tähän ongelmaan. Sen uskotaan jo aiheuttaneen lukemattomat turhat remontit maassamme. Allergia- ja Astmaliitto varoitti julkaisussaan jo viime vuonna niin sanotusta nocebo-ilmiöstä, joka lisäksi voi olla hyvin tarttuvaa.

Hiljattain tupakkajätti Phillip Morris julkaisi tutkimuksen, jossa todettiin kielteisen asenteen tupakointia kohtaan aiheuttavan samantapaisia oireita kuin hometaloissa altistuneilla. Esimerkkeinä silmien kirvely, hengenahdistus ja yskäoireet tupakoivan läsnäollessa. "Tupakoinnin pelossa on nähtävissä tiettyjä joukkohysterian piirteitä. Emme tiedä vielä, miten uusi tutkimus tulee vaikuttamaan nykyiseen tupakointikieltoon yleisillä paikoilla.", todetaan yhtiön tiedotteessa. "Meillä on vielä paljon tutkittavaa tämän ilmiön parissa mutta näyttäisi siltä, että vihdoin alamme olla oikealla tiellä ympäristösairauksien selittämisessä".

Katupölyn tiedetään aiheuttavan oireita monille suomalaisille. Tässäkin tyypillisiä oireita ovat hengenahdistus, sekä silmien ja nenän vuoto. Autoliitosta korostetaan, että pöly on kuitenkin aivan normaalia myös luonnossa.

Myös Säteilyturvakeskus on alkanut kiinnostua uudesta näkökulmasta ympäristösairauksiin. Jo kauan on tiedetty, että radioaktiivinen säteily ei ole niin vaarallista kuin luullaan. Erikoistutkija Heli Vuoropää kertoo, että usein säteilyn kohdalla voikin olla kysymys hermoston ylireagoinnista. Esimerkkinä hän mainitsee poloniumin, joka on suhteellisen harmiton radioaktiivinen aine. Kun henkilö saa kuulla saaneensa poloniumia elimistöönsä, syntyy voimakas nosebo-efekti, jonka seurauksena terveydentila romahtaa nopeasti ja seurauksena on kuolema muutamassa päivässä. Tietojemme mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB olisi käyttänyt tätä menetelmää joissain operaatioissaan toisinajattelijoiden eliminoimiseksi. Toisena esimerkkinä Vuoropää kertoo lasten selittämättömän kilpirauhassyöpä-epidemian jonkin aikaa Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen. Taustalla voikin olla sukupolvelta toiselle siirtyvä ympäristöherkkyys, joka pahentaa huolestuneisuus ympäristön oletetuista riskitekijöistä.

Jos määrätietoinen hoito saadaan käyntiin Suomessa kahden vuoden aikana, uskoisin että ympäristöherkistä päästään eroon pysyvästi vuoteen 2020 mennessä, Työterveyslaitoksen neurologi Niilo Ylivainio toteaa.

Lähde: http://aprilmedia.yolasite.com/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
T:n lopettanut27.04.2015 12:19

"Hiljattain tupakkajätti Phillip Morris julkaisi tutkimuksen, jossa todettiin kielteisen asenteen tupakointia kohtaan aiheuttavan samantapaisia oireita kuin hometaloissa altistuneilla. Esimerkkeinä silmien kirvely, hengenahdistus ja yskäoireet tupakoivan läsnäollessa. "

Varmaan tupakkajätin tutkimukset ovat hyvin luotettavia. Syöpäkin saattaa kohta aiheutua vastemielisyydestä tupakkasavua kohtaan - ja henki menee. Tai ei sentään, loppuisi tupakan ostaminen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus02.05.2015 14:03

Onkohan ketjun ensimmäinen viesti aprillipila? No niinpä näkyy päiväys olevan myös...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus 1.4.201502.05.2015 14:04

ja ne lapset, jotka pelkäävät suojatielle astuessaan jäävänsa auton alle, tuntevat auton yliajon kivuliaammaksi kuin ne, jotka eivät pelkää tai huomaa autoja. Lapsia tulisikin altistaa autojen yliajoille, jotta kivuntuntemukset laimenisivat.

