pakkotupakointi

18.06.2017 00:11

Mielenkiintoista liiton julkaisu tupakoinnista, jossa asiaa käsitellään tupakoitsijan näkökulmasta. Usein ongelma on kuitenkin passiivisen tupakoinnin kohteeksi joutuminen esim. omalla parvekkeellaan. Vieläkin, vaikka uusi tupakkalaki on.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mika18.06.2017 20:25

Itseäni on hämmästyttänyt parveketupakoinnista koituvat ongelmat tupakoimattomille..

Mitä nuo ongelmat tarkkaan ottaen oikein ovat?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Siinä muutamia27.07.2017 22:57

Parveketupakoinnista koituvat ongelmat tupakoimattomille ovat mm. se, että tupakansavu kulkeutuu toisten parvekkeille, jolloin toisten on pakko vetää henkeen tupakansavua tai olla käyttämättä parvekettaan. Parvekkeen ovea ei voi helteellä pitää auki, koska tupakansavu kulkeutuu sieltä asuntoon sisälle. Muut asukkaat joutuvat siis passiivisiksi tupakoitsijoiksi. Tupakan savu aiheuttaa terveydellisiä ongelmia astmaatikoille, mm. astmakohtauksia, sairastumisia. Tupakka sisältää lukuisia terveydelle haitallisia aineosia. Myös kaikki parvkkeella olevat tavarat alkavat haista tupakalle. Lapsi ei voi nukkua vaunuissa parvekkeella. Lasitetulta parvekkeelta tupakansavua ei saa pitkään aikaan pois, vaikka miten tuulettaisi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hengitystieoireileva14.08.2017 17:48

Minulle tupakansavu aiheuttaa välillä yskänkohtauksia, mutta eniten kiusaa nenän limakalvoilla tuntuva kipu. Hajuyliherkälle kun voimakas haju aikaansaa myös kipuaistimuksen. Joskus tämä kipu ikäänkuin jää päälle tuntikausiksi. Syytä siihen en tiedä.

Asun kerrostalossa, ja välillä tulee uneton yö, kun naapurissa joku tupakoi joko parvekkeella tai vessassa. Molemmista savu kulkeutuu myös minun asuntooni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta