pakkotupakointi

18.06.2017 00:11

Mielenkiintoista liiton julkaisu tupakoinnista, jossa asiaa käsitellään tupakoitsijan näkökulmasta. Usein ongelma on kuitenkin passiivisen tupakoinnin kohteeksi joutuminen esim. omalla parvekkeellaan. Vieläkin, vaikka uusi tupakkalaki on.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mika18.06.2017 20:25

Itseäni on hämmästyttänyt parveketupakoinnista koituvat ongelmat tupakoimattomille..

Mitä nuo ongelmat tarkkaan ottaen oikein ovat?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Siinä muutamia27.07.2017 22:57

Parveketupakoinnista koituvat ongelmat tupakoimattomille ovat mm. se, että tupakansavu kulkeutuu toisten parvekkeille, jolloin toisten on pakko vetää henkeen tupakansavua tai olla käyttämättä parvekettaan. Parvekkeen ovea ei voi helteellä pitää auki, koska tupakansavu kulkeutuu sieltä asuntoon sisälle. Muut asukkaat joutuvat siis passiivisiksi tupakoitsijoiksi. Tupakan savu aiheuttaa terveydellisiä ongelmia astmaatikoille, mm. astmakohtauksia, sairastumisia. Tupakka sisältää lukuisia terveydelle haitallisia aineosia. Myös kaikki parvkkeella olevat tavarat alkavat haista tupakalle. Lapsi ei voi nukkua vaunuissa parvekkeella. Lasitetulta parvekkeelta tupakansavua ei saa pitkään aikaan pois, vaikka miten tuulettaisi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hengitystieoireileva14.08.2017 17:48

Minulle tupakansavu aiheuttaa välillä yskänkohtauksia, mutta eniten kiusaa nenän limakalvoilla tuntuva kipu. Hajuyliherkälle kun voimakas haju aikaansaa myös kipuaistimuksen. Joskus tämä kipu ikäänkuin jää päälle tuntikausiksi. Syytä siihen en tiedä.

Asun kerrostalossa, ja välillä tulee uneton yö, kun naapurissa joku tupakoi joko parvekkeella tai vessassa. Molemmista savu kulkeutuu myös minun asuntooni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Se on voi voi23.06.2019 12:48

Yksi Kaino kysymys? Mitä ihmettä teette kerrostalossa? Jos ihminen on todella sairas ja haluaa hoitaa terveyttään, niin viimeinen asuinpaikka on kerrostalo. Tietysti hän Te itsekkäästi ajattelette, että laitatte toiset asukkaat kuriin ja Herran nuhteeseen, mutta naapurisovun Te valitustenne kanssa pilaatte. Ei ole hyvä asua teidän eikä toistenkin. Tupakka laki on hyvä laki, mutta pieni porsaanreikiä löytyy. Asunnon omistaja saa polttaa parvekkeella sisällä jne. Ennemmin sieltä välittäjä lähtee kun asunnon omistaja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ei millään pahalla !01.07.2019 18:11

Nimimerkille Se on voi voi. Et voi olla tosissasi !!! Taidat olla todella ajattelematon ihminen. Mietippä uudelleen myös muita haittavaikutuksia, joita tupakointi asunnossa/parvekkeella aiheuttaa. Sitä, asutko kerros-, rivi-, vai omakotitalossa, ei aina välttämättä ole mahdollista valita. Mutta tupakoitsija voi kuitenkin valita paikan missä polttaa, mahdollisesti muita ärsyttämättä, jos vain niin haluaa. Ja kumpi sitten onkaan se valittaja? Tupakoitsija vai tupakoimaton?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 1.7.2019