(aprillivastaus)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
02.05.2015 16:48

Tuossa aprillijutussa oli "kuittailua" myös Allergia- ja Astmaliiton ajattelemattomille sanamuodoille viimeaikaisissa kannanotoissa: "Allergia- ja Astmaliitto varoitti julkaisussaan jo viime vuonna niin sanotusta nocebo-ilmiöstä, joka lisäksi voi olla hyvin tarttuvaa." Liitto on kirjoittanut kannanotoissaan sellaista tekstiä, jota ne, joilla on taloudellisia intressejä vähätellä allergioita, voivat lukea ja käyttää haluamallaan tavalla allergisia vastaan. Erityisesti siedätysasiasta on kirjoitettu niin ympäripyöreästi ja epäerottelevasti, että allergiset joutuvat tuon kannanoton vuoksi kärsimään. Ei esim. tehdä eroa siihen, että joitan asioita voidaan siedättää, ja joitain ei, eikä kerrota, eettä siedätystä pääosin tehdään lääkevalmisteilla, ja että siedätys allergeeneilla lähes aina johtaa herkistymiseen, eikä myöskään, että luonnollinen siedättyminen rajoittunee ikään 0-12 kuukautta; tällöin määrittyy elimistön herkkyystaso lähinnä lapsen kohtaamien mikrobien vaikutuksesta, ei silloinkaan nk. allergeenien ja myöhempi allergeenialtistus vain lisää allergiaa ja herkistymistä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kenen asialla liitto?06.05.2015 08:49

Viimeaikaisilla lausunnoillaan allergioista ja niiden hoidosta-erityisesti siedätyshoidosta-allergia- ja astmaliitto on tehnyt allergikoille ja astmaatikoille enemmän haittaa kuin hyötyä, hankaloittanut enemmän kuin helpottanut allergisten elämää. Liiton lääkärien kanta allergioiden syntymisestä suorastaan syyllistää yliherkkien lasten vanhemmat, asettaa heidät poikkeuksetta ylihuolehtivien, pöpökammoisten hössöttäjien rooliin. Vanhempi joka taistelee päivittäin lapsensa hankalien allergiaoireiden kanssa ei varmastikaan hössötä turhaan eikä sairasta "ympäristöyliherkkyyttä", ei hänellä ole siihen aikaa eikä voimia,haastava arki kuluttaa niitä sen verran. Siedätydasia on paljolti käsitettykin tahallaan väärin esim. koiranomistajien keskuudessa. Allergiaohjelmaan vedotaan helposti kun halutaan koirille enemmän vapauksia ja pääsyä joka paikkaan-eli helpottaa koiranomistajan elämää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Laura26.05.2019 14:27

Liikunta auttaa aina näihin ongelmiin, esim tanssi, onkohan kenelläkään tutkimuksia aiheesta. Esim ensi kesä tanssifestareille tuollainen luento sopisi hyvin:

Nytke

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Laura26.05.2019 14:27

Liikunta auttaa aina näihin ongelmiin, esim tanssi, onkohan kenelläkään tutkimuksia aiheesta. Esim ensi kesä tanssifestareille tuollainen luento sopisi hyvin:

www.nykte.com

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja30.05.2019 21:42

Joo näinhän tämä menee. Juuri poliklikalla oireiden kanssa olleena, niin tuttu aihe. Lääkäri epäili minun oireeni johtuvan herkkyydestä ja ärsytyksestä ei niinkään allergiasta. Posti tiivistä asiasta teki se, että hän sanoi meitä olevan paljon ja uskovansa että tämäkin asia saadaan jossain vaiheessa haltuun noin niinkuin virallisesella taholla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta